VM-bloggen tar en titt på hur VM-nationerna presterade i helgens vänskapsmatcher.
- Grupp A:
Ryssland
Ryssland-Brasilien 0-3 (Miranda, Coutinho, Paulinho)
Startelva: Akinfeev; Kudryashov, Kutepov, Granat; Kombarov, Golovin, Glushakov, Zobnin, Samedov; Miranchuk, Smolov
Ryssland blev utklassat mot en av sommarens guldfavoriter när Brasilien vann med 3-0 efter en 13 minuter lång målkavalkad. Ryssland skapade några chanser i den första halvleken, främst när Roman Zobnin och Aleksey Miranchuk brände bra lägen. Ryssland hängde sedan inte med när Brasilien ökade tempot i den andra halvleken.
Saudarabien
Saudiarabien - Ukraina 1-1 (Fawad Al-Muwallad - Artem Kravets)
Startelva: Al Mosailem; Al-Harbi, Hawsawi, Hawsawi, Al-Shahrani; Al-Jassim, Otayf, Al-Shehri; Al-Dawsari, Al-Sahlawi, Al-Muwallad
Förbundskapten Juan Antonio Pizzi var nöjd med vad han fick se när hans Saudiarabien kom tillbaka från ett 1-0-underläge till att spela oavgjort mot Ukraina i ett regnigt Marbella. Ukraina startade bäst och tog ledningen efter en dryg halvtimme, men Saudiarabien växte in i matchen och var det bättre laget i andra halvlek där man mycket väl kunnat sno åt sig en seger. "Vi är säkra på att det vi saknar fysiskt kommer vi kompensera för med vår attityd, våra hjärtan och motivation för vad det betyder att spela för det här landslaget, vilket vi visade här. Jag är nöjd med vad jag såg och är övertygad om att vi fortsätter förbättras och ta steg i rätt riktning", säger Pizzi.
Egypten
Portugal - Egypten 2-1 (Cristiano Ronaldo x2 - Mohamed Salah
Startelva: El-Shenawy; Abdel-Shafy, Hegazi, Gabr, Fathy; Hamed, Elneny, Said; Trézéguet, Hassan, Salah
Egypten såg ut att gå mot en imponerande seger mot Portugal i Zürich efter att formstarke Mohamed Salah efter en relativt händelsefattig försa halvlek gett Egypten ledningen i den 56:e minuten med ett världsklassavslut från straffområdeslinjen. Portugal vände dock på tilläggstid genom två snabba mål från Cristiano Ronaldo. Raúl Hector Cúper lär dock ändå vara nöjd med vad hans lag visade upp i defensiv väg.
Uruguay
Uruguay - Tjeckien 2-0 (Luis Suárez, Edinson Cavani)
Startelva: Muslera; Laxalt, Godín, Giménez, Varela; De Arrascaeta, Vecino, Bentacur, Nández; Suárez, Cavani
Uruguay hade inga större problem att ta sig till final i China Cup genom en 2-0-seger mot Tjeckien. Luis Suárez gav Uruguay ledningen från straffpunkten efter att ha blivit fälld av Jiri Pavlenka och strax före halvtidsvilan fastställde anfallspartnern Cavani slutresultatet till 2-0 med en briljant cykelspark. Noterbart är också att Sampdorias underbarn Lucas Torreira, som är hyllad i Serie A, fick göra landslagsdebut när han hoppade in i den andra halvleken.
- Grupp B:
Portugal
Portugal - Egypten 2-1 (Cristiano Ronaldo x2 - Mohamed Salah
Startelva: Beto; Guerreiro, Alves, Rolando, Cédric; Bernardo Silva, Moutinho, Rubén Neves, João Mário; Cristiano Ronaldo, André Silva
Fernando Santos ställde upp sitt Portugal i en 4-4-2-uppställning med Cristiano Ronaldo och André Silva som anfallspar, men Portugal hade svårt att bryta ner ett defensivt starkt Egypten. Men på stopptid klev Ronaldo fram, som så många gånger tidigare, och fällde avgörandet med två nickmål på fyra minuter. Först förvaltade han ett fint inlägg från Ricardo Quaresma som fumades in av en i övrigt lysande Ahmed El-Shenawy och två minuter senare nickade han in 2-1 från en frispark.
Spanien
Tyskland - Spanien 1-1 (Thomas Müller - Rodrigo)
Startelva: De Gea; Alba, Ramos, Piqué, Carvajal; Iniesta, Thiago, Koke; Isco, Rodrigo, Silva
Tungviktarmötet i Düsseldorf var en underhållande affär som slutade 1-1. Rodrigo gav Spanien ledningen i matchinledningen efter en genialisk framspelning från Andrés Iniesta innan Thomas Müller kvitterade med ett vackert distansskott. Krysset bibehöll Spaniens obesegrade svit, som nu sträcker sig till 17 matcher. "Det var en trevlig match för åskådarna, väldigt öppen där båda lagen spelade enligt sin stil och med många bra spelare på planen. Det var en bra show", sa Julen Lopetegui.
Marocko
Serbien - Marocko: 1-2 (Dusan Tadic - Hakim Ziyech, Khalid Boutaib)
Startelva: Munir; Mendyl, Benatia, Siass, Dirar; Boussoufa, El Ahmadi; Ziyech, Belhanda, Amrabat; Boutaib
Hakim Ziyech var matchens förgrundsfigur när han gjorde ett mål, på straff efter att Nordin Amrabat dragits ner av Nemanja Maksimovic, och spelade fram till Khalid Boutaibs 2-1-mål genom ett fint inlägg. Marocko gjorde en stabil match där man hade Serbiens offensiva spelare under kontroll samtidigt som man hotade varje gång man klev framåt.
Iran
Tunisien - Iran 1-0 (Milad Mohammadi OG)
Startelva: Beiranvand; Khanzadeh, Amiri, Karimi, Rezaeian; Shojaei, Cheshmi, Hajsafi; Mohammadi, Ghoochannejhad, Ansarifard
Föll med 1-0 på en svårspelad, vattentyngd plan efter ett lite oturligt självmål. Tunisien var det hetare laget och det närmsta Iran kom ett mål var när lagkapten Ehsan Hajsafis frispark räddades av Farouk Ben Mustapha i andra halvleken.
- Grupp C:
Frankrike - Colombia 2-3 (Olivier Giroud, Thomas Lemar - Luis Muriel, Radamel Falcao, Juan Quintero
Startelva: Lloris, Digne, Umtiti, Varane, Sidibe; Matuidi, Kanté; Lemar, Griezmann, Mbappé; Girou
Didier Deschamps var nog inte särskilt nöjd med att se sitt Frankrike tappa en tvåmålsledning till förlust 3-2 mot Colombia. Frankrike inledde annars matchen fint, där framför allt Mbappé var ett ständigt orosmoment längs sin kant. Giroud gjorde ledningsmålet, framspelad av Digne, efter en målvaktstavla av David Ospina och halvvägs in i den första halvleken ökade Thoma Lemar på med ett stenhårt skott. Colombia reducerade två minuter senare och i den andra halvleken föll Frankrike ihop efter en mängd byten, där bland annat Paul Pogba kom in. "Vi hade stora problem. De var aggressiva, till skillnad från oss. Vi tappade mycket boll. Colombia gav oss en lektion i aggressivitet. Vi visade upp en form av kaxighet som jag inte var nöjd med, särskilt i andra halvlek, vilket vi måste analysera. Men vi mötte inte kraven som finns på högsta nivå. Vi har inga ursäkter. Det var en förlust på hemmaplan, vilket aldrig är roligt", sa Deschamps efteråt.
Australien
Norge - Australien 4-1 (Ola Kamara x3, Tore Reginiussen - Jackson Irvine)
Startelva: Ryan; Behich, Degenek, Milligan, Wright; Jedinak, Mooy, Petratos, Irvine, Leckie; Nabbout
Åkte på en riktig smällkaramell mot Norge och såg långt ifrån VM-redout, vilket nye förbundskaptenen Bert van Marwijk inte hymlade med. Holländaren ställde upp med två debutanter i Andrew Nabbout och Dimitri Petratos när han experimenterade lite med sitt nya landslag. Matthew Ryan hade en svag match och Australien stod för flera individuella misstag. "Vi måste lära känna varandra, men det här var ett tydligt tecken på att vi inte är redo än. Vi behöver tid för att utveckla det här laget", säger Van Marwijk.
Peru
Peru - Kroatien 2-0 (André Carrillo, Edison Flores)
Startelva: Cáceda; Trauco, Santamaría, Ramos, Advincula; Cueva, Yotun, Tapia, Flores; Farfán, Carrillo
Peru tog sin första seger mot europeiskt motstånd på nästan två decennier när Kroatien besegrades med 2-0 i Miami. Peru förtjänade segern inför mängder av peruaner med VM-feber inför landets första slutspel på 36 år. Peru lyckades hålla undan trots att Yosimar Yotún visades ut med en dryg kvart kvar att spela.
Danmark
Danmark - Panama 1-0 (Pione Sisto)
Startelva: Schmeichel; Larsen, Jörgensen, Kjaer, Dalsgaard; Delaney, Eriksen, Kvist; Sisto, Jörgensen, Poulsen
Panamas aggressivitet ställde till problem för Danmark, som kunde vinna först efter att Blas Pérez visats ut efter en farlig tackling på Kasper Schmeichel. "I en träningsmatch mellan två lag som ska spela VM brukar man ta det lite lugnare, men jag tror det är deras stil. Så det är upp till domaren att avgöra om de går över gränsen", sa Åge Hareide efter. Pione Sisto gjorde matchens enda mål fyra minuter senare. Danmarks insats var annars relativt svag
- Grupp D:
Argentina
Argentina - Italien 2-0 (Èver Banega, Manuel Lanzini)
Startelva: Caballero; Tagliafico, Fazio, Otamendi, Bustos; Paredes, Biglia; Di Maria, Lo Celso, Lanzini, Higuaín
Lionel Messi satt på läktaren när Argentina 2-0-besegrade Italien på ett halvtomt Etihad Stadium. En relativt avslagen match tog lite fart i den andra halvleken, där Banega och Lanzinis sena mål gav Argentina segern. Förbundskapten Jorge Sampaoli såg dock positiva tecken från La Albiceleste. "Laget visade upp mycket stabilitet under större delen av matchen. Vi måste bygga vidare på det goda arbetet. Gruppen utvecklas fortfarande", sa Sampaoli som särskilt hyllade Higuaíns insats. Angel Di Maria tvingades kliva av med en lårskada.
Island
Mexiko - Island 3-0 (Marco Fabián, Miguel Layún x2)
Startelva: Runarsson; Skulason, Ingason, Arnason, Saevarsson; Bjarnason, Hallfredsson, Gunnarsson, Gudmundsson; Sigurdsson, Gudmundsson
Skapade en hel del skapliga chanser i den första halvleken som stoppades av Corona i Mexiko-målet. Island stod emot bra och Mexiko hade problem att bryta ner det isländska försvaret, vilket gör att siffrorna 3-0 inte riktigt speglar matchbilden.
Kroatien
Peru - Kroatien 2-0 (André Carrillo, Edison Flores)
Startelva: Subasic; Strinic, Vida, Corluka, Vrsaljko; Rakitic, Brozovic; Perisic, Modric, Mandzukic; Kalinic
Kroatien stod för en slätstruken insats, trots en stark startelva, och kunde inte göra sig själva rättvisa. Zlatko Dalic var inte nöjd med vad han fick se. "Alla mina spelare har haft tuffa säsonger, men vi kan inte använda det som en ursäkt. Vi spelade inte bra. Och om du spelar så här har du ingenting att göra i ett VM", sa han.
Nigeria
Polen - Nigeria 0-1 (Victor Moses)
Startelva: Uzoho; Balogun, Idowu, Troost-Ekong, Shehu; Iwobi, Obi, Ndidi, Moses; Iheanacho, Ighalo
Victor Moses straffmål med en halvtimme kvar blev matchens enda mål i Wroclaw. Nigeria gjorde annars ingen superinsats och trots segern var Gernot Rohr inte helt nöjd. "Vi har sett några bra saker och några saker vi måste arbeta med innan VM. Vänskapsmatcher ger oss en bra möjlighet att lära oss mer om vårt lag. Vi vet att de kan ge falskt hopp", säger Rohr.