• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5
Dragskott rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5

1. Chad Billins, HV71

Degraderade HV71 har gjort en högklassig satsning i jakten på en tämligen snabb SHL-återkomst. Chad Billins utgör ett av nyförvärven som sticker ut mest. Den NHL-meriterade backen har gjort väldigt många bra säsonger på en högre nivå än HockeyAllsvenskan och blir framför allt en offensiv kugge i HV71-lägret.

2. Daniel Gunnarsson, Västerås

Ytterligare en backvärvning som sticker ut lite extra. Tre Kronor-meriterade Daniel Gunnarsson håller alltjämt god SHL-klass och är en av de främsta prestigenyförvärven i hårdsatsande Västerås, som har goda möjligheter att tillhöra HockeyAllsvenskans toppskikt den här säsongen.

3. Alexander Deilert, AIK

Den kreative backen är tillbaka i AIK efter ett par säsonger i seriekonkurrenten Björklöven. En artist som har haft en viktig roll i topplaget från Västerbotten. Alexander Deilert kommer inte minst bli en kugge för Stockholmslaget i powerplaysammanhang.

4. Andreas Hjelm, Södertälje

SHL-meriterade Andreas Hjelm still going strong. En spelare med ett brett offensivt register som är en av Södertäljes viktigaste spelare som läget är nu.

5. Daniel Rahimi, Björklöven

En av kuggarna i Björklöven som var med redan förra säsongen. Daniel Rahimi tillhör en av HockeyAllsvenskans främsta spelare när det kommer till den defensiva biten. Den tuffa backklippan - som har massvis av erfarenhet från spel i högstaligor - får dra ett tungt försvarsmässigt lass i Västerbottensgänget.

Läs även:

Plats 6-10