• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför SHL 2021/2022 hittills
Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför SHL 2021/2022 hittills

Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför SHL 2021/2022 hittills

1. Ryan Lasch, Frölunda

Storstjärnan är tillbaka i SHL. Snacka om en genuin prestigevärvning av Frölunda. Inte minst med tanke på att det handlar om ett långtidskontrakt. Ryan Lasch grundlägger att Frölunda får väldigt goda förutsättningar att ta revansch efter ett par mindre bra år för göteborgarna i paritet till de höga förväntningarna.

2. Marcus Nilsson, Färjestad

Färjestad har lagt in en extra växel och radat upp ett antal tämligen högkaratiga värvningar. Marcus Nilsson sticker ut mest som läget är nu. Den rutinerade artisten med det breda offensiva registret ger FBK en ny dimension framåt.

3. Jonathan Pudas, Skellefteå

Västerbottningarna har åkt på en del tunga avbräck, men även fått in en del intressanta namn. Det gäller i första hand Jonathan Pudas. Den VM-meriterade backen har ett imponerande högt "hockey-IQ".

4. Konstantin Komarek, Luleå

Luleå har ett jätteintressant lagbygge på gång. Dels med tanke på en del högintressanta värvningar, dels med tanke på att många bra spelare är kvar i laget sedan tidigare. Det är dessutom inte färdigvärvat med spets innan truppen är spikad för stunden. Konstantin Komarek utgör ett av LHF-nyförvärven som ger lite extra spets. Visst - österrikaren är inte på samma skyhöga nivå som Linus Klasen i powerplay, men åtminstone i närheten av en lika bra spelare om man ser till det helhetsmässiga och alla delar i spelet.

5. Joakim Nygård, Färjestad

Ytterligare en av värmlänningarnas klassvärvningar. Joakim Nygård - som har skrivit på ett sexårsavtal med Färjestad - blir extremt nyttig. Inte minst med tanke på målsinnet. Det är inte direkt någon tillfällighet att Nygård har fått chansen i NHL.

6. Christian Folin, Frölunda

Frölundas näst största prestigevärvning. Christian Folin anslöt sent till Växjö, varpå han var suverän och hade stor del i SM-guldet. Inte bara med tanke på defensiven, utan även offensiven. En av SHL:s främsta tvåvägsbackar som läget är nu.

7. Julius Honka, Luleå

En av Luleås tungviktsvärvningar. Den skicklige finländaren - som draftades i förstarundan en gång i tiden - blir en oerhört viktig kugge för LHF. Inte minst i powerplaysammanhang.

8. Linus Videll, Djurgården

Den storvuxne liraren är äntligen tillbaka i svensk hockey efter flera år utomlands. En imponerande kreativ spelare för sin storlek. Linus Videll börjar visserligen bli till åren med elithockeyspelare mått mätt, men bör ha en hel del att ge på SHL-nivå i minst ytterligare någon säsong.

9. Mikael Wikstrand, Färjestad

Det är mycket Färjestad nu. Mikael Wikstrands återkomst ger FBK så mycket mer slagstyrka på backfronten. Utan tvivel en av ligans främsta allroundpjäser.

10. Linus Johansson, Färjestad

Ytterligare en återvändare i guldkandidaten Färjestad. Linus Johansson - som tog chansen i KHL i fjol - ger FBK mer slagstyrka över hela banan och besitter ett imponerande brett register.

11. Carl-Johan Lerby, Malmö

Malmö har en rätt så intressant backbesättning. Det beror inte minst på värvningen av Carl-Johan Lerby. Skåningen är stark över hela rinken och besitter alltjämt mycket utvecklingspotential.

12. Jani Lajunen, Örebro

Örebro - som har en bra säsong bakom sig - siktar på att ta nästa steg. Jani Lajunen bidrar till att göra den satsningen trovärdig. Den rutinerade centern var en klippa under tiden i Växjö. Framför allt defensivt. En spelare med en härlig inställning och mycket "vinnarskalle".

13. Ben Maxwell, Linköping

Linköping har minskat spelarbudgeten, men lagbygget ser ändå för närvarande ganska lovande ut. Ben Maxwell är nyförvärvet med mest potential på förhand. Kanadensaren har levererat i väldigt bra ligor i flera års tid och lär bli viktig för LHC i såväl offensiven som defensiven.

14. Oliver Bohm, Timrå

Timrå ser ut att få ihop en någorlunda vettig backbesättning i ett perspektiv av laget är SHL-nykomlingar. Oliver Bohm är en av anledningarna till detta. Den 29-årige backen är ingen "flashig" spelare sett till spelstilen, men definitivt vad medelpadingarna behöver för att hålla sig kvar i högstaligan. Bohms stabila defensiv och rutin från spel på den här höga nivån kan bli guld värt för Tik.

15. Brendan Shinnimin, Luleå

En värvning som har gett upphov till mycket känslor på många håll och kanter, vilket inte direkt är oväntat. En sak är säker: om Brendan Shinnimin fokuserar på rätt saker kommer han bli grymt viktig för Luleå. En pjäs som har varit en toppspelare i SHL långa stunder. Shinnimin har dessutom levererat i slutspel och vunnit något. En spelare med en stark offensiv, gedigna närkampsegenskaper och mycket attityd,