Topptipset » Måndag 3/8 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Måndag 3/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Måndag 3/8 » Analys & Tips!

Viktningen på detta tips är klart inhemsk. Hela sex kamper är svenska, med allt från vacklande hemmalag till säkra göteborgskor. Schweiz och Irland skjuter till med var sin match denna augustimåndag. Mot nya mål och fullpottare på Topptipset!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Kopp/Göteborg

Göteborgskorna ser väldigt stabila ut och lär slåss i toppen hela vägen. Linköping befinner sig en nivå under värdarna och trivs inte alls på bortagräs. Framåt, Kopparbergs!

❗️ Varningen! - Uppsala

Gästerna har ett spännande lag på gång, med en stor utvecklingspotential som redan nu visat sig. Eskilstuna gick på en mina i Stockholm. Nytt bananskal? På dem bara, Uppsala!

1. IFK Norrköping - Mjällby X

Tipsets första batalj står mellan två lag som i förra omgången spelade oavgjort, men flest frågetecken är det ändå kring Peking. Sead Haksabanovic förvaltade förvisso straffen som betydde att IFK Norrköping slapp förlora i Falkenberg (3-3), men HBK-produkten missade ett friläge och hade inget bra samspel med lagkamraterna. Fyra poäng på tre kamper mot förhållandevis enkelt motstånd bådar illa. Inte heller Mjällby går som tåget, men mot KFF (2-2) var i alla fall de första 65 minuterna bra. Jesper Gustavsson åkte på en ostbricka och står därmed över denna kamp. Värdarna hackar, och ett mer defensivt inriktat MAIF kan grisa till sig en poäng. 1X!

2. Elfsborg - Sirius 2

När Guliganerna lirar kan det mesta ske. På fyra omgångar har Elfsborg både segrat och förlorat stort, och dessutom både vunnit och tappat två poäng i matchers slutskeden. Jesper Karlsson och Rasmus Alm har varit vägvisande med sina mål, men frågetecken är alltså längre bak i laget vilket syntes mot Varberg (3-3). Svängigt är det också kring Uppsalas stolthet. Först med (och hittills ensamma om) att slå Peking (4-2), och även om det inte gick vägen mot MFF håller treudden Vecchia-Saeid-Sugita hög allsvensk klass. Att Sirius trivs extra bra mot Elfsborg sedan uppflyttningen 2016 (4-1-1) betyder att värdetvåan är klart spelvärd när det målas på tjockt direkt i Borås!

3. Örgryte - Västerås 2

Landskapet är fortfarande Västergötland, men serien är Superettan. Örgryte lever farligt redan när en tredjedel av serien är spelad. Sällskapets tabelläge är allt annat än bra då laget just nu riskerar nedflyttning. Det var dessutom en skakig 2-1-viktoria mot bottenkollegan AFC. Överårige Ailton Almeida nätade den gången, och är väl egentligen göteborgarnas enda glädjepunkt. Lite ljusare ser det ut för Västerås som i Karwan Safari har en potentiell poängkung i sina led. Just Safari satte den avgörande spiken i kistan när VSK intog fortet Gamla Ullevi i fjol (0-2). Repris är ingen omöjlighet, och tvåan till cirka 30 procent är en trevlig chansspik.

4. Brage - Trelleborg 2

Upp till Dalarna för ett mittenmöte. 5-2 på två omgångar för TFF som kunde betytt sex poäng om inte Hampus Nilsson överlistats av Umeås Jens Stigedal när bara minuter återstod senast. Skönt är i alla fall att strikern Fatawu Safiu verkar har lagt en ”fatawua” på motståndarnas burväktare. Med tre mål leder ghananen skåningarnas interna skytteliga. Med sina fyra baljor är Anton Lundin Brages motsvarighet, men har inte fått till det på snart en månad. I takt med detta har Borlängeklubben dalat. Seth Hellberg är dessutom avstängd och lämnar ett hål på mitten. Det betalar sig bättre med bortasegern och då börjar streckningen från höger.

5. Kopparbergs/Göteborg - Linköping 1

Damallsvenskan kan ha en tidig seriefinal redan efter sju matcher. Kopparberg toppar serien inför omgången till stor del tack vare den snortajta defensiven som bara bjudit på tre baklängesmål. Fjolårets cupmästare ser riktigt bra ut där framför allt Pauline Hammarlund som med fyra baljor på sex kamper går ytterligare en fin säsong till mötes. Linköping skuggar göteborgskorna i tabellen, men har haft lite svårare att få spelet att stämma på bortagräs. 2-3 mot nykomlingen Umeå var lika överraskande som smärtsamt för västgötskorna som troligtvis får smisk i Rikets andra stad. Ettan till smaskigt värde skriker spik!

6. Eskilstuna United - Uppsala 2

Uppsala debuterar i Damallsvenskan och har presterat inom ramen för förväntningarna. Sju pinnar på lika många omgångar är helt ok, men vad som ingjuter hopp i föreningen är framtidsnamnet Cornelia Kapocs. 20-åringen är sedan flera år tillbaka bofast U-landslagen. Nu har strikern hunnit presentera sig tack vare bland annat ett succéinhopp mot Växjö (1-1). Uniteds Loreta Kullashi är seriens skyttedrottning, men byttes ut mot DIF (1-2) då hon kammade noll. Med bara en poängs försprång på gästerna är kanske inte Eskilstuna så mycket bättre och besökarna ska inte räknas bort. Bra skrällchans då Kapocs är en joker. Det ska dock garderas fullt då bortaspel i regel är en uppförsbacke i denna serie.

7. Young Boys - St. Gallen 2

I Schweiz är serien avgjord, men med nästa säsong redan i tankarna vill besökarna, och tillika tvåan i alplandet, sätta tonen med denna sista seriematch. Revanschlystna St. Gallen förintande stackars Xamax med 6-0 där 4-0 var ett faktum redan efter dryga halvtimman. Cédric Itten hade då redan fullbordat ett äkta hattrick. 19 mål har 23-åringen klämt in, och ligger alltså fem bollar före Ermedin Demirovic i den interna skytteligan. Young Boys Jean-Pierre Nsamé har måljublat flest gånger av alla i hela Super League, och torde vara på väg bort. Värdarna har dock stannat av lite på slutet, och kan ha lite svårt att tända till. Matcherna dessa lag emellan tenderar att vara färgsprakande med mycket mål. Tvåan först, ettan sen. Skippa krysset.

8. St. Patrick’s - Derry City 1

Irländska Premier Division får äran att stänga kupongen. I fjol slutade St. Patrick’s Athletic femma och Derry fyra. Så här långt ser det emellertid sådär ut för Derry som samlat på sig exakt noll poäng på resande fot. Dessutom har ”The Candystripes” bara nätat i tre halvlekar av tio. St. Patrick’s ligger något bättre till tack vare fyra poäng på två omgångar. Nyförvärvet Billy King, med meriter från diverse skotska u-landslag, har redan hunnit avgöra en match och kan bli tungan på vågen. Trolig etta.

Till Topptipset

36 rader

1. Norrköping - Mjällby 1x

2. Elfsborg - Sirius 1x2

3. Örgryte - Västerås 2

4. Brage - Trelleborg x2

5. Kopp/Göteb. - Linköping 1

6. Eskilstuna - Uppsala 1x2

7. Young Boys - St. Gallen 2

8. St. Patrick’s - Derry City 1

216 rader

1. Norrköping - Mjällby 1x

2. Elfsborg - Sirius 1x2

3. Örgryte - Västerås 2

4. Brage - Trelleborg 1x2

5. Kopp/Göteb. - Linköping 1

6. Eskilstuna - Uppsala 1x2

7. Young Boys - St. Gallen 12

8. St. Patrick’s - Derry City 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget