Topptipset » Måndag 24/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Måndag 24/8 » Analys & Tips!

Det vimlar av fåglar och insekter i gult på denna rad som till hälften är indelad i en svensk del med kamper i toppen och botten av våra två högstadivisioner. Andra halvan består av norsk fotboll samt en kamp från två frankofona länder. Dags för full pott på Topptipset!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet - Degerfors

Det är omöjligt att gå emot maskinen från Värmland. Med spelare som Gravius, Edvardsen, Dahlström och Bertilsson ser Degerfors ut som ett allsvenskt lag. Räkna med att nykomlingen Akropolis kommer att få bekänna färg!

❗️ Dagens rensare! - KV Oostende

Kustlaget var värt ett bättre öde i Vallonien. Gästerna fortsätter att gnugga, och till slut kommer utdelningen. Om prestationen, särskilt defensivt, mot Anderlecht är något att gå på har Sint-Truiden en hel del att rätta till. Allez, KVO!

1. IFK Norrköping - Häcken 1

BK Häcken har varit ett av seriens sämsta bortalag och nu väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher på den snabba mattan i Östergötland. IFK Norrköping har studsat tillbaka upp på vinnarhästen igen efter att ha gått på flera minor. Triumfen mot Blåvitt på Gamla Ullevi var imponerande, framförallt med tanke på att Sead Haksabanovic inledde från bänken. Jens Gustafsson ser ut att ha alla sina kanoner tillgängliga för spel den här måndagen och mot ett bortasvagt Häcken ska det finnas bra chanser att lösa en ny viktoria. Peking har vunnit tio av de elva senaste mötena mot Hisingslaget. Ettan tippas.

2. Kalmar FF - Mjällby 2

I Allsvenskan fortsätter Mjällby att göra det väldigt bra. 2-2-matchen mot Malmö FF i den förra omgången var helt jämn och inför mötet med Kalmar FF får Marcus Lantz tillbaka David Löfquist från sin tidigare avstängning. Kalmar håller inte samma stabilitet och förlusten senast mot Östersunds FK var såklart en missräkning. Noterbart är att smålänningarna inte har vunnit på Guldfågeln Arena sedan hemmapremiären mot Helsingborg. Tvåan får därför stå som utgång, men gardera gärna detta omgående.

3. Akropolis - Degerfors 2

I Superettan har nykomlingen Akropolis överträffat precis alla förväntningar. Trots en förhållandevis anonym trupp har Giannis Christopoulos mannar endast noterats för en förlust efter 13 omgångar. Dock ska det sägas att Akropolis hade stora bekymmer med AFC Eskilstuna i den förra omgången. Nu väntar klart tuffare motstånd då slaktmaskinen från Värmland välkomnas på Grimsta IP. Degerfors rusar fram mot Allsvenskan. Edvardsen, Dahlström och Bertilsson har gjort offensiven otroligt fruktad och trion kommer med all säkerhet att kunna såra detta Akropolis. Spika tvåan.

4. Brage - Dalkurd 2

På Domnarvsvallen går “ett före detta derby” av stapeln då Dalkurd kommer på besök. IK Brage har inte alls kommit upp i samma nivå som i fjol och avsaknaden av Crille Kouakou är påtaglig. Endast en seger på de sex senaste omgångarna har IKB skrapat ihop, därmed känns den hårt betrodda ettan i Borlänge helt ointressant. Dalkurd är svårslagna och ska absolut inte underskattas. Gästerna har en hel del inviduell kvalité i truppen, däribland spelare som Kefala Cissoko och Patriot Sejdiu. den sistnämnda gjorde målet i 1-1-matchen senast mot topplaget Halmstad. Helgarderingen smakar bra.

5. Stabaek - Brann 1

Steget från Dalarna till norskt territorium är kort. Stabaek underhöll den reducerade publiken i Stavanger (3-3), och Jan Jönsson ger sannolikt högsta betyg till sina djupledslöpande offensiva spelare då dessa skapade stora revor i Vikings försvar. Kosuke Kinoshita hette poängräddaren hos “De Blaa” som fått igång målskyttet. Brann hade ett enormt spelövertag mot Mjöndalen. 72 procents bollinnehav, 17 avslut varav sex på mål, men trots det föll Bergens stolthet efter ett sent mål (0-1). Det lär sitta i de rödkläddas skallar vilket betyder att 1X blir valet på Nadderud!

6. Kongsvinger - Lilleström 2

I Norges andradivision har motvinden för Kongsvinger avtagit i styrka. Efter vedervärdiga juli, där förlusterna till slut blev fem på raken, har KIL nu byggt upp en svit med fyra raka utan torsk. Tre av dessa är emellertid oavgjorda, och den enda segern kom hemma mot slagpåsen Strömmen efter ett sent avgörande av veteranen Adem Güven. Två hemmakryss efter varandra bekräftar det faktum att Lilleström trivs bättre på andras gräs och i Kongsvinger får man sin önskan uppfylld. Daniel Gustavsson lirar för LSK vars trupp egentligen håller för toppstrid. Ur spelsynpukt är ettan inget vidare, och “Kanarifugla” kan ligga och kontra. Trolig tvåa.

7. Sint-Truiden - Oostende 2

En belgisk kamp är nästa anhalt i sydlig riktning. Sint-Truiden fick sig en fotbollslektion av RSC Anderlecht (1-3). Förvisso såg vänsterbacken Ibrahima Sankhon rött tidigt i andra efter en ful stämpling, men underläget kom redan i första halvlek efter ett bedrövligt försvarsspel. Bogdan Mykhaylichenko dribblade förbi flertalet gulklädda försvarare och placerade in 1-0. Oostende har två uddamålsnederlag så här långt, men förtjänar lite mer. I Charleroi (0-1), i matchens inledning, och i dess avslutande minuter hade KVO feta chanser att trycka in en boll via bland annat Indy Boonen. Det finns mer att ta hos de rödgröna, och för att vinna lite cash väljs tvåan först. Lämna intensivt streckade Sint-Truiden till större system.

8. Troyes - Le Havre 1

Ytterligare en bit närmare Medelhavet spelas det Ligue 2-fotboll för att knyta ihop den bildliga säcken. Troyes har med sig två segrar i träningsmatcherna inför sin premiär. Dessutom var ESTAC verkligen på gång innan fotbollen avbröts i mars. I Dylan Saint-Louis och Yoann Touzghar har värdarna med all sannolikhet ett pålitligt anfallspar att förlita sig på. Le Havres fjolårssäsong var en berg-och-dalbana, med perioder av poängorgier följt av ökenvandringar. Säsongspremiärerna det senaste decenniet har mestadels gått dåligt för det tilltänkta topplaget. Skyttekungen Kadewere har dessutom lämnat för Lyon. Tydlig utgångsetta.

Till Topptipset

36 rader

1. Norrköping - Häcken 1

2. Kalmar FF - Mjällby 1x2

3. Akropolis - Degerfors 2

4. Brage - Dalkurd 1x2

5. Stabaek - Brann 1x

6. Kongsvinger - Lilleström 2

7. Sint-Truiden - Oostende x2

8. Troyes - Le Havre 1

216 rader

1. Norrköping - Häcken 1

2. Kalmar FF - Mjällby 1x2

3. Akropolis - Degerfors 2

4. Brage - Dalkurd 1x2

5. Stabaek - Brann 1x

6. Kongsvinger - Lilleström x2

7. Sint-Truiden - Oostende 1x2

8. Troyes - Le Havre 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100