• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan - plats 6-10
Dragskott rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan - plats 6-10

Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan - plats 6-10

6. Kim Lennhammer, Huddinge

Backeleganten går in på sin tredje raka säsong i Huddinge. En tämligen rutinerad spelare som får dra ett tungt lass i HIK, som har en ung prägel på backbesättningen. Kreativ som få backar på den här nivån.

7. Robin Axbom, Nyköping

Ytterligare en rutinerad back som får ta ett stort ansvar i ett lag med en rätt så ung prägel på backsidan. Spelade i HockeyAllsvenskan så sent som under en liten del av förra säsongen och har en del allsvensk erfarenhet i övrigt sedan tidigare.

8. Filip Lander, Hudiksvall

Tvåvägsbacken är redan tillbaka i Hudiksvall efter en sejour i HockeyAllsvenskan med Timrå, där han var helt okej och konkurrenssituationen var extrem. Definitivt en av de vassaste värvningarna inför Hockeyettan 2020/2021.

9. Måns Hansson, Troja/Ljungby

Troja/Ljungby har tappat en del tunga namn på backsidan, men även fått in spetskompetens i form av Måns Hansson. En spelare som inte minst blir viktig i powerplay. Den 22-årige backen har troligtvis inte gjort sin sista match på en högre nivå än Hockeyettan.

10. Martin Ekström, Kallinge/Ronneby

Kallinge/Ronneby har en väldigt intressant säsong framför sig - inte minst med tanke på derbyna mot Karlskrona. Martin Ekström får betraktas som en av de främsta kuggarna för Krif i jakten på att bli bäst i Blekinge. En rutinerad pjäs som har gått framåt mycket det senaste året och är en gedigen spelare i såväl offensiven som defensiv.