Topptipset » Måndag 6/7 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Måndag 6/7 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Måndag 6/7 » Analys & Tips!

Norrland, Svealand och Götaland finns alla representerade i de fyra allsvenska matcher som serveras denna måndag på Topptipset. Vidare ska Spurs försöka ta sista chansen att nå toppen medan favoriter i Sydeuropa torde vinna. Och så ett nervigt kval i Tyskland. Säkerhetsbältena är fastspända och flygmössan sitter på hjässan. Nu lyfter vi!

Spelstopp: 18:59

Kassaskåpet! - Sevilla

De rödvita har bara Champions League-platsen i sikte och kommer inte låta Eibar stå i vägen. Gästerna lever farligt och kan ta ett kliv närmare nedflyttning. Kassaskåpsseger!

Varningen! - Helsingborg

Vissa positiva tendenser har ändå kunnat skönjas i skåningarnas insatser och till slut vänder det. Blåränderna har inte hittat helt rätt ännu och riskerar att trampa snett på Tele2. Kom igen, HIF!

1. IFK Norrköping - IFK Göteborg 1

Det kamratliga mötet på Östgötaporten är en klassiker i svensk fotboll, men denna gång ser det ut att bli en tämligen ensidig historia. Förutom 1-1-kampen på Borås Arena har Peking gått rent, och Christoffer Nyman leder dessutom skytteligan efter fem omgångar. I denna takt tar Peking SM-guld och har sin konstgräsfördel hemma i Östergötland. För Änglarna har säsongen inletts förhållandevis bra, flertalet spelare har sett stabila ut. Kapten Söder är emellertid borta året ut och det talas om försäljningar av flera nyckelspelare som Alhasan Yusuf och Giorgi Kharaishvili exempelvis. Dessutom står det klart att Wernersson kommer lämna så frågan är hur mycket speltid han kommer få framöver. Mer lugn och tyngd i Snoka som spikas!

2. Djurgården - Helsingborg 2

Skräll på Tele2? Helsingborg har kanske inte rosat marknaden, men några positiva signaler har skåningar ändå sänt. Bara ett insläppt de senaste två omgångar för Olof Mellbergs manskap är något att bygga vidare på. Likaså är Max Svensson och Brandur Hendrikssons prestationer mot MAIF (0-1) det. Ojämna DIF nollades av MFF (0-1) och fortsätter att hicka fram. Kim Bergstrands offensiva spelare kan stå för mycket fina insatser, men också falla ur spelet. I motvind lyfter en drake så tryck in allt och tänk rödblått!

3. Varberg - Kalmar FF 2

I samband med resan till Tele2 och kampen mot Hammarby (0-1) misslyckades charmiga Varberg med att näta för första gången denna säsong. Jocke Perssons mannar har inte längre överraskningsmomentet på sin sida vilket kan visa sig mot Kalmar. Nanne-effekten har sett till att KFF är ett klart mindre skört lag än 2019 och bortsett 0-5 borta mot DIF finns inga underkända matchprestationer. Romário är tillbaka och bildar tillsammans med Svante Ingelsson och Isak Jansson ett mittfält som stänger ner värdarnas dito. X2 på sin höjd.

4. Östersund - Mjällby 2

Klurigt värre i norra Sverige. Mjällby reser till Jämtland med en skånsk trepoängare i färskt minne. Mamadou Moro sänkte sin före detta arbetsgivare Helsingborg (1-0), men valde snyggt att inte fira målet. Tre raka med poäng för Listerlandets stolthet och god stämning som följd. ÖFK har successivt tagit sig ur den grop de befann sig i för ett par veckor sedan och börjar få till det allt mer både vad gäller poäng och målskytte. Tyvärr för Östersund är MAIF:s medvind stark och i detta på förhand jämna möte marscherar tvåan in först på Jämtkraft Arena!

5. Tottenham - Everton X

Ett engelskt intermezzo kilas in och här säger spåkulan att det blir svängigt. Tottenham fick sig en fotbollslektion av Sheffield United i torsdags. 1-3 till slut, och även om radarparet Kane/Heung-Min höll måttet saknades mycket annat. En poäng bakom Spurs återfinns Everton. Carlo Ancelotti har satt sin prägel på The Toffees som varit svårforcerade de senaste veckorna. Målen är dock lite lätträknade så visst finns det utvecklingspotential för Richarlison, Sigurdsson och de andra blåklädda. Rätt öppet med krysset som utgång men det bör stärkas upp rejält från början.

6. Levante - Real Sociedad 2

Fokuset skiftar till La Liga och en nyckelmatch för Real Sociedad. De blåvitrandiga ligger inför omgången bara två hack bakom Getafe som innehar den sista Europaplatsen. Desto viktigare var det då för La Real att stoppa blödningen genom att håva in en trea när Willian José och svenske Alexander Isak, bägge assisterande av Mikel Oyarzabal, vände underläge till seger. Värdarna befinner sig i mitten av tabellen och gör inte mycket väsen av sig. Prestationerna är ojämna, med Ivan López (knäskada) och Enis Bardhi (avstängd) borta blir detta en tuff fajt. Maxa värdet och gå för den troliga bortaviktorian!

7. Sevilla - Eibar 1

Lite av en ketchupeffekt för Sevilla i den senaste omgången. Tre bollar i Leganés nät (3-0) betydde inte bara glädjeämnen som att exempelvis mittfältaren Óliver satte två och därmed är uppe i tre totalt. Los Rojiblancos producerade tre framåt vilket inte skett sedan den första mars. Sedan återstarten har inte Eibar gett prov på en insats som skriker “Wow!”. Segrarna har varit med minsta möjliga marginal och i målskyttet saknas kontinuitet. Nej, besökarna kommer inte orka nere i den andalusiska hettan. Den hårt streckade ettan får ändå spikas.

8. Heidenheim - Werder Bremen 2

Avslutningsvis är det kval till Bundesliga. 0-0 slutade det intetsägande mötet på Weserstadion där det var en liten övervikt för Werder. De grönvita kommer till spel utan Niklas Moisander då försvararen skådade rött med ett par minuter kvar. Generellt sett så är dock offensiven Bremens styrka och strikers som japanen Yuya Osako och amerikanen Joshua Sargent håller god Bundesligaklass. Trea i 2. Bundesliga slutade Heidenheim, men såg svajiga ut de sista omgångarna. Detta kanske beror på att värdarnas främste striker Tim Kleindienst är inne i en liten måltorka. Klassiska Werder håller sig kvar via minst ett kryss när X2 avrundar raden!

Till Topptipset

36 rader

1. Norrköping - Göteborg 1

2. Djurgården - Helsingborg 1x2

3. Varberg - Kalmar FF 2

4. Östersund - Mjällby x2

5. Tottenham - Everton 1x2

6. Levante - Sociedad 2

7. Sevilla - Eibar 1

8. Heidenheim - W.Bremen x2

216 rader

1. Norrköping - Göteborg 1

2. Djurgården - Helsingborg 1x2

3. Varberg - Kalmar FF x2

4. Östersund - Mjällby 1x2

5. Tottenham - Everton 1x2

6. Levante - Sociedad x2

7. Sevilla - Eibar 1

8. Heidenheim - W.Bremen x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget