Tjuren Allard

Bild från Bildbyrån

Tjuren Allard

Ett av Luleås nyförvärv inför säsongen var Frédéric Allard. Ett snitsigt namn, men en mindre snitsig spelare. Han inledde sin Luleåsejour med att vara skadad, med något slags brock. För övrigt den enda likheten jag kunnat finna mellan honom och den betydligt mer poängproducerade nordamerikanen Broc Little.

Under sommarträningen hade han kanske råkat sätta sig, utan att se efter vart han satte sig…. och då satte han sig troligen rakt på en…humla! Bellissimo! Splendido! Honom ska vi ha! ropade Skuggan och Engman ur lövverket.

Sedan hängde han med laget och gav ifrån sig allehanda muntra tillrop, i skön kontrast till den trötte och melankoliske Kempe. Det gav en positiv vibe gentemot truppen och fansen och alla var nyfikna på hans debut. Bulan var nyfiken, fansen var ännu mer nyfikna, men mest nyfikna av dem alla var… Skuggan och Engman.

När en femtedel av säsongen var spelad så var det då äntligen dags.

Å ni vet väl för vem, eller hur..?

Ja, precis Allard! ALLARD! ALLARD!

Växjö blev rädda, vaktmästarna blev rädda, men passningsskuggorna blev nog räddast av alla. Han tog sats på mitten av banan och alla skrek eftersom alla förstod att det skulle bli en våldsam fight!

Men…

När Allard väl kom ut på rinken, ville han inte prestera som de andra små spelarna i laget. Han passade fel, åkte långsamt och gjorde färre poäng än Pontus Själin och en och annan offensivt sinnad målvakt.

En del av fansen blev arga, Skuggan och Engman blev ännu argare när deras guldkalv visat sig vara en ko på isen, men argast av dem alla blev Laaksonen som såg sin rättmätiga PP-speltid bokstavligen gå upp i rök.

Tränarstaben bönade och bad, du får orimligt med speltid, du får en fin lägenhet och spela powerplay. Gör nånting! Skuggan och Engman slet sitt hår, om ni inte tror mig får ni googla fram en relevant bild.

Men…

Det gick inte att få honom att göra några poäng.

Till sist borde de inte ha något annat val än att skicka hem Allard.

Luleås powerplay-coach Kyrö, som normalt var en mycket klok powerplay-coach, lät honom hållas där, på Luleås blålinje. Detta trots att hans tjur visat sig vara en ko.

Men så vitt vi vet spelar Allard fortfarande powerplay i Luleås förstauppställning och där är han såååå lycklig.

Skribent: Johan Barkestam