Topptipset » Torsdag 9/7 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Torsdag 9/7 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Torsdag 9/7 » Analys & Tips!

Det börjar närma sig slutet för flera ligor och snart avgörs om det blir himmel eller helvete för klubbar i Birmingham och i Medelhavet. Vid våra stränder ska det däremot vaskas fram en cupfinalist. Åtta rätt är den enda som gäller på Topptipset!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Man United

Ole’s at the wheel och styr de trefaldiga Europamästarna mot nytt deltagande i Champions League. Det luktar däremot Championship om Villa. Go, Devils!

❗️ Varningen! - Mjällby

Historia kan skrivas på Strandvallen, ett Malmö som ofta snubblat på mållinjen i denna turnering passar bra. Fortsätt överraska fotbolls-Sverige, MAIF!

1. Aston Villa - Manchester United 2

En Fort Knox-tvåa i Birmingham är det första som möter oss denna torsdag. Aston Villa söker fortfarande med ljus och lykta efter sin första trepoängare sedan januari månad (Watford, 2-1). Det resterande programmet ser tufft ut för The Lions som känner hur hoppets låga blir svagare för varje omgång. Inte blir det bättre av vänsterbacken Matt Targett kanske inte hinner bli spelklar. United är i strålande slag och med positiva signaler angående Lindelöf verkar partnerskapet med Maguire i mittlåset fortlöpa. Den frejdiga offensiven har det skrivits spaltkilometer om, och här blir det flera nya nätrassel för The Red Devils. Tung och given spik!

2. Bournemouth - Tottenham 1

Strutar har det inte gått nåd på när Bournemouth spelat den senaste tiden; 2-5 och 1-4 är kanske ingen fröjd för keepern Aaron Ramsdale, men ska The Cherries hänga kvar är målproduktionen av högsta vikt. Joshua King är ett bra vapen och kan störa ett något bortavacklande Tottenham. Spurs på okänt gräs är ingen höjdare då Londonklubben bara samlat på sig tre bortaviktorior i seriespelet sedan januari 2019 (!). Harry Kane får jobba övertid längst fram då Dele Alli verkar utebli på Dean Court. Upplagt för chock så måla brett med vänsterhanden.

3. Everton - Southampton 2

Inte ens de mest optimistiska Saints-fans hade kunnat drömma att Southampton, med seriens sämsta hemmafacit, skulle kunna rå på Man City. Det gjorde dock Hasenhüttls mannar och segrade (1-0). Ett särskilt omnämnande går till målskytten Che Adams för sitt långskott samt mittbacksparet McCarthy-Stephens som avväpnade ligans giftigaste lag. Ett självmål mot Spurs (0-1) tog död på Evertons fina svit som byggts upp efter återuppstarten. Faktum är att de blåklädda såg ganska tandlösa ut och då måste Ancelotti be till högre makter att yttern Alex Iwobi, som tvingades bryta i London, hinner tillbaka. Danny Inga trivs på bortagräs - gå för tvåan med kryssbihang på stora!

4. SPAL - Udinese 2

Udineses tränare fruktade troligtvis sparken innan kamperna mot Roma och Genoa. Fyra poäng på dessa två har emellertid lugnat ledningen och lyft Zebrorna upp på säkrare mark. Kevin Lasagna har med sina två baljor i dessa fajter varit oumbärlig och spelar vidare. Han kan dock inte vänta sig understöd av Ken Sema då svensken såg gult och är avstängd. Poängen SPAL plockar är inte många, om jumbon ska behålla sin Serie A-status behöver det rassla till. Då Ferrara-klubben ofta säckar ihop med kvarten kvar är krysset det bästa värdarna kan hoppas på. Trolig tvåa!

5. Hellas Verona - Inter 1

Det Inter som Italien fick se under säsongens första halva är som förbytt, och ojämnheten nådde sin kulmen när Contes mannar kastade borta alla poäng hemma mot Bologna (1-2) i söndags. Lukakus 20:e mål på 30 matcher gav alltså inget. Dessutom åkte försvararen Andrea Bastoni åkte ut och stannar hemma i Lombardiet. Hellas Verona när en dröm om att nå Europaspel. Förvisso fick den sig en törn mot Brescia (0-2), men på Bentegodi mot Parma (3-2) var det gladare miner. Spelet har övertygat i bägge kamperna, på individnivå heter formmannen Matteo Pessina. Ettan är kul och inte alls orimlig. Fläska på med allt direkt!

6. Mallorca - Levante 1

I La Liga är bottenstriden nästan avgjord när fyra omgångar återstår. Värdarna behöver nästan gå rent de sista omgångarna för att ha en chans, och då är det tur att Mallorca är respektabla hemma på sin ö. Los Bermellones slaktade Celta hemma senast med en skön femetta då Ante Budimir skyfflade in två bollar. Kanske sista chansen nu, och då sparas det inte på krafterna. Levante har inte att spela för och kan välja att inte riskera spelare som Sergio Postigo och Enis Bardhi ute på paradisön. Bortfallet i turism på Mallis kompenseras av värdeettan på runt 40% som lämnas ensam!

7. Athletic Bilbao - Sevilla 2

Kolossernas kamp på San Mamés med fördel Sevilla. De rödvita har avfärdat Leganés (3-0) och Eibar (1-0) och här förtjänar Julen Lopetegui rikligt med ros efter att lyckats så väl med rotationen. Spelare som Óliver och Lucas Ocampos har hanterats smart men varsamt. Detta har lett till poäng och en nästan helt säkrad fjärdeplats. Värdarna ser i och med nederlaget mot Real Madrid (0-1) ut att missa kontinentalspel för den tredje säsongerna i följd. Lejonen är starka hemma, men utan avstängde Raúl García saknas tyngd framåt. Gästernas El Haddadi lär få starta då han trivs mot Bilbao - tre mål på fem kamper på baskerna. X2!

8. Mjällby - Malmö FF 1

Säcken knyts ihop med en intressant semifinal i Svenska Cupen. De gulsvarta tog sig hit via 1-0 mot FFF på just Strandvallen. 1-0 blev det även i måndags då blekingarna genomförde årets längsta bortaresa med bravur. David Löfqvists ensamma balja sänkte ÖFK (1-0), och Löken kan säkerligen få MFF att fälla tårar. Skåningarna hade inte ett endaste skott på mål i Borås (0-1). Lagkapten Anders Christiansen saknades och få har missat hur beroende Di Blåe är av dansken som i skrivande stund inte är 100% bekräftad mot MAIF. Bra värde och utdelning om de gulsvarta når en historisk första final. En etta på dryga 10% som inte får missas ska dock stärkas.

Till Topptipset

36 rader

1. Aston Villa - Man United 2

2. Bournem. - Tottenham 1x

3. Everton - Southampton 2

4. SPAL - Udinese 2

5. Hellas Verona - Inter 1x2

6. Mallorca - Levante 1

7. A.Bilbao - Sevilla x2

8. Mjällby - Malmö FF 1x2

216 rader

1. Aston Villa - Man United 2

2. Bournem. - Tottenham 1x2

3. Everton - Southampton x2

4. SPAL - Udinese x2

5. Hellas Verona - Inter 1x2

6. Mallorca - Levante 1

7. A.Bilbao - Sevilla x2

8. Mjällby - Malmö FF 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget