Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 28 december 2023

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar torsdagens omgång den 28 december 2023

Speltips: Johan Barkestam

***

Luleå – Färjestad

Speltips: 2

Luleås spel fungerar inte alls för tillfället och coacherna tycks inte hitta rätt med varken matchcoachningen eller matchanalyserna, vilket påverkar spelet betänkligt. Färjestad föll överraskande hemma mot Oskarshamn senast och kommer upp till Norrbotten med ett stort revanschsug.

***

Malmö – Leksand

Speltips: 2

Malmö tog en bekväm seger borta mot ett dysfunktionellt Luleå. Backen Badinka var riktigt bra i matchen och von Barnekow skapade ständigt oro för Luleåförsvaret. Leksand vann bekvämt hemma mot MoDo. Elvenes och Cehlariks storformer fortsätter och det är dåliga nyheter för Malmös skadeskjutna backsida.

***

MoDo – HV71

Speltips: 1

Hemmaplan avgör ofta matcher mellan dessa lag. Båda lagen behöver desperat en seger och hemmaplan kan tala till MoDos fördel. Dickinson är en spelare som tar ett stort ansvar i båda ändar av planen i MoDo. Kanske kan han bli tungan på vågen i denna match?

***

Rögle – Oskarshamn

Speltips: 1

Linus Sandin har en fin säsong i Rögle. Han är intensiv och lyckas ofta komma till skott i slottet. Rögle vinner hemma mot Oskarshamn. Oksanen hade en bra match borta mot Färjestad och har precis som övriga laget steppat upp rejält på senaste tiden. Austin Wagner är en av spelarna som kommit in i Oskarshamn och skapat en ökad bredd i truppen, hittills med ett lyckat resultat.

***

Skellefteå – Timrå

Speltips: 1

Skellefteå vinner hemma mot Timrå. Skellefteå är i bra form, medan Timrå ser riktigt håglöst ut och har tunga skador på betydande spelare som Lyytinen. Skellefteå har dessutom fem raka segrar mot Timrå och ingenting tyder på att den trenden ska brytas.

***

Örebro – Linköping

Speltips: X

Örebro imponerade borta mot Timrå och den defensivt skicklige backen Rissanen fick smälla in två mål. Philip Holm kan egentligen mer än han visat upp denna säsong, men några brytningar mot Timrå höll landslagsklass, bl.a. stack en brytning på Philip Hållanders kontring ut. Linköping är inne i en riktigt bra trend och Ty Rattie och Christoffer Ehn är två spelare som gång på gång visar framfötterna.

***