• Hem
  • VM-Bloggen
  • Genomgång: Så presterade VM-länderna i helgen (Grupp E-H)
Genomgång: Så presterade VM-länderna i helgen (Grupp E-H)

Bild från Bildbyrån

Genomgång: Så presterade VM-länderna i helgen (Grupp E-H)

VM-bloggen tar en titt på hur VM-nationerna presterade i helgens vänskapsmatcher.

  • Grupp E:

Brasilien

Ryssland-Brasilien 0-3 (Miranda, Coutinho, Paulinho)
Startelva: Alisson; Marcelo, Miranda, Thiago Silva, Dani Alves; Paulinho, Casemiro, Coutinho; Douglas Costa, Gabriel Jesus, Willian

Femfaldiga världsmästarna Brasilien övertygade än en gång i 3-0-segern mot Ryssland på Luzhniki Stadion i Moskva. Efter en tam första halvlek ökade brassarna takten i den andra och då hängde inte Ryssland med. Miranda gjode 1-0 från nära håll efter en retur på en Thiago Silva-nick på en hörna. Coutinho ökade på från straffpunkten innan Paulinho fastställde slutresultatet till 3-0 med en nick från ett Willian-inlägg. Brasilien fortsätter att imponera.

Schweiz

Grekland - Schweiz 0-1 (Blerim Dzemaili)
Startelva: Sommer; Rodriguez, Akanji, Schär, Lichtsteiner; Behrami, Dzemaili, Xhaka, Freuler, Embolo; Seferovic

Blerim Dzemaili gjorde matchens enda mål när han slog till med en liggande cykelspark i inledningen av den andra halvleken. Matchen i övrigt bjöd inte på någon större underhållning inför knappa 5500 åskådare. Grekland var uddlöst, samtidigt som Schweiz tempoökning i andra halvleken var tillräckligt för att säkra segern.

Costa Rica

Skottland - Costa Rica (Marco Ureña)
Startelva: Navas; Oviedo, Duarte, Gonzalez, Acosta, Gamboa; Colindres, Guzman, Borges, Ruiz; Ureña

Costa Rica tog en stabil 1-0-seger mot Skottland i Alex McLeishs förbundskaptensdebut för skottarna. Marco Ureña gjorde matchens enda mål en kvart in när han förvaltade ett inspel från Bryan Oviedo. Höll Skottland under bra kontroll och hindrade dem från att skapa några målchanser.

Serbien

Serbien - Marocko: 1-2 (Dusan Tadic - Hakim Ziyech, Khalid Boutaib)
Startelva: Dmitrovic; Kolarov, Tosic, Maksimovic, Basta; Ljajic, Matic, Zivkovic; Kostic, Mitrovic, Tadic

Serbien ställde upp med en lite experimentell laguppställning med hela tre anfallare och två offensiva mittfältare, vilket lämnade stora ytor och mycket arbete för mittfältsankaret Nemanja Matic att ta hand om. Serbien gjorde ingen övertygande match i Turin och såg uddlösa ut framåt, samtidigt som Marocko hotade varje gång de tog sig fram.


  • Grupp F:

Tyskland

Tyskland - Spanien 1-1 (Thomas Müller - Rodrigo)
Startelva: Ter Stegen; Hector, Hummels, Boateng, Kimmich; Kroos, Khedira; Draxler, Özil, Müller; Werner

Tyskland är obesegrade i 21 raka matcher efter att ha spelat 1-1 mot Spanien efter att Thomas Müller okaraktäristiskt nog slagit till med ett vackert mål från distans i den första halvleken. Timo Werner hade några goda möjligheter i en öppen match och Mats Hummels var nära att nicka hem segern efter ett inlägg från Toni Kroos, men stoppades av ribban. "Det var ett bra test för båda lagen. Vi kan lära oss mycket från det här, vilket är varför vi vill möta lag som Spanien och Brasilien. Man kan bara verkligen få en bra måttstock mot de bästa länderna. Vi kan växla upp och jag tror inte något av lagen visat upp hela sin hand ännu. Det var en högkvalitativ match och jag tror fansen är nöjda med vad de såg", säger Joachim Löw.

Mexiko

Mexiko - Island 3-0 (Marco Fabián, Miguel Layún x2)
Startelva: Corona; Moreno, Araujo, Salcedo; Gallardo, Guardado, Reyes, Corona; Fabián, Layún, Jiménez
En 3-0-seger mot defensivt starka Island är imponerande, även om matchbilden inte riktigt speglar resultatet. Island hade en hel del möjligheter, framför allt i den första halvleken, och Juan Carlos Osorios 3-4-3-uppställning fungerade långt ifrån perfekt. Efter fyra byten tidigt i andra halvlek blev det dock bättre. Layún fick göra två mål och inhopparna Hirving Lozano och Carlos Vela gjorde det bra i den andra halvleken.

Sverige

Sverige - Chile 1-2 (Ola Toivonen - Arturo Vidal, Marcos Bolados)
Startelva: Nordfeldt; Olsson, Granqvist, Lindelöf, Lustig; Forsberg, Larsson, Svensson, Claesson; Toivonen, Berg

Sverige, med ett nykomponerat mittfält och flera spelare med bristfälligt med speltid i klubblagen, gjorde ingen spektakulär match hemma mot Chile på Friends Arena när man sjönk djupt i ett 4-4-2 och försökte hålla Chile stången. Positivt att grundstabiliteten i Janne Anderssons spelsätt sitter på plats. Gjorde ett vackert 1-1-mål när Ola Toivonen slog till efter ett fint och rappt kombinationsspel, men släppte slarvigt in 2-1 i slutsekunderna. Positivt att Emil Forsberg var pigg och orsakade problem för Chiles försvar. "Målet är alltid att vinna, men i en träningsmatch är det lättare att leva med att man förlorat än i en tävlingsmatch. Det var väldigt, väldigt onödigt, men det var en väldigt bra genomkörare mot ett bra lag", sa Janne Andersson.

Sydkorea

Nordirland - Sydkorea 2-1 (Kim Min-jae OG, Paul Smyth - Kwon Chang-hoon
Startelva: Kim; Kim, Kim, Jang, Lee; Lee, Ki, Park; Son, Kim, Kwon

Sydkorea inledde starkt och orsakade stora problem för Nordirland med ett nätt och kvickt passningsspel. Redan efter sju minuter kom också ledningen när Heung-Min Sons lyftning hittade Kwon Chang-hoon i straffområdet. Nordirland höjde sig dock och gjorde matchen till en jämn tillställning, även om Sydkorea hade perioder där man satte rejäl press på nordirländarna. Nordirland kvitterade i den första halvleken via ett självmål och avgjorde sedan matchen i slutminuterna.


  • Grupp G:

Belgien

Spelar mot Saudiarabien 27/3


Panama


Danmark - Panama 1-0 (Pione Sisto)

Startelva: Penedo; Oscobar, Baloy, Machado; Davis, Godoy, Pimentel, Murillo, Quintero, Barcenas; Pérez

Panamas aggressivitet ställde till problem för Danmark, som kunde vinna först efter att Blas Pérez visats ut efter en farlig tackling på Kasper Schmeichel. Pione Sisto gjorde matchens enda mål fyra minuter senare. Panama kan vara nöjda med insatsen.

Tunisien

Tunisien - Iran 1-0 (Milad Mohammadi OG)
Startelva: Ben Mustapha; Benalouane, Ben Amor, Skhiri, Bronn; Khaoui, Maaloul, Sassi; Meriah, Khazri, Stili

Besegrade Iran med 1-0 på en vattentyngd plan i Tunis efter ett självmål från Milad Mohammadi. Wahbdi Khazri var Tunisiens farligaste spelare och låg bakom segermålet när han efter en dribblingsräd stoppades av Iran-målvakten Alireza Beiranvand innan bollen studsade i nät via försvararen Mohammadi.

England

Nederländerna - England 0-1 (Jesse Lingard)
Startelva: Pickford; Gomez, Stones, Walker; Lingard, Oxlade-Chamberlain, Rose, Trippier, Henderson; Rashford, Sterling

Englands 1-0-seger i Amsterdam, den första på 49 år, överskuggades av bråk utanför planen när hundra supportrar arresterades. Ett experimentellt England med fyra spelare som vanligtvis spelar ytterback i sina klubb lag och med Jordan Pickford mellan stolparna kunde dock hålla nollan mot ett svagt Holland och vinna efter Jesse Lingards mål i den andra halvleken.


  • Grupp H:

Polen

Polen - Nigeria 0-1 (Victor Moses)
Startelva: Fabianski; Kaminski, Glik, Piszczek; Kurzawa, Krychowiak, Linetty, Frankowski, Kownacki, Zielinski, Lewandowski

Föll i en relativt händelsefattig match där Nigeria tilldelades en kontroversiell straff som Victor Moses konverterade. "Jag tycker inte Nigeria skapade särskilt mycket chanser. Det var en straffincident som förmodligen inte var korrekt. Domaren sa efteråt att han blåste på grund av reaktionen från Kamyk (Marcin Kaminski)", sa Robert Lewandowski. Krychowiak var nära att spräcka Polens nolla på en frispark som såg ut att passera mållinjen innan den rensades undan, men linjemannen dömde att hela bollen inte varit inne.

Senegal

Senegal - Uzbekistan 1-1 (Pape Moussa Konate - Otabek Shukorov)
Startelva: N'Diaye; Djilobodji, N'Diaye, Diagné, Gassama; Diousse, Ngom, N'Doye; Konaté, Souaré, Niasse

Senegal kom till spel med Sadio Mané, Mousa Sow och Mbaye Niang på bänken. Det märktes. Senegal gjorde ingen stor match mot Uzbekistan, som tog ledningen på straff efter knappt 20 minuter. Senegal kvitterade i andra halvlek när Moussa Konaté serverades av Santi Ngom, men Uzbekistan var nära att säkra segern i slutminuterna när Bikmayev stoppades av ribban.

Colombia

Frankrike - Colombia 2-3 (Olivier Giroud, Thomas Lemar - Luis Muriel, Radamel Falcao, Juan Quintero)
Startelva: Ospina; Fabra, Sánchez, Mina, Arias; Sánchez, Aguilar; Muriel, Rodríguez, Uribe; Falcao

Colombia gjorde en strålande match när man kom tillbaka från tvåmålsunderläge till att sno en sen 3-2-seger, när Juan Quintero satte dit en straff. Efter en tuff inledning kom Colombia igång i den andra halvleken när sydamerikanernas aggressivtet orsakade gigantiska problem för ett sävligt Frankrike. Imponerande insats av Colombia.

Japan

Japan - Mali 1-1 (Shoya Nakajima - Abdoulay Diaby)
Startelva: Nakamura; Nagatomo, Makino, Shoji, Ugajin; Usami, Hasebe, Morioka, Oshima, Kubo; Osako

Japan kvitterade med matchens sista spark för att nå ett 1-1-resultat mot Mali, vilket förbundskapten Vahid Halilhodzic inte var överförtjust över. "Det var ett tufft resultat. Vi lärde oss några saker, och alla var inte positiva. Men vi har fortfarande några matcher kvar", säger bosniern. Japan saknade viktige Maya Yoshida i backlinjen, vilket märktes, och under stora stunder av matchen såg Japan ut att vara nöjda med att bibehålla bollinnehavet snarare än att försöka skapa någonting och skärpan på offensiv tredjedel fanns inte där.