Topptipset » Torsdag 6/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Torsdag 6/8 » Analys & Tips!

Europa League och Allsvenskan står på programmet den här torsdagskvällen. Flera favoriter ser ut att överstreckas vilket gör det hela än mer intressant. De engelska vargarna ser bland annat ut att leva farligt mot Olympiakos som slog ut Arsenal i sextondelfinalen. Detta är lösningen till 8 rätt på Topptipset!

⏰ Spelstopp: 18.54

💰 Kassaskåpet! - Kalmar FF

Något kassaskåp är det inte, men då så gott som samtliga favoriter överstreckas är smålänningarna en fin spik på naturgräset mot detta trötta Örebro SK.

❗️ Varningen! - Olympiakos

Grekerna gjorde det ruggigt bra under 2019/20, både i Grekland och i Europa. I sextondelen slog Olympiakos ut Arsenal som håller liknande nivå som Wolves. Vargarna få se upp!

1. Sevilla - Roma 2

Vi börjar med ett enkelmöte från Europa Leagues åttondelsfinaler i Duisburg. Sevilla har gjort en stabil säsong under Lopetegui och andalusierna är redan klara för spel i CL kommande säsong. Roma slutade däremot femma i Serie A, således måste romarna vinna EL för att ta plats i Europas finrum kommande säsong. Italienarna avslutade ligasäsongen riktigt starkt, till stor del tack vare Nicoló Zaniolo som ser ut som en av kontinentens mest lovande spelare. Giallorossi tog faktiskt 22 av 24 poäng i de åtta avslutande omgångarna av Serie A. Jordan Veretout är avstängd för Roma medan Chris Smalling lämnat klubben, det sätts i sin tur frågetecken kring målvakten Tomás Vaclík och Fernando i Sevilla. Detta känns något mer ovisst än vad både odds och procent antyder på neutral mark. Strecka därför från höger.

2. Bayer Leverkusen - Rangers 1

Bayer Leverkusen vann bortamötet mot Rangers med 3-1 på Ibrox Stadium. Tyskarna bör således kunna lösa ett avancemang utan några större bekymmer mot Steven Gerrards skottar. Ettan ser dock ut att streckas lite väl hårt, Leverkusen behöver trots allt inte gå för någon seger. Lägg därtill att Paulinho, Demirbay och Weiser är out denna afton. Skottarna bör även vara något mer matchtränade med tanke på att Premiership drog igång i början av augusti. Se därför till att gardera ettan på BayArena, gärna med både krysset och tvåan.

3. Wolverhampton - Olympiakos 2

Favoriten blir även för hårt betrodd på Molineux Stadium. När lagen möttes i Pireus slutade det 1-1, en batalj som var så gott som helt jämn trots att Olympiakos åkte på en tidig utvisning. Grekerna vann den inhemska ligan i överlägsen stil förra säsongen och de rödvita gästerna har stundtals imponerat i Europa-spelet. I sextondelsfinalen brottades Arsenal ner, och The Gunners håller som bekant rätt jämna steg med Wolves. Till rådande procent kittlar grekerna betydligt mer än de brittiska vargarna. Gå för skrällen!

4. Häcken - IFK Norrköping 2

Trots ett stort spelövertag fick IFK Norrköping nöja sig med en poäng i hemmamötet mot Mjällby. Givetvis en rätt stor missräkning för Jens Gustafsson. Insatsen i sig var dock kompetent och det ska sägas att Totte Nyman hade en boll i nätet som felaktigt dömdes bort av oklar anledning. BK Häcken kom inte upp i nivå senast mot Djurgården på Tele2 där det blev förlust med 1-3. Häcken brukar ha det svårt på toppkonkurretnerna och faktum är att Bollklubben från Hisingen torskat de tio senaste matcherna mot Peking. Lägg därtill att Peter Abrahamsson och Ali Youssef är skadade. Tvåan får därför förtroendet.

5. Kalmar FF - Örebro 1

Kalmar FF är jumbo i Allsvenskan men det börjar se bättre och bättre ut för smålänningarna. Nanne Bergstrands mannar var förtjänta av tre poäng i den mållösa tillställningen i den förra omgången mot AIK. Nils Fröling är fortfarande osäker till spel, däremot är Fidan Aliti åter i spel. Örebro känns oerhört svårbedömda. De två senaste insatserna från Axel Kjälls mannar har varit undermåliga och på naturgräs är det sällan de vitsvarta övertygar. Senaste gången Örebro knep tre pinnar på vanligt gräs var i juli förra året. Trolig etta.

6. AIK - Elfsborg 2

AIK har blivit nollade i tre matcher i följd. 0-0 slutade tillställningen nere i Kalmar i den förra omgången, ett resultat som Bartosz Grzelak får vara rätt nöjd med. Kalmar borde trots allt ha haft en straff, dessutom fick de rödvita ett mål underkänt som kändes väldigt tveksamt. Nu väntar tuffare motstånd för dessa kräftgående gnagare. Elfsborg har bra mycket mer fart framåt. Jesper Karlsson & Co har smällt in elva bollar på de tre senaste matcherna, lika många mål som AIK gjort på hela säsongen. Upphämtningen mot Sirius i den förra omgången var oerhört stark från Jimmy Thelins grabbar. Tvåan får stå som utgång.

7. IFK Göteborg - Östersund X

Det blev som väntat en kraftig baksmälla för IFK Göteborg mot Malmö FF och i Allsvenskan fortsätter det att gå tungt för Blåvitt. Sju(!) raka matcher utan någon seger står Änglarna på i ligaspelet. Trots detta blir Poya Asbaghis mannar alltjämt hårt betrodda av det svenska folket. Robin Söder är fortfarande skadad, Giorgi Kharaishvili är även osäker till spel. Östersunds FK har visat upp en fin moral och jämtarna har visat sig vara ett svårslaget lag. Truppen har även förstärkts med talangen Malcolm Stolt som imponerat stort i IFK Östersund. Ettan kan knappast lämnas ensam i “Lilla London”.

8. Mjällby - Sirius X

Målvakten Lukas Jonsson har börjat kosta Sirius en del poäng på slutet. Bakåt har det sett svajigt ut men framåt håller de blåsvarta fortsatt toppklass. Sugita, E.Andersson, Björnström och Vecchia håller toppklass. Den sistnämnda har dock åkt på en skada och missar således den här matchen. Mjällby stod upp förvånansvärt bra mot IFK Norrköping i den förra omgången och hemma på Strandvallen ska värdarna ses ha rimlig poängchans mot ett Vecchia-löst Sirius. Underlaget talar helt klart för Mjällby. Utgången är oviss så plocka gärna med alla tecken på “Listerlandet”.

Till Topptipset

36 rader

1. Sevilla - Roma 2

2. Leverkusen - Rangers 1x

3. Wolves - Olympiakos 1x2

4. Häcken - Norrköping 2

5. Kalmar FF - Örebro 1

6. AIK - Elfsborg 2

7. Göteborg - Östersund 1x

8. Mjällby - Sirius 1x2

216 rader

1. Sevilla - Roma x2

2. Leverkusen - Rangers 1x2

3. Wolves - Olympiakos 1x2

4. Häcken - Norrköping 2

5. Kalmar FF - Örebro 1

6. AIK - Elfsborg x2

7. Göteborg - Östersund 1x

8. Mjällby - Sirius 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100