• Hem
  • Dragskott
  • Boden fortsätter storsatsa i jakten på HockeyAllsvenskan - har klart med tunga sponsorer
Boden fortsätter storsatsa i jakten på HockeyAllsvenskan - har klart med tunga sponsorer

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Boden fortsätter storsatsa i jakten på HockeyAllsvenskan - har klart med tunga sponsorer

Boden har åkt på stora kostnader (cirka 3,5 miljoner kronor) relaterade till konflikten med Hockeyettan, vilket är enorma pengar på den nivån.

Det hindrar dock inte Norrbottensklubben - som har haft relativt namnkunniga lag de senaste åren - från att fortsätta göra en rejäl satsning i jakten på ett avancemang till HockeyAllsvenskan.

Ordföranden Thomas Regemalm uppger att BHF har klart med nya tunga sponsorer.

- Vi kommer presentera en del nya storsponsorer och vi räknar med att kunna jobba med samma budget som i fjol. Vi kommer fortsätta vår resa mot allsvenskan, säger Bodens ordförande till Norr Media.

Thomas Regemalms svar på frågan om det finns pengar kvar, alla avbetalningar till trots.

- Vi har fått större sponsorer som tycker vi gör ett bra arbete. De tycker att det är för jävligt hur de håller på Hockeyettan och är beredda att gå in med pengar, så det får rak motsatt effekt. Ju mer de försöker skjuta och döda oss, ju fler vill backa oss, säger BHF:s ordförande till Norr Media.

På tal om Bodens fantastiska fundamentala förutsättningar i jakten på att avancera i seriesystemet. Sportbloggare har som bekant tidigare - för drygt ett år sedan - reflekterat över den fantastiska utvecklingen som är på gång i Boden i allmänhet, vilket väntas ge extremt positiva spin off-effekter även för hockeyn i kommunen.

Vi snackar om uppemot ungefär 10.000 arbetstillfällen - inklusive positiva kringeffekter - som väntas medföra att Boden-regionen kommer bada i pengar i framtiden.

Lägg därtill ett redan växande näringsliv i övrigt och dessutom Försvarsmaktens framtida expansion. Planerna på att öka den svenska försvarsbudgeten till två procent av BNP på sikt kommer givetvis Boden - som är en av Sveriges främsta militärstäder - dra mycket vinning av.

Boden kommer dessutom få en betydligt bättre arena på sikt. Antingen i form av en rejäl upprustning av befintliga Björknäshallen eller en nybyggnation.