Topptipset » Tisdag 14/7 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Tisdag 14/7 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Tisdag 14/7 » Analys & Tips!

The Championship dominerar tisdagen med en rad mycket jämna möten att skärskåda. I övrigt fortsätter Atalantas bästa säsong någonsin i Serie A, medan storheter i de engelska och portugisiska huvudstäderna uppvisar oroväckande tendenser. Prickar du alla rätt på Topptipset?

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Atalanta

Atalanta är på väg mot 100 mål på en säsong vilket aldrig skett tidigare. Brescia har en seger på 17 omgångar och får böja sig för Lombardiets bästa lag!

❗️ Varningen! - Guimaraes

De svartvita är ett habilt mittenlag som ibland blixtrar till som exempelvis mot svåra Famalicao (7-0!). Benfica säsong är i praktiken över och attityden är då inte alltid den bästa. Jobba nu, Vitória!

1. Chelsea - Norwich 1

Med tre omgångar kvar är Norwich degradering ett faktum. Klubben sitter dock tryggt vad gäller ekonomi och Daniel Farke tänker avsluta säsongen snyggt. För många spelare är detta chansen att visa upp sig, inte minst Pukki vill finna nätet för att öka sitt personliga värde, och därmed chansen att flytta. Kampen om Champions League ser ut att bli extra rafflande, men The Blues får dock gaska upp sig sett till de senaste två kamperna. 3-2 mot håglösa Palace var ingen mastodontisk prestation, och klara 0-3 i Sheffield var ett riktigt bottennapp. Med den stundande FA-cupsemin i bakhuvudet måste Frank Lampard sannolikt vila Kanté. Därmed är det inte otroligt att Kanariefåglarna kniper en pinne på Stamford Bridge. Vi petar med rensarkrysset för att öppna för korsdrag i kuponghögen.

2. Atalanta - Brescia 1

Två städer som verkligen avskyr varandra är Bergamo och Brescia. Värdarna har ett litet hopp om att kanske hinna ifatt Juve som Atalanta faktiskt stundtals spelade ut. Ilicic var som vanligt en dominant och hade det inte varit för Luis Muriels slarvigt utsträckta arm i straffområdet hade nog de blåsvarta segrat i Turin (2-2). Brescias förhoppningar om att rädda kontraktet fick sig en ordentlig törn när Roma enkelt svepte undan ”Svalorna” (0-3). Kalla fakta är att besökarna helt enkelt inte håller Serie A-klass. Gapet mellan klubbarna har sällan varit större än nu och de blåsvarta gör processen kort för gästerna. En banketta om något!

3. Millwall - Blackburn 1

Åter till London, men nu The Championship. Millwall är i gott slag och har även nytta av det då The Lions via seger kan slå sig in i fajten om play-off-platserna. Sund konkurrens gör att Murray Wallace och Matt Smith befinner sig på bänken klara att hoppa in vid behov. En lugnande tanke för coach Mowbray. Blackburn är bara två poäng bakom sin motståndare och är ett avigt lag. För The Rovers är detta kanske sista chansen att göra något av säsongen. När gästerna rusar framåt finns goda kontringsmöjligheter. Sannolikt segerjubel för Lejonen på The Den.

4. Cardiff - Derby 1

Över till Wales för en trevlig liten spik i en nagelbitande holmgång. Inför omgången innehar Cardiff den sista play-off-platsen. Samtidigt kommer The Bluebirds från två nederlag mot rivalerna Fulham (0-2) och Blackburn (2-3). Ropen på att Lee Tomlin ska få starta växer sig starkare sett till mittfältarens finfina inhopp. Även Derby har trampat på ett par minor i juli. Brentford (1-3) och West Brom (0-2) uppe i den absoluta toppen blev för svåra. När The Rams bortafacit lyder 5-5-11 är det svårt att tro på gästerna. Kör stenhårt på ettan och få värde på köpet!

5. Sheffield Wednesday - Huddersfield 1

De senaste åren har Sheffield avslutat serien som ett mittenlag, 2020 ser inte ut att bli ett undantag. The Owls hade fram till mötet med QPR kammat noll tre omgångar i sträck, men Wednesday studsade tillbaka med besked. Iorfa och Windass stängde ner matchen redan i första vilket kan betyda att Da Cruz bänkas. En stadigt sjunkande form i juli har medfört att The Terriers nu är djupt indragna i streckstriden. I de tre senaste har målen uteblivit för den forna Premier League-klubben som dock inte har några betydande skadebekymmer. Liten övervikt för Sheffield från vilka vi börjar streckandet då detta blir en balanserad batalj.

6. Luton - QPR 1

Brakförlusten mot Reading (0-5) gav känslan att Lutons öde var förseglat, men efter 1-1 mot Barnsley kom matchen som ånyo tänt hoppet hos The Hatters. Bradley och Lees baljor i andra halvlek mot Huddersfield gav tre poäng i sexpoängsmatchen. Nu är Luton endast två längder bort från strecket som man inte varit över sedan jul. En triumf av sex sedan omstarten gör QPR till ett av seriens sorgebarn. Minst ett baklängesmål i första halvlek är en nästan konstant förbannelse som ligger över The Hoops. Trist är även att Jordan Hugill ännu inte är kvitt sin blessyr och är mycket tveksam till spel. Mer spelvärde på ettan i det jämna mötet. 1X om kontot tillåter.

7. Reading - Middlesbrough 2

Boro reser söderut med vetskapen att en fullpoängare kan placera gästerna i nästan total säkerhet. Sedan Neil Warnock tog över i juni har The Smoggies blivit ett jobbigt bortalag med två segrar på tre försök. Kongolesen Britt Assombalonga är inne i ett målstim då tre av hans nio mål så här långt kommit under de senaste fyra omgångarna. Reading befinner sig i tabellens mittskikt och torde redan ha nästa säsong i tankarna. Formen är trots det rätt bra, därmed streckas det successivt där de hungrigare gästerna går först!

8. Benfica - Guimaraes 2

När Famalicaos Guga kvitterade i den 84:e minuten gick de sista O2-molekylerna ur Benfica. 1-1 innebär att med tre omgångar kvar har Lissabons örnar åtta poäng upp till Porto och ligatiteln är i praktiken borta. Inhoppande Carlos Vinícius imponerade inte och känslan är att SLB nu går i sommaride. Förutom Bondarenko saknar bortastarka Vitória inga spelare, och som det målglada lag gästerna är (fjärde bästa offensiven i Primeira) torde det bli minst en kasse på Estádio Da Luz av Bruno Duarte som nätat två omgångar i följd. Samtliga tecken in och böner om en tvåa!

Till Topptipset

36 rader

1. Chelsea - Norwich 1x

2. Atalanta - Brescia 1

3. Millwall - Blackburn 1

4. Cardiff - Derby 1

5. Sheff W - Huddersf. 1x2

6. Luton - QPR 1

7. Reading - Mboro x2

8. Benfica - Guimaraes 1x2

216 rader

1. Chelsea - Norwich 1x

2. Atalanta - Brescia 1

3. Millwall - Blackburn 1x

4. Cardiff - Derby 1

5. Sheff W - Huddersf. 1x2

6. Luton - QPR 1x

7. Reading - Mboro 1x2

8. Benfica - Guimaraes 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget