• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan - plats 1-5
Dragskott rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan - plats 1-5

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan - plats 1-5

1. Adam Thilander, Skövde

Skövde-sonen betraktades som en stortalang för några år sedan, men fick inte det där genombrottet på en hög serienivå som många hade väntat sig. Tillbaka i moderklubben sedan ett par år tillbaka och har en kanonsäsong bakom sig. Adam Thilander är ett riktigt "råämne" med mycket hockey i sig, som mycket väl kan bli etablerad på en mycket högre nivå än Hockeyettan på sikt.

2. Johan Pettersson, Kalix

Den rutinerade norrbottningen still going strong. Det är ingen tillfällighet att han fick chansen i HockeyAllsvenskan - den här gången med Modo - i slutet av förra säsongen. Enormt spelskicklig.

3. Tobias Ericsson, Vallentuna

Vallentuna gör en högintressant satsning och Tobias Ericsson - som har mycket erfarenhet från spel i HockeyAllsvenskan och även behärskar forwardspositionen på ett bra sätt - är kvar sedan tidigare. En kugge över hela rinken.

4. Tobias Björklund, Mariestad

Värmlänningen, som har provat på spel i HockeyAllsvenskan med Björklöven och Västervik, går in på andra raka säsongen i skaraborgarna. En klippa - inte minst i powerplay.

5. Jesper Broeng, Lindlöven

Timrå-bekantingen blommade ut till en Hockeyettan-klassback i fjol med sitt breda offensiva register. En lirare som mycket väl kan få fler chanser högre upp i seriesystemet.

Läs även:

Plats 6-10