Topptipset » Måndag 17/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Måndag 17/8 » Analys & Tips!

Allsvenskt gånger fyra på kupongen betyder revanschmöten i Skåne och Göteborg bland annat. En norsk skräll lurar, och likaså en ukrainsk på högre nivå. Belgien och Superettan kryddar en spännande Topptips-kupong som bara inbjuder till full pott!

⏰ Spelstopp: 18.59

🔨 Spiken! - Standard Liège

Som alltid siktar Liège på de högsta placeringarna och har definitivt en trupp för att nå detta mål. Corona räddade förra säsongens jumbo, men nu blir det tuffare. Standard tar detta!

💣 Skrällen! - Shakhtar Donetsk

Så här långt fram i en turnering har alla lag chansen, och för UEFA-cupmästarna från 2009 är inget omöjligt. Inter saknar egentligen den stabilitet som krävs för att inte schabbla bort detta. Heja Shakhtar!

1. Inter - Shakhtar Donetsk 2

Direktutslagningarnas sommar fortsätter, och det har i många fall gynnat underhundarna. I detta fall heter de Shakhtar som trots gedigen erfarenhet i både klubb och trupp smyger under radarn. Basel eliminerades enkelt (4-1) av ukrainarna som utan avstängde försvararen Davit Khocholava höll nollan så när som på ett övertidsmål när matchen redan avgjord. Junior Moraes nätade på nytt, och blir något att bita i för Godín, De Vrij och Bastoni i italienarnas försvarslinje. Antonio Conte vet att denna semifinal måste vinnas om inte säsongen ska ses som ett misslyckande. Då Nerazzurri har vacklat i avgörande lägen förra denna sommar satsas kulorna på Donetsk i första hand för att krama ut värdet i match 1. Komplettera med resterande tecken.

2. IFK Göteborg - IFK Norrköping 2

Det klassiska Kamratmötet kantas av negativa rubriker för bägge lagen, men allra mest för Göteborg. Med enkom två trepoängare i 2020 års seriespel knyts snaran allt tätare kring Poya Asbaghis hals. Tre raka oavgjorda mot ÖFK, ÖSK, och KFF viftar inte bort de negativa nedflyttningstankarna som säkerligen finns i de skadeplågade göteborgarnas huvuden. Tre nollpoängare för Peking låter ännu sämre, men å andra sidan har östgötarna visat klart bättre tendenser under säsongen och är bäst av alla på att få bollen i mål. Med Christoffer Nyman och ytterligare fyra spelare på tre gjorda baljor eller fler gör Snoka minst ett i varje kamp. Det kan räcka för att knäcka de sköra Änglarna. X2 på Gamla Ullevi.

3. Häcken - Varberg X

Jocke Perssons BoIS hade inget vidare flyt mot Häcken (1-3) i torsdags, men på pluskontot fanns ett nytt mål för Astrit Seljmani. Sydafrikanen Tashreeq Matthews, 19 år, växer alltmer in i den allsvenskan kostymen. Potentialen är det inget fel på i Varberg. Även om Häcken ligger högt upp i tabellen finns det vissa frågetecken att räta ut. Genomklappningar mot Mjällby och Kalmar är märkliga, och försvaret har sett slapphänt ut i augusti månad. Formdipp för Joona Toivio och company där bak? Ett oavgjort resultat lurpassar på Bravida Arena, men att utesluta ettan kommer inte på frågan.

4. Helsingborg - Sirius 2

Nästjumbon Helsingborg fick smaka på Sirius frejdiga offensiv i torsdags. Poängkungen Stefano Vecchia stod för ett mål och en assist när Uppsalagänget slog skåningarna med 3-1 och gick upp på samma antal gjorda mål som topplagen Häcken, Elfsborg. Vad som var uppenbart var att van den Hurk saknades på grund av det röda kortet mot Peking. Nu är han tillbaka, men då måste det bli mer än straffrelaterade mål som det var mot östgötarna. Olof Mellberg tvingas avvara avstängde Brandur Hendriksson vilket lämnar ett hål på mitten. Tvåan först.

5. Östersund - Kalmar FF 2

Allsvenskans sista anhalt för denna gång är Jämtkraft Arena. Där har Östersund sämst jaktlycka av alla hemmalag med bara två inspelade poäng av 21 möjliga. Tilltänkta målmän som Jordan Attah Kadiri och Nebiyou Perry har inte alls fått till det, och på sikt kommer detta trista hemmafacit med stor sannolikhet betyda degradering. KFF klättrar stadigt i tabellen efter en knapp månad med mestadels positiva resultat och heta yttrar Piotr Johansson och Sebastian Ring som numera står för både mål och assist. Nanne har fått fart på de understreckade smålänningarna vilket betyder minst en pinne uppe i Jämtland!

6. AFC Eskilstuna - Akropolis 2

Hissen åker ner våning till Superettan och en kamp på Tunavallen som ser ut att bli ensidig. I egenskap av seriens näst tätaste defensiv är många poäng nästan säkrade redan vid matchstart. Mycket av det ska fansen tacka mittfältet med tunga namn som Niklas Maripuu, Mauricio Albornoz och Jens Jakobsson för. 1-7 på två kamper för AFC är inget som förvånar när tabellen skådas. Två raka nedflyttningar kan vänta Eskilstunaklubben som just nu är i fritt fall, och bakom Francis Batiste och Samuel Nnamani finns inte mycket att hämta offensivt. Tvåan till under 50 procent ska spikas.

7. Waasland Beveren - Standard Liège 2

Omgång två av Jupiler League färdigspelas på Freethiel Stadion. Waasland-Beveren inledde, precis som Standard, med en seger när Kortrijk avfärdades med 3-1. De tre poängen kan dock bli svåra att upprepa då Anderlecht-lånet Olivier Dhauholou och den ordinarie försvararen Andreas Wiegel båda är skadade. Besökarna tog alla poängen mot Cercle Brügge (1-0), och med Jupiler Leagues tredje bästa försvar förra säsongen är chanserna mycket goda till tre friska pinnar. Sett till inbördes möten dominerar vallonerna. Grymt värde på gästerna innebär att hammaren plockas fram.

8. Start - Vålerengen 1

Avslutningen på tipset är norskt, och en strimma av hopp nådde Start uppe i Kristiansund. Trots 2-3-nederlaget lyckades inhoppande Kasper Skaanes peta in två bollar, han kan vara lösningen på värdarnas problem när offensiven stannar av. Att Vålerengen fixade 2-2 mot Bodö/Glimt är givetvis starkt, men på bortagräs är “Enga” väsentligt enklare att tampas med. Matthías Vilhjálmsson, Bård Finne och resten av Oslo-laget får inte alls till det lika bra offensivt utanför huvudstaden. IK Start chockar gästerna så hoppas på ettan när helgarderingen stänger raden!

Till Topptipset

36 rader

1. Inter - Shakhtar Donetsk 1x2

2. Göteborg - Norrköping x2

3. Häcken - Varberg 1x

4. Helsingborg - Sirius 2

5. Östersund - Kalmar FF 2

6. Eskilstuna - Akropolis 2

7. W.Beveren - S.Liège 2

8. Start - Vålerengen 1x2

216 rader

1. Inter - Shakhtar Donetsk 1x2

2. Göteborg - Norrköping x2

3. Häcken - Varberg 1x

4. Helsingborg - Sirius 1x2

5. Östersund - Kalmar FF x2

6. Eskilstuna - Akropolis 2

7. W.Beveren - S.Liège 2

8. Start - Vålerengen 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100