- Målvakt: Thibault Courtois (Belgien)
Belgien gjorde en imponerande insats mot Brasilien, men trots det skapade brassarna mängder av högkvalitativa målchanser och Roberto Martínez gäng lyckades endast ta sig vidare till semifinal efter ett par strålande räddningar från en formtoppad Thibaut Courtois. Chelsea-målvakten gjorde hela nio räddningar mot Brasilien, flera både fenomenala och matchavgörande.
- Högerback: Kieran Trippier (England)
Fortsätter sin fina VM-form och gjorde en fin match även mot Sverige. Hade bra koll på Emil Forsberg på sin kant och gjorde ett bar jobb defensivt, men fortsatt väldigt aktiv i det offensiva spelet. Englands bästa spelare så här långt i VM?
- Mittback: José María Gímenez (Uruguay)
Bilderna på Gímenez var smärtsamma när han ett par minuter från slutet inte kunde hålla tårarna borta, när Uruguay var på väg ut. Uruguays uttåg beror dock knappast på att defensiven fallerade (ett frisparksmål och en gigantisk målvaktstavla från Muslera) och Gímenez och Diego Godín visade återigen upp ett gott samarbete.
- Mittback: Victor Nilsson Lindelöf (Sverige)
Sverige släppte förvisso in två mål och åkte ur mot England, men ”Vigge” har knappast någon skuld i det uttåget. Nilsson Lindelöf höll bra koll på Harry Kane under hela matchen och har verkligen gjort ett strålande mästerskap.
- Vänsterback: Lucas Hernández (Frankrike)
Hade lite problem med Diego Laxalt inledningsvis, men höjde sig och hade bra kontroll på sin kant matchen igenom.
- Central mittfältare: Luka Modric (Kroatien)
Kvarstfinalernas allra bästa spelare? Luka Modric tycks dominera varje match han spelar i just nu, oavsett vilken roll på mittfältet han används i. Mot Ryssland användes han i en lite djupare position som speluppläggare och Modric var helt enkelt lysande. Åtta lyckade dribblingar, flest passningar av alla (102), elva bollvinster på offensiv tredjedel och en straff som satt - till slut - i straffläggningen.
- Central mittfältare: Paul Pogba (Frankrike)
Paul Pogba fortsätter att, lite i tysthet, göra ett strålande VM-slutspel och mot Uruguay var Pogba en dominant närvaro på det centrala mittfältet, även om han i vanlig ordning bjuder på några märkliga ögonblick och några långskott som seglade en bra bit över. Löpte mycket och gjorde ett stort defensivt arbete tillsammans med N’Golo Kanté.
- Central mittfältare: Jesse Lingard (England)
Vem hade för ett år sedan kunnat tro att Jesse Lingard skulle vara en startspelare för Manchester United och England? Men Lingard fortsätter att övertyga och mot Sverige stod han för en finfin insats. Hans energi tycks outtömlig och han rör sig över stora ytor och länkar samman det engelska passningsspelet med intelligenta rörelser och fina kombinationer. Vacker assist till Dele Allis 2-0-mål.
- Högerytter: Eden Hazard (Belgien)
Wow, vilken match Eden Hazard gjorde mot Brasilien. Hazard kunde göra precis vad han ville, särskilt i den andra halvleken när Brasilien var tvungna att kliva framåt och jaga mål, och Hazard gav det belgiska försvarsspelet nödvändigt andrum med sin unika dribblingsförmåga och styrka.
- Anfallare: Romelu Lukaku (Belgien)
Var om möjligt ännu bättre än Hazard i den första halvleken där Lukaku användes i en lite ovan position på kanten, där han gång efter gång - trots tuff bevakning - lyckades ta emot bollen felvänd och kliva framåt, där han fick utrymme för sin explosiva snabbhet. Fin assist till Belgiens andra mål. Lukaku är ett monster när han är i den här formen och han rev upp stora sår i det brasilianska försvaret med sin styrka, fart och intelligens.
- Vänsterytter: Kevin de Bruyne (Belgien)
Vafan, vi kör väl en helbelgisk anfallstrio. Även Kevin de Bruyne var briljant mot Brasilien. KDB flyttades fram från den defensiva mittfältsroll han haft tidigare i mästerskapet, när Marouane Fellaini tog plats bredvid Axel Witsel på mittfältet, och De Bruyne agerade nästan falsk nia där han droppade ner och kombinationsspelade med Lukaku och Hazard. En häxpipa till 2-0!