Ryssland har spenderat runt 80 miljarder på nya arenor och infrastruktur till VM 2018. Här är en guide till de tolv arenorna som ska agera värd för sommarens fotbollsfest.
Luzjniki-stadion, Moskva
Kapacitet: 81 006
Färdigbyggd: Juni 2017
Kostnad: 3,16 miljarder kronor
Matcher i VM 2018: Ryssland-Saudiarabien, Tyskland-Mexiko, Portugal-Marocko, Danmark-Frankrike, En åttondelsfinal, En semifinal, Finalen
Luzjniki-stadion är den mest klassiska och välkända av alla arenor i VM 2018 och den gigantiska arenan med plats för 80 000 åskådare kommer vara skådeplats för såväl öppningsmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien som VM-finalen den 15 juli. Luzjniki-stadion är en anrik arena som funnits på plats sedan 1956, då den konstruerades på blott 450 dagar och är den viktigaste arenan i Ryssland. Under kommunisttiden gick arenan under namnet Central Lenin Stadium och där har över 3000 matcher på klubb- och landslagsnivå spelats, inklusive höjdarmatcher som finalen i Uefa-cupen 1999, Champions League-finalen mellan Manchester United och Chelsea 2013, samt OS 1980. Dessutom har Luzjniki-stadion hyst mängder av musikaliska genier, allt fån Michael Jackson till Rolling Stones.
Arenan har fått en uppfräschning och stod klar förra sommaren. Löparbanan har tagits bort och ytterligare två etage har adderats, men den historiska fasaden finns kvar. Namnet Luzjniki kan löst översättas till det ryska ordet för "ängar" och refererar till platsen där arenan är byggd, vid flodbädden av Moskva-floden.
S:t Petersburg-stadion, S:t Petersburg
Kapacitet: 68 134
Färdigbyggd: 2017
Kostnad: 11,87 miljarder
Matcher i VM 2018: Marocko-Iran, Ryssland-Egypten, Brasilien-Costa Rica, Nigeria-Argentina, En åttondelsfinal, En semifinal, Matchen om tredjepris
Krestkovsky-stadion eller Zenit Arena kommer att kallas St. Petersburg-stadion under VM och är en av de teknologiskt mest avancerade arenorna i världen. Arenan har genomlevt stora komplikationer och förseningar innan den slutsligen stod klart i april 2017. Bygget av arenan som ligger vid Neva-floden påbörjades 2007 och den ursprungliga tanken var att den skulle stå klart 2009, men förseningarna har avlöst varandra. Gazprom drog sig ur projektet och St. Petersburg stad tog över och bygget hann slutligen bli klart i tid till förra sommarens Confederations Cup.
Kostnaden för arenan var ursprungligen beräknad till knappa två miljarder, men det ryktas om att alla förseningar fått priset att eskalera till smått vansinniga 11,87 miljarder. St. Petersburg-stadion är byggd efter Kisho Kurokawas rymdskeppsdesign och är en nedskalad version av Kurokawas Toyota Stadium i Japan.
St. Petersburg-stadion var i fjol föremål för den mest negativa av uppmärksamhet när norska tidsskriften Josimar rapporterade att minst 110 nordkoreanska arbetare, som levt under slavlika förhållanden, använts för att bygga arenan och att minst en arbetare dött på byggarbetsplatsen.
Fisjt-stadion, Sotji
Kapacitet: 47 700
Färdigbyggd: 2013
Kostnad: 4,1 miljarder
Matcher i VM 2018: Portugal-Spanien, Belgien-Panama, Tyskland-Sverige
Fisjt-stadion i Sotji höll öppnings- och avslutningsceremonin vid Vinter-OS 2014. Arenan är döpt efter Mount Fisjt i den närliggande bergskedjan Kaukasus och arenans tak är byggd för att efterlikna en snötäckt topp. Här kommer Sverige ställas mot Tyskland den 23 juni och de svenska supportrarna på plats kan åtnjuta en spektakulär utsikt med toppen och skidorden Krasnaja Poljana till norr och Svarta havet i söder. Ursprungligen var Fisjt-stadions södra och norra del öppen, vilket gjorde att man kunde se den fantastiska utsikten direkt från arenan, men under VM har öppningen fyllts av tillfälliga sittplatser för att öka publikkapaciteten.
Volgograd Arena, Volgograd
Kapacitet: 45 568
Färdigbyggd: 2018
Kostnad: 2,2 miljarder
Matcher i VM 2018: Tunisien-England, Nigeria-Island, Saudiarabien-Egypten, Japan-Polen
Volgograd Arena är helt nybyggd och beräknas stå klar i inledningen av 2018 och är byggd på platsen för Rotor Volgograds förra hemmaarena, Central Stadium, där den första omgången av deras berömda Uefa-cuptriumf mot Manchester United 1995. Arenans exteriör är speciell med sitt gallerliknande utseende och enligt Fifas hemsida är taket byggt för att efterlikna ekrarna på en cykel för att ge arenan en "extra känsla av luftighet". Efter mästerskapet ska kapaciteten reduceras till 35 000 och den kommer agera hemmaplan för Rotor Volgograd. Volgograd Arena är byggd vid foten av den gigantiska skulpturen "Fosterlandet kallar" på Mamajev Kurgan, som är rest till minne av slaget vid Stalingrad under Andra Världskriget och som vid invigningen 1967 var den största skulpturen i världen.
Spartak-stadion, Moskva
Kapacitet: 43 298
Färdigbyggd: 2014
Kostnad: 3,4 miljarder
Matcher i VM 2018: Argentina-Island, Polen-Senegal, Belgien-Tunisien, Brasilien-Serbien, En åttondelsfinal
Efter nästan ett århundrade har äntligen Spartak Moskva fått ett hem i och med färdigställandet av Spartak-stadion, eller Otkrutiye Arena, 2014. Marken för arenan grundlades redan 2007 men försenades ett flertal gånger. Arenan är byggd på ett gammalt flygfält i området Tushino i nordvästra Moskva och utanför arenan ståtar en stor staty av den trakiske gladiatorn Spartacus som ledde ett uppmärksammat - om än i slutändan misslyckat - uppror mot mäktiga Rom under 70-talet före Kristus. Arenans exteriör är byggd av hundratals diamantformade plattor i rött och vitt, som dock kan skifta färg beroende på vilket lag som spelar.
Samara Arena, Samara
Kapacitet: 44 807
Färdigbyggd: 2018
Kostnad: 2,53 miljarder
Matcher i VM 2018: Costa Rica-Serbien, Danmark-Australien, Uruguay-Ryssland, Senegal-Colombia, En åttondelsfinal, En kvartsfinal
Byggandet av Samara Arena har varit allt annat än okomplicerat. Om de ursprungliga planerna gått i lås skulle arenan byggas på en nästintill övergiven ö söder om staden, men efter en enorm kritikvåg ändrades planerna och arenan byggdes i stället i den norra delen av staden. Arenan kommer döpas om till Cosmos Arena när VM är över, med tanke på regionens berömda rymdsektor.
Från början skulle arenans tak vara en 80 meter hög kupol, men på grund av nedskärningar tvingades man kasta om planerna i samband med att man bytte konstruktör 2016 efter att man redan gått långt över budget. Den 65 meter höga glaskupolen, som kommer att vara upplyst kvälls- och nattetid, lär dock vara en spektakulär syn.
Kazan Arena, Kazan
Kapacitet: 44 779
Färdigbyggd: 2013
Kostnad: 3,47 miljarder kronor
Matcher i VM 2018: Frankrike-Australien, Iran-Spanien, Polen-Colombia, Sydkorea-Tyskland, En åttondelsfinal, En kvartsfinal
Kazan Arena är designad av samma arkitektfirma som byggde Wembley och Emirates Stadium och ska från luften likna en näckros, där den ligger placerad vid Kazanka-flodens rand. Arenans front täcks av en gigantisk HD-skärm på 4030 kvadratmeter - världens största i sin sort - som kommer visa båda länders flaggor under matchdagarna. Rubin Kazan huserar här vardagligen, efter flytten från Central-stadion.
Mordovia Arena, Saransk
Kapacitet: 44 442
Färdigbyggd: 2018
Kostnad: 2,37 miljarder
Matcher i VM 2018: Peru-Danmark, Colombia-Japan, Iran-Portugal, Panama-Tunisien
Saransk är den minsta av värdstäderna till VM 2018 och ryssarna förvånades över beslutet att satsa på en nybyggd arena just här. Moransk Arena kommer vara den mest färgglada av alla arenorna med sitt yttre i orange, rött och vitt. Efter VM kommer arenan minskas till 28 000 åskådare och lokala laget Mordovia Saransk flyttar in.
Modell av Mordovia Arena
Rostov Arena, Rostov vid Don
Kapacitet: 45 145
Färdigbyggd: 2017
Kostnad: 2,61 miljarder kronor
Matcher i VM 2018: Brasilien-Schweiz, Uruguay-Saudiarabien, Sydkorea-Mexiko, Island-Kroatien, En åttondelsfinal
Rostov Arena, vid floden Dons bank, är ytterligare en helt nybyggd arena vars konstruktion varit något av en start-och-stopp-process innan bygget till slut inleddes 2014. Originaldesignen var oerhört spektakulär, där tanken var att bygga en tårformad arena, men skenande kostnader tvingades planerna att kastas om. Det har ryktats om att slutkostnaden bara kommer uppgå till 15% av vad som planerats ursprungligen. Efter VM kommer FC Rostov flytta in.
Nizjnij Novgorod-stadion, Nizjnij Novgorod
Kapacitet: 45 331
Färdigbyggd: 2018
Kostnad: 2,29 miljarder kronor
Matcher i VM 2018: Sverige-Sydkorea, England-Panama, Schweiz-Costa Rica, En åttondelsfinal, En kvartsfinal
Nizjnij Novgorod-stadion är byggd vid floderna Volga och Okas sammanflöde och arenan, där Sverige kommer att ställas mot Sydkorea, är byggd för att efterlikna det skimrande vattnet som omsluter den. Från början var det tänkt att FC Volga skulle ta över arenan efter VM, men efter att klubben upphörde att existera på grund av ekonomiska besvär, blir det i stället andradivisionslaget Olimpiyets Nizhny Nogvorod, som tidigare var farmarklubb till Volga, som kan kalla arenan för sitt nya hem.
Arenan är spektakulär med en häftig design av små pelare som stöttar upp på utsidan av den semitransparanta fasaden. Arenan erbjuder också en häftig vy över den femhundra år gamla fästningen Nizhny Nogvorod Kremlin
Kaliningrad-stadion, Kaliningrad
Kapacitet: 35 212
Färdigbyggd: 2017
Kostnad: 2,37 miljarder kronor
Matcher i VM 2018: Kroatien-Nigeria, Serbien-Schweiz, Spanien-Marocko, England-Belgien
Kaliningrad-stadion, placerad mellan Polen och Litauen vid Östersjön, är löst baserad på Bayern Münchens Allianz Arena och likheten finns där, även om originaldesignen låg närmare den tyska storklubbens hemmaborg. Bygget har varit plågat av flera förseningar och svårigheter efter att företaget som var ansvarigt för det ursprungliga bygget gått i konkurs. Från början skulle arenan ha ett skjutbart tak och kunna hysa 45 000 åskådare, vilket fick minskas till 35 000. Publikkapaciteten kommer reduceras ytterligare efter VM till 25 000 när Baltika Kaliningrad, som huserar i den ryska andradivisionen, flyttar in.
Jekaterinburg Arena, Jekaterinburg
Kapacitet: 35 696
Färdigbyggd: 1957 (Uppgraderadingen klar 2017)
Kostnad: 1,7 miljarder
Matcher i VM 2018: Egypten-Uruguay, Frankrike-Peru, Japan-Senegal, Mexiko-Sverige
Gamla Centralstadion i Jekaterinburg, som stod klar 1957 har fått genomgå en rejäl förvandling och uppgradering för att nå Fifas krav. Den gamla designen med sovjetiska neoklassiska pelare står dock kvar, vilket ger den ett maffigt utseende. Beslutet att bygga två tillfälliga läktare utanför - ja, ni läste rätt - vardera kortsida ger dock arenan ett oerhört bisarrt utseende. Här kommer Sverige ställas mot Mexiko.