VM-bloggen ger dig en snabböverskådlig koll på allt du behöver veta om Grupp D inför mästerskapet.
- Argentina:
Vad kan vi förvänta oss av Argentina, egentligen? Inte en susning. La Albiceleste är helt klart det mest svårbedömda laget i hela mästerskapet. Potentialen är enorm, men fiaskot ligger aldrig långt borta. Efter att ha bytt förbundskapten hela fyra gånger i kvalet lyckades Argentina med minsta möjliga marginal ta sig till VM efter att Lionel Messi på egen hand släpat sitt lag till Ryssland.
Jorge Sampaoli fick kort tid på sig i kvalet och hade som enda uppdrag att lösa en biljett till Ryssland. Nu har han fått lite mer tid på sig att implementera sina idéer och det ska bli mycket, mycket intressant att se vad han fått ihop. Sampaoli är förmodligen den förbundskapten av de 32 VM-länderna som jag håller allra högst, men att hoppas att han hunnit förvandla Argentina till ett lag som kan utmana om medaljerna är kanske för mycket begärt.
Sampaoli är stöpt i Marcelo Bielsas fotbollsform och han föredrar en stil med ett vansinnigt högt och aggressivt presspel, med en högt stående backlinje. Han lär dock inte kunna implementera sin föredragna stil fullt ut här. Argentina saknar dels de energiska och hårt arbetande offensiva spelarna som krävs för att effektivt utföra en sådan krävande spelstil, dessutom är försvararna på tok för långsamma för att kunna hantera en så hög linje. Det är troligt att Sampaoli försöker med en lite mer försiktig taktik här, men han är i grunden en offensiv tränare och Argentina lär vara ett av de mest sevärda lagen i VM, med ett skakigt försvar och potent offensiv.
Att gissa vilken formation Sampaoli kommer använda sig av är ungefär som att kasta tärning, men det ser ändå ut som att han kommer satsa på en fyrbackslinje där Federico Fazio och Nicolas Otamendi flankeras av Nicolas Tagliafico och Gabriel Mercado. Allt i Argentina handlar förstås om Lionel Messi och Barcelona-stjärnan kommer att spela i nummer tio-rollen med frihet att göra i princip vad han vill. Framför vill han ha en spelare som försöker dra isär och löper i djupled, vilket förmodligen kommer bli Gonzalo Higuaín, som får chansen före Sergio Agüero. Till vänster kommer Ángel Di María spela och till höger ser Manuel Lanzini ut att föredras framför Pauli Dybala. Det defensiva mittfältsparet ser ut att kunna bli Lucas Biglia ihop med PSG:s unge Giovani Lo Celso. Efter att Sergio Romero tvingats dra sig ur VM-truppen på grund av skada är även målvaktsfrågan ett problem, där lär det stå mellan Willy Caballero och Franco Armani.
Vägen till Ryssland: Krokig, snårig och ack så avancerad. Argentina hade ett djävulskval där man bytte förbundskapten fyra gånger om innan Lionel Messi till slut sköt Argentina till VM med tre mål i den avgörande matchen mot Ecuador i Quito.
Stjärnan: Lionel Messi
Talangen: Gio Lo Celso
Tänkbar startelva: Armani; Tagliafico, Otamendi, Fazio, Mercado; Lo Celso, Biglia; Di María, Messi, Lanzini; Higuaín
Så spelar Argentina: Ingen riktigt vet hur Sampaoli kommer formera sitt Argentina, men räkna med ett Messi-centrifierat lag som försöker spela en öppen och fartfylld fotboll.
Truppen: Nahuel Guzmán, Willy Caballero, Franco Armani; Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Federico Fazio, Nicolas Tagliafico, Marcos Rojo, Marcos Acuna, Cristian Ansaldi, Eduardo Salvio; Javier Mascherano, Angel Di Maria, Ever Banega, Lucas Biglia, Manuel Lanzini, Gio Lo Celso, Maximiliano Meza; Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Cristian Pavon.
Gio Lo Celso
- Island:
Island ska spela sitt första VM-slutspel någonsin. Det är inte någon större skillnad på Heimir Hallgrimssons Island jämfört med det som Lasse Lagerbäck ledde till kvartsfinal i EM för två år sedan, och spelartruppen som ska göra det i Ryssland är mer eller mindre densamma som i Frankrike.
Det kommer förstås vara den defensiva organisationen som utmärker Island i sommar. Spelarna känner varandra utan och innan och Island visade i EM att ett så disciplinerat, välfungerande och hårt arbetande kollektiv är en utmaning att bryta ned även för de skickligaste landslagen. Offensivt har Island lite större variation och kvalitet på mittfältet efter Johann Berg Gudmundssons fina säsong i Burnley, vilket avlastar storstjärnan Gylfi Sigurdsson. Islänningarna är dessutom farliga på fasta situationer, där Aron Gunnarssons långa inkast är ett reellt hot.
En skillnad på Island under Hallgrimsson jämfört med Lagerbäck har varit en större villighet att variera formationen och Island har flera gånger i kvalet använt sig av en 4-5-1/4-2-3-1-uppställning. Det känns troligt att Island kommer satsa på att spela med tre centrala mittfältare mot tuffare motstånd, där Gunnarsson och Hallfredsson agerar bakom Sigurdsson.
Ett orosmoment för Island inför mästerskapet har varit skadesituationen, som varit långt ifrån optimal. Viktiga Gunnarsson och Sigurdsson har båda dragits med skadebesvär och Kolbeinn Sigthorsson missar hela mästerskapet.
Vägen till Ryssland: Toppade Grupp I före Kroatien, som man också möter i Grupp D.
Stjärnan: Gylfi Sigurdsson
Talangen: Samuel Fridjonsson
Tänkbar startelva: Halldorson; Magnusson, Sigurdsson, Arnason, Saevarsson; Bjarnason, Hallfredsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Gudmundsson; Bödvarsson
Så spelar Island: Defensivt, extremt disciplinerat. Ställer om kvickt och utnyttjar fasta situationer.
Truppen: Hannes Thor Halldorsson, Runar Alex Runarsson, Frederik Schram; Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Birkir Mar Saevarsson, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson, Holmar Orn Eyjolfsson, Ragnar Sigurdsson; Johann Berg Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Arnor Ingvi Traustason, Emil Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Olafur Ingi Skulason, Rurik Gislason, Samuel Fridjonsson, Aron Gunnarsson; Alfred Finnbogason, Bjorn Bergmann Sigurdarson, Jon Dadi Bodvarsson, Albert Gudmundsson
- Kroatien:
Kroatien har ett mittfält av absolut världsklass med spelare som Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Milan Badelj och Marcelo Brozovic, men kollektivt har Kroatien haft svårt att få ut sin fulla kapacitet. Kroatien slutade bakom Island i kvalgruppen till VM, men tog sig förbi Grekland i playoff. Mycket tal gällande Kroatien kretsar också kring alla kontroverser utanför planen, där det bråkas friskt mellan förbund, spelare, fans och politiker, vilket förstås stjäl fokus.
Kroatien sparkade Ance Cacic innan playoff-mötet mot Grekland och han ersattes av Zlatko Dalic, som kommer leda landet i Ryssland. En av de största förädringarna Dalic gjorde var att flytta upp Modric i den offensiva mittfältsrollen i en 4-2-3-1-uppställning. Det kroatiska spelet kretsar kring Modric, men även om han inte är lika involverad i uppbyggnadsspelet i sin nya roll så är förhoppningen att Real Madrids spelgeni ska kunna spela en avgörande roll högre upp i planen. Förändringen har också inneburit lite förändringar kring Modrics mittfältspartners, där Milan Badeljs egenskaper som balansspelare gjort honom till startgubbe, på bekostnad av antingen Marcelo Brozovic och Mateo Kovacic.
I backlinjen är Liverpools Dejan Lovren självskriven, och han får troligtvis sällskap av Vida i mittlåset, med Sime Vrsaljko till höger och Ivan Strinic till vänster. Offensivt finns också kvalitet i form av Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Andrej Kramaric och Nikola Kalinic.
Kroatien har potentialen att vara ett väldigt, väldigt bra fotbollslag och mittfältet man kan ståta med finns det få länder i världen som kan mäta sig med. I sina bästa stunder är Kroatien ruggigt bra, med en hög högsta nivå. Problemet är bara att man väldigt sällan tycks kunna dra fram sådana prestationer med tillräckligt jämna mellanrum. Kroatien bör ändå ha goda chanser att gå vidare.
Vägen till Ryssland: Slutade tvåa bakom Island. Tog sig till VM via playoff mot Grekland.
Stjärnan: Luka Modric
Talangen: Tin Jedvaj
Tänkbar startelva: Subasic; Strinic, Vida, Lovren, Vrsaljko; Badelj, Rakitic; Perisic, Modric, Kramaric; Mandzukic
Så spelar Kroatien: Med boll är Kroatien ett lag som gärna bibehåller bollinnehavet och försöker dominera matcher genom sitt fina mittält. I försvarsspelet faller man ofta ner lite djupare, snarare än att pressa högre upp, för att inte blottlägga det långsamma försvaret.
Truppen: Danijel Subasic, Lovre Kalinic, Dominik Livakovic; Vedran Corluka, Domagoj Vida, Ivan Strinic, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko, Josip Pivaric, Tin Jedvaj, Duje Caleta-Car; Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic, Filip Bradaric; Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Nikola Kalinic, Andrej Kramaric, Marko Pjaca, Ante Rebic.
- Nigeria:
Nigeria har sakta men säkert blivit bättre under Gernot Rohrs ledning. Tysken har arbetat mycket med lagsämja och disciplin, både på och utanför planen, och det tycks ha medfört finfina resultat. I kvalet var Nigeria ett stabilt kollektiv med potential att vara förödande i sitt omställningsspel.
Super Eagles styrka är mittfältet, där lagkaptenen John Obi Mikel alltjämt är en nyckelspelare. Mikel huserar framför två stycken starka, fysiska bollvinnare i Ogenyi Onazi och Leicester Citys talangfulle Wilfred Ndidi. Mittfältet är kanske inte det spelskickligaste, men den fysiska trion ger stadga till hela laget och skyddar en inte särskilt namnkunnig backlinje.
Avsaknaden av någon riktigt skicklig speluppläggare på det centrala mittältet medför ofta att Nigerias anfallsspel blir väldigt rakt, där bollen snabbt ska transporteras till den vindsnabba anfallstrion där Victor Moses och Alex Iwobi, tillsammans med Odion Ighalo, ständigt är på språng. På bänken finns även talangfulle Kelechi Iheanacho som alternativ. Det återstår att se hur långt Nigerias nya kollektiv kan räcka i en tuff kvalgrupp.
Vägen till Ryssland: Dansade sig igenom en kvalgrupp med Zambia, Kamerun och Algeriet.
Stjärnan: John Obi Mikel
Talangen: Alex Iwobi
Tänkbar startelva: (4-3-3) Uzoho; Idowu, Balogun, Troost-Ekong, Abdullahi; Ndidi, Onzai, Mikel; Moses, Ighalo, Iwobi
Så spelar Nigeria: Ett välsmort kollektiv med ett fysiskt mittfält. Siktar på kvicka omställningar.
Truppen: Ikechukwu Ezenwa, Daniel Akpeyi, Francis Uzoho; William Troost-Ekong, Leon Balogun, Kenneth Omeruo, Bryan Idowu, Chidozie Awaziem, Abdullahi Shehu, Elderson Echiejile, Tyronne Ebuehi; John Obi Mikel, Ogenyi Onazi, John Ogu, Wilfred Ndidi, Oghenekaro Etebo, Joel Obi; Odion Ighalo, Ahmed Musa, Victor Moses, Alex Iwobi, Kelechi Iheanacho, Simeon Nwankwo.
John Obi Mikel