Topptipset » Torsdag 27/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Torsdag 27/8 » Analys & Tips!

Det är Europa League-kval för hela slanten på Topptipset. Mer eller mindre samtliga favoriter, bortsett från Malmö FF, ser ut att bli lågt streckade. Därför är mindre system och större radinsatser att föredra. Så här löser vi 8 rätt!

⏰Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Rosenborg

Storklubben RBK är pålitlig i Trondheim, här ska inte ett dassigt isländskt gäng ha en suck. Ettan är en bank på Lerkendal!

❗️ Varningen! - Cracovia Kraków

Bortsett från MFF ser så gott som samtliga favoriter ut att bli lågt streckade, således måste mötet på Stadion garderas för att åtta rätt ska betala något!

1. Malmö FF - Cracovia 2

I Europa League-kvalet väntar polskt motstånd för Malmö FF. Som bekant går de himmelsblå riktigt starkt i Allsvenskan och hemma på Stadion ska Jon Dahl Tomassons gubbar ha fina chanser att lösa ett avancemang då fjolårets tabellsjua från Ekstraklasa står för motståndet. De regerande polska cupmästarna Cracovia Kraków ska dock inte underskattas. Polackerna håller i grunden helt okej nivå och då skåningarna streckas kolossalt hårt blir ettan omöjlig att lämna ensam. Framförallt med tanke på att majoriteten av favoriterna på kupongen lutar åt att bli lågt streckade. Helgarderingen smyger med.

2. Hammarby - Puskás Akadémia 1

Bortsett från Malmö FF, och Östersunds succé i Europa League 2018, har de svenska lagen haft det oerhört svårt ute i Europa under en längre tid. Hammarby har inte spelat Europa League sedan 2007 och under den här sommaren har Bajen knappast motsvarat de höga förväntningarna i Allsvenskan. Trots detta ska Stefan Billborns söderbröder ha toppchans då Puskás Akadémia välkomnas på Tele2. Ungrarna har drabbats av corona och A-laget sitter i karantän. Puskás förväntas ställa upp med ett ungdomslag vilket gör det väldigt enkelt att ta ställning på Tele2. Spik-etta!

3. Rosenborg - Breidablik 1

På Lerkendal Stadion i Trondheim ska det inte vara något snack om saken. Rosenborg har dominerat norsk fotboll under flera decennier men riktigt så är inte fallet längre. Därför får RBK nöja sig med Europa League-spel. Breidablik är en klubb från Island som brukar ha det väldigt svårt på den här scenen. I fjol åkte islänningarna ut mot Vaduz från Liechtenstein. Räkna med att de så kallade trollungarna från Trondheim löser detta med ett par bollar. Odiskutabel etta.

4. Aarhus - FC Honka 1

På Ceres Park ställs danskt mot finskt. Aarhus, med Niklas Backman och William Eskelinen i laget, gjorde en stark säsong i fjol då de slutade på tredje plats i Superligan. Självfallet ska AGF ses som favoriter på hemmagräset då finskt motstånd väntar. FC Honka slutade inte bättre än femma i den finska grundserien i fjol men lyckades i mästerskapsrundan lösa en tredjeplats. Esbo-klubben har inte vunnit en Europa League-match under ordinarie tid sedan 2011, en trend som inte lär brytas i Århus. Trolig etta.

5. Servette - Ruzomberok 1

Slovakisk klubbfotboll håller dassig nivå och Ruzomberok är långt ifrån rikets bästa lag. Gästerna slutade faktiskt på minusmålskillnad i Fortuna Liga i fjol och efter fyra omgångar av den här säsongen är Ruzomberok segerlösa. Servette är ett klart mer slagkraftigt lag – ett par spelare har rutin från spel i ligor som La Liga och Ligue 1, bland annat den före detta Dijon-anfallaren Koro Koné som gjorde elva ligamål i Schweiz förra säsongen. Utgå från hemmasegern i Carouge.

6. Motherwell - Glentoran 1

Förra säsongen var de så kallade stålmännen från Motherwell Skottlands tredje bästa klubblag. Den här sommaren har det dock gått käpprätt åt helvete. Efter fem omgångar av Premiership är The Steelmen segerlösa. Senast blev det förlust med 0-1 hemma mot bottenlaget Hamilton Academical. Glentoran bör dock få det svårt Fir Park. Den nordirändska fotbollen håller trots allt klart lägre kvalité i den skotska diton, dessutom ska det sägas att The Glens inte vunnit en bortamatch i Europa League sedan 2004. Väldigt trolig etta.

7. Budapest Honvéd - FC Inter 1

FC Inter Turku går starkt i den finska ligan där Åbo-klubben befinner sig i topp. Dock blev det förlust i lördags mot bottenlaget TPS med 0-1. I Budapest förväntas även de finska serieledarna få det svårt. Den ungerska ligan rankas klart högre än den finska klubblagsfotbollen. Honvéd har en hel del inviduell kvalité i laget och hemma i huvudstaden brukar de rödsvarta vara pålitliga. Börja med ettan.

8. Shamrock Rovers - FC Ilves 2

På Irland finns rimliga chanser för finnarna att skrälla. Shamrock Rovers, som åkte ut mot AIK i Europa League-kvalet 2018, har blivit nollade i de två senaste ligamatcherna. Rovers toppar dock seriespelet men här ser irländarna ut att bli övervärderade. Den finska ligafotbollen håller jämna steg med den irländska diton och FC Ilves visar stabil form. Grabbarna från Tammerfors kan absolut överraska i det här mötet. Helgardera.

Till Topptipset

36 rader

1. Malmö FF - Cracovia 1x2

2. Hammarby - Puskás Akad. 1

3. Rosenborg - Breidablik 1

4. Aarhus - FC Honka 1x

5. Servette - Ruzomberok 1

6. Motherwell - Glentoran 1

7. Honved - FC Inter 1x

8. Shamrock - FC Ilves 1x2

216 rader

1. Malmö FF - Cracovia 1x2

2. Hammarby - Puskás Akad. 1x

3. Rosenborg - Breidablik 1

4. Aarhus - FC Honka 1x2

5. Servette - Ruzomberok 1x

6. Motherwell - Glentoran 1

7. Honved - FC Inter 1x

8. Shamrock - FC Ilves 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100