Topptipset » Måndag 31/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Måndag 31/8 » Analys & Tips!

Mixad påse är inte ovanligt på måndagar. Superettan, Eerste Divisie och irländska First Division ger insikt i andraligor medan resten är från de högsta höjderna i Irland, Mexico och Finland. Tippa, hoppas, vinn! Här är måndagens tTopptips!

⏰ Spelstopp: 18:44

💰 Kassaskåpet! - Shamrock

Hög irländsk klass på Shamrock som visade vinnar-DNA mot Ilves. Gästerna räcker inte till och klarar inte att freda sitt nät. Go Rovers!

❗️ Varningen! - Cabinteely

Överraskningsmomentet talar för Cabinteely, särskilt då Boh åkte ur Europa League på ett hjärtskärande vis. Hjärta, Cabo!

1. Norrby - Örgryte 2

Vi startar på Borås Arena. Orosnivåerna i Norrby börjar höjas då poängskörden de senaste sex kamperna varit minst sagt skral. Vad som är mest oroväckande är att burväktaren Mergim Krasniqi bara fått hålla nätet orört i det mållösa hemmamötet mot jumbon AFC. Klassiska ÖIS har å sin sida börjat strama upp sin defensiv. Fem baklängesmål och tre nollor på sju omgångar har medfört minst en pinne i varje kamp. Offensivt delar Aílton, Said Adan, Ackermann och Bergmark-Wiberg på ansvaret vilket fungerat utmärkt för göteborgarna. Strecka från höger.

2. De Graafschap - Den Bosch 2

Nederländernas andradivision har dragit igång och för hemmalaget är målsättningen att åter nå finrummet. Tyvärr för de blåvita har den vitala mittfältaren Marco van den Boomen lämnat för spel i Frankrike. Där går ”Superbönderna” miste om ett antal mål och assist. Giannis Mystakidis kanske äntligen får lite ro efter alla utlåningar genom åren, men det är lite vanskligt för De Graafschap att hoppas på detta ganska oskrivna kort. Den Bosch är svårbedömda, men har samtidigt en uppsjö av spännande spelare som Ryan Trotman och Lars Miedema för att nämna två. Med premiärnervösa och ringrostiga kombattanter i farten är skrälltvåan rolig och värd att försöka. Resterande tecken klistras dock snabbt på.

3. Longford - Wexford 1

Nästa andraliga är den irländska. Både Longford och Wexford kämpar med formen, men det är gästernas prestationer som oroar mest. Försvaret läcker som ett extra ihåligt såll; tolv insläppta på fyra tävlingskamper och enbart nederlag. I hemmalaget är läget något ljusare, och det kan man tacka Sam Verdon för. Strikern går mot sin bästa säsong någonsin och är enormt betydelsefull för ”De Town”. Mest sannolikt på Bishopsgate är ettan!

4. Shamrock Rovers - Cork City 1

Den irländska FA-cupen är framme i åttondelsfinal och rekordmästarna Shamrock går för titel nummer 26. Rovers gick dessutom vidare i Europaspelet genom att slå ut FC Ilves på straffar. Detta skedde med en man mindre efter att Liam Scales dragit på sig sitt andra gula i 88:e. Cork ligger åtta placeringar efter ettan Shamrock i seriespelet och rasade ihop efter paus mot Derry (1-3). Otrevligt med nytt bortasmisk då, men sådant är livet. Banka ettan hårt!

5. Bohemians - Cabinteely 2

Inför den mycket komplicerade cupmatchen mot Bohemians fick Cabinteely bästa tänkbara hjälp från… Ungern. MOL Vidi drog Europa League-kvalet i långbänk efter att Nikolic raderat ut Keith Wards ledningsmål. Den nyinköpta kreatören Cris Twardek blev syndabock och frågan är hur lätt ”Boh” reser sig. Cabinteely må spela en Division under sina motståndare, men har fått vila länge och har skicklige Kieran Waters på mitten. Med glöd och friska ben kan ”Cabo” strö salt i The Gypsies sår. Hoppas på tvåan men peppra in garderingar!

6. León - Atlas 1

Apertura i Mexiko är inne på sin sjunde omgång och för Atlas börjar goda råd bli dyra. Flera defensivt viktiga pjäser har släppts i sommar, bland dessa återfinns Alejandro Gómez som lånats ut till Braga och Ismael Govea. Än så länge har ersättaren Armando Escobar inte haft den positiva effekt som ”Rävarna” hoppats på. León å sin sida har lyxproblem vad gäller defensiven. Keepern Rodolfo Cota har testats negativt för Covid-19 och är åter tillgänglig. Vikarierande Alfonso Bianco höll emellertid nollan trots numerärt underläge mot Juárez (0-0) så helt givet är det inte vem som startar mellan stolparna. Givet är dock att ettan under 50 procent är en skön värdespik.

7. Haka - FC Ilves 1

I bastuns förlovade land stundar en jämn kamp på ”Fabriksplans” konstgräs. Den tidigare finske kultliraren Teemu Tainio sitter på Hakas tränarbänk sedan 2018 och ledde de vitsvarta till uppflyttning till Veikkausliiga i fjol. Efter en påfrestande sommar verkar F.C. Haka anpassat sig till det högre tempot och har fyra poäng på de senaste två omgångarna. Cupmisären för Ilves fortsätter. För en dryg vecka sedan blev det respass i den inhemska cupen mot just Haka, och på torsdagskvällen drog Tammerfors stolthet nitlotten i straffsparkslotteriet mot Shamrock på Irland. Keepern Mika Hilander blev inte hjälte när Shamrock istället gick vidare och resan hem till Norden var tung. 1X blir valet här.

8. FC Honka - HIFK 1

Hur ska värdarnas förlust i torsdags tolkas? Honka skapade ändå en del på Jylland i den målrika matchen i Europa League (2-5) där Borja Martín och Martin Kaufmann visade att de håller högre klass än Veikkausliiga gör generellt. De gulsvarta släppte in två bollar på stopptid vilket gör siffrorna lite missvisande. Det senaste halvseklet har IFK Helsingfors spelat sammanlagt fem år i högstadivisionen. 2019 var laget nykomling och hamnade i nedflyttningsrundan som man klarade. Visst finns spännande spelare som tonåringen Kevin Larsson, men det är ändå klasskillnad. Låt ettan få sällskap först på större system.

Till Topptipset

36 rader

1. Norrby - Örgryte x2

2. De Graafs. - Den Bosch 1x2

3. Longford - Wexford 1

4. Shamrock - Cork City 1

5. Bohemians - Cabinteely 1x2

6. León - Atlas 1

7. Haka - FC Ilves 1x

8. FC Honka - HIFK 1

216 rader

1. Norrby - Örgryte 1x2

2. De Graafs. - Den Bosch 1x2

3. Longford - Wexford 1x

4. Shamrock - Cork City 1

5. Bohemians - Cabinteely 1x2

6. León - Atlas 1

7. Haka - FC Ilves 1x

8. FC Honka - HIFK 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100