Topptipset » Torsdag 6/2 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Torsdag 6/2 » Analys & Tips!

Topptipset » Torsdag 6/2 » Analys & Tips!

Denna gång bjuder Topptipset på en tvådagarskupong med spel i både serie- och cupspel. Dessutom tar sig färden utanför Europas gränser genom Copa Sudamericana. Flera intrikata fighter ligger vid våra fötter, dags att haffa åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Real Madrid - Real Sociedad X

Mäktiga Santiago Bernabéu öppnar kupongen med kvartsfinalspel i Copa del Rey. Real Madrid har svarat för en strålande säsong rent poängmässigt trots att man inte nått maxhöjd spelmässigt. Inte sedan oktober månad har Marängerna lagts på rygg. Real Sociedad är en av de stora positiva överraskningarna i spansk fotboll, dessutom brukar baskerna trivas mot huvudstadens herrskap. Två av tre möten 2019 slutade med seger för Sociedad, bland annat här i Madrid. Gardera generöst och heja fram Alexander Isaks gäng till fin avkastning.

2. Athletic Bilbao - Barcelona 2

Nästa spanska cupkamp utspelar sig på Estadio San Mamés i Baskien. Leganés fick sig en redig fotbollslektion av Barcelona i åttondelsfinalen, 5-0 vann katalanerna med efter dubbla kassar och en assist från Leo Messi. Athletic Bilbao behövde straffsparkar för att utmanövrera Tenerife i förra rundan men den utdragna striden kan till stor del tillskrivas en ultratidig utvisning för baskerna. Närmast kommer Bilbao från en hemmatorsk mot Getafe i ligaspelet och Barcelona ska normalt vara numret för stora. X2 räcker gott.

3. Kortrijk - Royal Antwerp 2

I Belgien är cupspelet framme vid semifinalspelet. Första mötet mellan dessa kombattanter slutade 1-1 efter att Royal Antwerps stjärna Lamkel kostat på sig att bränna en straffspark. Det råder ingen tvekan om att rojalisterna är det bättre laget i grund och botten. Kortrijk torskade det inbördes ligamötet i höstas och värdlaget har bara vunnit en av fyra tävlingsmatcher sedan julhelgen. Tvåan är trygg och singlas!

4. Blooming - Emelec 2

Sydamerika tar vid med 32-delsfinaler i Copa Sudamericana. Blooming har gått knackigt på senare tid och bara vunnit en av sina senaste sju kamper i bolivianska ligan. Emelec har inte påbörjat sin ligasäsong ännu men är ett topplag i Ecuador, vilket är en betydligt högre rankad liga än den bolivianska. Förra säsongen visade Elektrikerna klass när de var nära att slå ut giganterna Flamengo i Copa Libertadores, ett lag som senare gick och plockade hem Sydamerikas motsvarighet till Champions League. Med all rätt går Emelec in som favoriter i denna batalj. X2 räcker gott även på större system.

5. Millonarios - Always Ready 1

Även den andra sydamerikanska striden innehåller ett gäng från Bolivia, nämligen Always Ready. Dessa bolivianer har inlett den inhemska säsongen med tre segrar och en torsk men lär stöta på patrull av helt annan dignitet i Bogotá. Millonarios från Colombia är ett lag att räkna med i dessa sammanhang. Värdföreningen har plockat poäng i två av de första tre rundorna på inhemsk mark, Categoría Primera A hade inte varit någon behaglig upplevelse för Always Ready att testa på. Millonarios har fått igång Hansel Orlando Zapata Sape och den 24-årige spjutspetsen lär vara redo att servera varma fiskar åt bolivianerna. Ettan tycks bli gruvligt understreckad och ska spikas med glädje.

6. Unión de Santa Fe - Atlético MG 1

På Estadio 15 de Abril höjs kvaliteten på den sydamerikanska fotbollen. Argentinare bjuder in brasilianare till en prestigefull fight i Santa Fe. Unión de Santa Fe kommer från ett nederlag mot Estudiantes i Superliga men den duellen utspelade sig på främmande gräs, här hemma är värdarna desto mer svårslagna. En enda hemmatorsk sedan augusti månad är starka papper. Gästerna från fotbollens själsliga hemland kommer från två raka kryss i det inhemska spelet. Dessutom trivs Atlético MG synnerligen illa på resande fot, alla tävlingar inräknade bär de senaste 15 bortamatcherna facit 1-7-7. Den överstreckade tvåan avslås.

7. Dynamo Dresden - Darmstadt 1

I Tysklands näst h��gsta serie går det riktigt tungt för Dynamo Dresden. Svensklaget ligger allra sist efter 20 omgångar men det fina i kråksången är att träsket är tight och blott fyra pinnar krävs för att nå trygg mark. Även Darmstadt håller till på den nedre halvan av Zweite Bundesliga, bortaraden 2-4-4 är inget som ska skrämma slag på Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff. Motsvarande möte slutade 4-1 på Rudolf-Harbig-Stadion senast det begav Ettan är en sund utgång.

8. Sandhausen - Heidenheim X

Vi stänger butiken under fredagskvällen med en tysk tillställning på BWT-Stadion am Hardtwald. SV Sandhausen var ambivalenta under hösten men har funnit stabilitet under vintern. Kryssbenägenheten är påtaglig hos värdarna som lirat oavgjort i nio av sina 20 kamper i Zweite Bundesliga. Heidenheim befinner sig på femte plats med fyra poäng mer än SVS på kontot. På bortabana har inte dessa gäster presterat särskilt väl och i hemmamötet med jumbon Dynamo Dresden senast lyckades inte Heidenheim hitta nätet. Ettan är rejält överstreckad och garderingspennan bör föras österut i första skedet.

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. R.Madrid - Sociedad 1x2
2. A.Bilbao - Barcelona x2
3. Kortrijk - R.Antwerp 2
4. Blooming - Emelec 2
5. Millonarios - Always Ready 1
6. Unión SF - Atlético MG 1x
7. D.Dresden - Darmstadt 1
8. Sandhausen - Heidenheim 1x

216 rader
1. R.Madrid - Sociedad 1x2
2. A.Bilbao - Barcelona 1x2
3. Kortrijk - R.Antwerp 2
4. Blooming - Emelec x2
5. Millonarios - Always Ready 1
6. Unión SF - Atlético MG 1x
7. D.Dresden - Darmstadt 1x
8. Sandhausen - Heidenheim 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget