Topptipset » Tisdag 25/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Tisdag 25/8 » Analys & Tips!

Den amerikanska fotbollen dominerar tisdagens Topptips då inte mindre än fyra fajter hämtas från MLS. I och med de sena avsparkstiderna i Amerika lånar bongen tid av onsdagen. Europeisk boll utlovas också och bland annat sticker mötet i damernas Champions League-semifinal mellan Wolfsburg och Barcelona ut ur mängden. Mot odödligheten!

⏰ Spelstopp: 19:29

💰 Kassaskåpet! - Wolfsburg

Wolfsburg är i en klass för sig själv i det här mötet. Barca är inga duvungar, men upp till bland andra Harder och Rolfös nivå skiljer det en hel del.

❗️ Varningen! - Houston

Här blir streckningen överdrivet vänstervriden. Houston är ingen slagpåse men trots det målas gästerna ner i källaren. Kansas föll mot Philadelphia och värdarna ska inte känna sig säkra på någon trepoängare här.

1. PAOK - Besiktas 1

En Greklandsresa hade inte suttit fel när pandemin är över, men under tisdagen får vi istället nöja oss med en virtuell trip till mästarlandet från EM 2004. Det vankas enkelmöte i kvalet till höstens Champions League-spel, på Toumba Stadium, alltså klar fördel för PAOK. Thessalonikigänget är notoriskt starka på egen matta och tar här emot Besiktas, ett herrskap som presterar betydligt bättre på egen matta än främmande sådan. Det här förlorar inte grekerna. 1X.

2. Arsenal Tula - FK Khimki 1

Den ryska varianten av Premier League är endast fyra omgångar gammal, men redan nu har FK Khimki det kämpigt i botten. Tre nederlag av fyra möjliga vittnar om en lång och jobbig säsong för gästerna som har problem med målskyttet. Inte en enda gång sedan seriestart har Khimki gjort fler än ett mål. Arsenal Tula är betydligt bättre i grunden och kommer också från en stark triumf mot Dynamo Moskva. Kommer värdarna upp i samma nivå här vinner de, men krysset är inte fel att ta med för fullständig täckning på större rader.

3. Fylkir - Fjölnir 2

Ett sällsynt besök ska göras på Island där det luktar skräll i huvudstaden. Fylkir blandar och ger sett till resultaten och föga förvånande har det så här långt lett fram till en tabellplacering i mittenskiktet. Här väntar en nykomling från bottenträsket, men det ska också sägas att Fjölnir står upp bra på bortamark. Gästerna har plockat poäng utanför hemtrakterna i tre av fem försök och när ettan streckas utom reson bör det garderas tidigt på Island. Afram Fjölnir!

4. Wolfsburg - Barcelona 1

Så till kupongens höjdpunkt, nämligen semifinalen i damernas Champions League! Wolfsburg vred om nycklarna i Tiguanen och körde över Glasgow City fullständigt i kvartsfinalen. 9-1 (!) slutade det mötet till slut och bland andra glänste Pernille Harder med fyra kassar samtidigt som det ur en svensk synvinkel var kul att se Fridolina Rolfö ta plats i startelvan. Överlag har Wolfsburg klass över hela banan och det här blir en jobbig afton för Barcelona. Spanjorskorna drar ingen hemmaplansfördel då kampen går i Baskien och här är det bara till att dra hem trupperna och hoppas på det bästa. Det räcker inte. Etta.

5. DC United - New England X

Över till USA där MLS tar vid med sena avsparkstider. DC United har inte hanterat Wayne Rooneys farväl på önskvärt sätt och så här långt har värdarna bara lyckats knipa en enda fullpoängare på sex försök. Tre oavgjorda vittnar dock om en svårslagen värdförening och mycket talar för delad ära när New England gästar. Besökarna har spelat fyra oavgjorda fajter sedan seriestart och de tre senaste inbördes mellan de här båda aktörerna har slutat med? Just det, kryss. Börja i mitten och gardera sedan efter plånbok.

6. Chicago - Cincinnati 1

Cincinnati tar sig till Chicago med reseledaren Tom Pettersson i spetsen. Försvarsgeneralen har bara lyckats guida sig själv och sina kumpaner till en enda bortatriumf sedan förra hösten, ett facit som talar för sig själv. Chicago kommer från tre raka förluster, men här går svenska folket bort sig rejält. Värdarna är ett slagkraftigt lag i grunden och kommer Fire upp i samma nivå som mot Seattle Sounders (vinst 2-1) vinner de här. Etta.

7. Philadelphia - NY Red Bulls 1

Philadelphia har visat sig vara rejält svårslagna under 2020. Två nederlag sedan mars månad är verkligen starka papper och segern i slutet på juli mot Kansas vittnar om hög höjd hos Alejandro Bedoya och company. NY Red Bulls är ett klassiskt MLS-gäng, starka på eget gräs, men utanför Manhattan är läsklaget allt som oftast vingklippta. En seger på fyra försök är inte mycket att hurra över och här lockar låset till vänster allra mest.

8. Kansas City - Houston X

Vi avrundar i Kansas med värdföreningen i topp mot bottenlaget Houston på Children’s Mercy Park. Ettan streckas upp till skyarna och då är det värt att nämna att säsongen precis tagit sin början. Kansas imponerade verkligen inte mot Philadelphia (1-3 i baken) och när Houston dessutom visar upp en svårslagen aura är det omöjligt att spika SKC. Gästerna knep bland annat poäng mot LA Galaxy häromsistens och en liknande prestation här kan mycket väl innebära nytt poängplock. Måla brett och jobba in högersidan!

Till Topptipset

36 rader

1. PAOK - Besiktas 1x

2. Arsenal Tula - Khimki 1

3. Fylkir - Fjölnir 1x2

4. Wolfsburg - Barcelona 1

5. DC United - New England x

6. Chicago - Cincinnati 1

7. Philadelphia - NY Red Bulls 1x

8. Kansas City - Houston 1x2

216 rader

1. PAOK - Besiktas 1x

2. Arsenal Tula - Khimki 1x

3. Fylkir - Fjölnir 1x2

4. Wolfsburg - Barcelona 1

5. DC United - New England 1x2

6. Chicago - Cincinnati 1

7. Philadelphia - NY Red Bulls 1x

8. Kansas City - Houston 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100