Sportbloggare tippar lördagens omgång den 30 december 2023

Bild från Bildbyrån

Sportbloggare tippar lördagens omgång den 30 december 2023

Skribent: Johan Barkestam

***

Färjestad – Oskarshamn

Speltips: 1

Färjestad är hemmastarka och såväl Ejdsell som ”Lillis” visade upp god form i senaste matchen mot Luleå. Oroande för Färjestad är målvaktssidan, där skador skapar bryderier. Oskarshamn verkar ha hittat något att bygga på under uppehållet, men borta mot Färjestad blir det förlust.

***

Skellefteå – Luleå

Speltips: 2

Luleås spel såg ut mer som vanligt i den senaste matchen d v s en väl fungerande defensiv och ett dåligt powerplay. Glädjande för Luleås del är att fjärdekedjan verkligen varit bra på slutet. Junioren Hedqvist tillsammans med Berglund och Nikupeteri har visat vägen de två senaste matcherna. Skellefteå har äntligen fått tillbaka Jonathan Jonsson vilket skapar en större bredd i laget. Luleå har ett mentalt övertag på Skellefteå denna säsong och tar en meriterande bortaseger.

***

Timrå – Leksand

Speltips: 2

Timrå vann, överraskande, borta mot Skellefteå, men hemma mot Leksand blir det förlust. Leksand har en riktigt fin formkurva och har dessutom fått tillbaka spelare som ger laget mer bredd och spets, däribland Justin Kloos. Kloos har bara spelat tretton matcher i år, men levererat fina 9 poäng på de matcherna.

***

HV71 – Växjö

Speltips: 2

Johan Lindbom lät frustrerad och irriterad efter senaste förlusten mot MoDo. ”Otur” och ”Vi förtjänar inte mer” löd analysen. Det är alltid oroväckande när otur utgör en del av analysen och jag tror att HV:s otur fortsätter mot Växjö. Växjö har mer tur och vinner på bortaplan. Kanske blir Blichfeld målskytt på nytt?

***

MoDo – Örebro

Speltips: 1

Woods och Bernhardt gjorde efterlängtade mål i senaste matchen mot HV71. Laget lyckades även med att vända den viktiga matchen till en seger, vilket stärker moralen. Örebro har det jobbigt för tillfället och riskerar att bli indragna i den absoluta bottenstriden. På bortaplan i Ö-vik kommer en ny förlust.

***

Rögle – Malmö

Speltips: 1

Rögle har gott om problem för stunden och Daniel Zaar (20 matcher 2 mål, 2 assist och -11 i +/-) är definitivt ett av dem och effektiviteten i powerplay är ett annat (16%). Statistiken mot Malmö talar dock för Rögle, som har fem raka segrar mot Rödhökarna. Malmö har i och för sig snipern Sallinen i laguppställningen numera, så att gardera med ett X kan vara klokt!

***