Topptipset » Tisdag 7/7 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Tisdag 7/7 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Tisdag 7/7 » Analys & Tips!

Tisdagens Topptips är ett högoktanigt sådant med matcher från Storbritannien, Spanien och Italien. Arsenal-Leicester och Milan-Juventus är två guldkorn att hålla ögonen på. Åtta rätt ska haffas!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Chelsea

Chelsea är mitt uppe i ett brinnande krig om Champions League-platserna och är dessutom flera klasser bättre än Palace. The Blues vinner detta komfortabelt medan Roy Hodgson putsar på sin järnnia.

❗️ Varningen! - Lecce

Efter nederlaget mot Milan senast är troligen guldracet i Serie A avgjort. Lecce har massvis att spela för i botten av tabellen och är dessutom kupongens enda megarensare. Jobba knallen!

1. Arsenal - Leicester 1

Vi inleder på de brittiska öarna med mötet mellan Arsenal och Leicester. The Gunners har plockat fyra raka segrar i samtliga tävlingar trots att Londonklubben dras med skador på flera viktiga spelare. Förstemålvakten Bernd Leno har bland annat missat fyra fighter, Martinez har dock klivit in och storspelat mellan stolparna i tyskens frånvaro. Leicester knäppte Palace på näbben med 3-0 på hemmaplan i den förra omgången, viktig triumf för The Foxes som dock inte har segrat på bortabana i ligan sedan nyårsdagen. Ettan till omkring 40 procent är en spik att ta i beaktning.

2. Crystal Palace - Chelsea 2

Crystal Palace tycks ha checkat ut för säsongen. Örnarna, som var ett av ligans hetaste lag innan Coronaviruset lamslog Europa, har varit iskalla sedan ligan drog igång igen. Inför mötet med Chelsea har fjäderfäna fått på näbben i tre raka matcher. Målskillnaden 0-8 under samma spann är inga roliga papper att ha med sig i ryggen när Frank Lampards armé gästar örnnästet. The Blues kommer närmast från stabil 3-0-viktoria hemma mot Watford och ståtar dessutom med fyra raka inbördes vinster mot Palace. Tvåan är en spik luta sig mot i Londonderbyt.

3. Watford - Norwich 1

Ångestmöte på Vicarage Road härnäst när bottenkollegorna Watford och Norwich drabbar samman. Kanariefåglarna, som gästerna kallas för, är Premier Leagues superjumbo och det vill nog till ett mirakel om Teemu Pukki och company ska tillhöra det brittiska finrummet nästa säsong. Sju poäng på fem fighter måste nämligen jobbas in gentemot övriga. Watford återfinns just ovanför giljotinen med Anton Villa och Bournemouth flåsandes i nacken en pinne bakom. The Hornets har endast mäktat med ett kryss som främsta resultat post Corona. Norwich har i sin tur inte bärgat en ynka poäng i ligaspelet sedan Leicester lades på rygg i februari. Ettan ligger helt klart närmast till hands med tvåan som backup på större system.

4. Lecce - Lazio X

Botten mot toppen i fokus när talongen går vidare till italienska Serie A. Lazio föll tungt hemma mot Zlatan Ibrahimovics Milan i den förra omgången. 0-3 i ändalykten innebär att romarna har sju pinnar upp till serieledande Juventus med åtta omgångar kvar att spela. Lecces mardrömslika sommar fortsätter, klubben från Apulien har fått åka bananlåda fyra gånger sedan återstarten och dessutom släppt in 14 baljor under samma spann. Totalt 70 insläppta mål under säsongen är överlägset flest i ligan. Lecce har emellertid bara två pinnar upp till säker terräng så hoppet om ett nytt kontrakt lever trots allt. Lazio såg inte alls bra ut mot Milan, men streckas ändå upp mot 80 procent i skrivande stund. Tvåan må vara trolig men i hopp om högre utdelning tar både krysset och ettan plats i ett tidigt skede.

5. Milan - Juventus 2

Det blev succé direkt för Zlatan Ibrahimovic som gjorde sin första match från start sedan skadeuppehållet. Den svenske gunstlingen noterades för både mål och assist i 3-0-vinsten mot Lazio innan han utgick med en lättare skadekänning. Enligt rapporter ska det emellertid inte vara någon fara på taket för ”Ibra”. Milan tog ett stort kliv mot en Europaplats i och med triumfen i Rom. Tack vare Milanoklubbens seger tog Juventus i sin tur ett stort kliv närmare Scudetton. Den gamla damen kommer från fyra ligasegrar i följd och Ronaldo verkar ha hittat formen. Portugisen har noterats för två mål och en assist sista två kamperna. Trolig bortaseger i den italienska modehuvudstaden.

6. Valencia - Valladolid 1

Valencias bedrövliga säsong fortsätter. För en dryg vecka sedan valde klubbledningen att sparka tränaren Albert Celades, som tog över från den tidigare avskedade managern Marcelino. Voro González har inte direkt fått en pangstart på sitt nya gig som headcoach. 0-2 i baken hemma mot Bilbao följdes upp av 2-2 borta mot Granada. Fladdermössen har därmed tre pinnar upp till Europa League-kvalet. Mot Valladolid, som i princip inte har något att spela för, torde dock Valencia ha goda möjligheter. Gästerna har inte vunnit på Mestalla sedan 2009. 1X räcker gott.

7. Celta Vigo - Atlético Madrid X

Celta Vigo har sannerligen blandat höga toppar med djupa dalar sedan återstarten av La Liga. Det ljusblå värdlaget har exempelvis krossat Alaves med 6-0, tagit poäng av Barca men även åkt på däng av Mallorca med 1-5. Med sex pinnar ner till nedflyttning torde Celta dock kunna greja kontraktet. Atlétco Madrid är i vanlig ordning otroligt svårslagna, endast Real Madrid har färre förluster än Simones välstrukturerade krigare. Här saknas dock flåbusen Diego Costa. Gästerna ska ändå hållas som favoriter, men när tvåan streckas aningen hårt är det inte alls fel att koppla på hela bältet i Pontevedra.

8. Cardiff - Blackburn 1

Wales har sista ordet denna tisdag. Cardiff har fått en sprudlande start på sommaren med tre vinster och ett kryss. När fem omgångar återstår har The Bluebirds ena vingen i playoff-spelet mot Premier League. Det är dock ruggigt tajt i toppen så värdarna har knappast råd att ligga på latsidan framöver. Det kan dock Blackburn göra vars plats i mittens rike mer eller mindre är cementerad. Rovers har fått käka grus i tre raka kamper och saknar dessutom skadade Williams och Bell. Strecka från vänster i draklandet.

Till Topptipset

36 rader
1. Arsenal - Leicester 1
2. Crystal P - Chelsea 2
3. Watford - Norwich 1
4. Lecce - Lazio 1x2
5. Milan - Juventus 2
6. Valencia - Valladolid 1x
7. Celta Vigo - A.Madrid 1x2
8. Cardiff - Blackburn 1x

216 rader
1. Arsenal - Leicester 1x
2. Crystal P - Chelsea 2
3. Watford - Norwich 12
4. Lecce - Lazio 1x2
5. Milan - Juventus 2
6. Valencia - Valladolid 1x
7. Celta Vigo - A.Madrid 1x2
8. Cardiff - Blackburn 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget