• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10
Dragskott rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10

6. Alexander Ytterell, HV71

Hårdsatsande HV71 har ett högkaratigt lag med många profiler i ett allsvenskt perspektiv. Skottstarke Alexander Ytterell tillhör utan tvivel den skaran. Smålänningen kommer inte minst bli betydelsefull i offensiven - bland annat i powerplaysammanhang.

7. Nichlas Torp, HV71

Ytterligare en tung HV71-pjäs med en hel del erfarenhet från spel högre upp i seriesystemet. Den rutinerade backklippan får ta en stor defensiv roll i Jönköpingslaget och blir en viktig kugge i jakten på en snabb SHL-återkomst.

8. Henrik Larsson, Bik Karlskoga

"Kingen" är tillbaka i Bik Karlskoga. Henrik Larssons kreativitet inger respekt. Det är ingen tillfällighet att 26-åringen exempelvis har fått chansen i SHL tidigare i karriären. En spelare som mycket väl hade kunnat placera sig högre i den här rankingen. En smaksak. Det finns väldigt många vassa backar i HockeyAllsvenskan och konkurrensen är stenhård.

9. Emil Wahlberg, Modo

Öviksklubben jagar revansch efter förra säsongens fiasko och har något rätt så lovande på gång. Det beror delvis på värvningen av Emil Wahlberg. En "late bloomer" som är en solid allroundback i allsvenska sammanhang.

10. Alexander Lindelöf, Tingsryd

Tingsryd har åkt på ett antal tunga spelaravbräck, men å andra sidan även värvat rätt så tongivande. Alexander Lindelöf utgör ett av de vassaste namnen i sammanhanget. Den SHL-meriterade 25-åringen kommer i första hand bli en kugge för Taif i offensiven på backsidan.