Topptipset » Måndag 10/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Måndag 10/8 » Analys & Tips!

En måndagsrad med något för alla. Norskt tränarmöte i Europa League, allsvenska lag som visar många olika ansikten och nykomlingar i Belgien. Släng in lite norskt och italienskt på detta smörgåsbord och underhållningen är säkrad! Här är måndagens Topptips!

⏰ Spelstopp: 18.59

💰 Spiken! - Molde

MFK går fram som en ångvält på Aker Stadion och kommer att flåsa Bodö i nacken länge, länge. Brann saknar den inre lågan på resande fot och får kallt räkna med en näsbränna. Full fart framåt, Molde!

💣 Skrällen! - Helsingborg

Helsingborg är den typ av lag som kan fälla vilket motstånd som helst på Olympia när spelet stämmer. När man ställs mot ett konstgräsgäng med svårigheter att hålla tätt är skrällen nära. Kämpa på, skåningar!

1. Manchester United - FC Köpenhamn X

Europa League är först ut med kamper på neutral mark i Tyskland. För Köpenhamn är den innevarande säsongen den bästa i klubbens historia. Åttondelsfinalen mot Basaksehir (3-1 sammanlagt) fick ett mycket lyckligt slut då Rasmus Falk och Jonas Wind såg till att köpenhamnarna flög högre än någonsin tidigare. Högerbacken Guillermo Varela, med förflutet i United, lär starta för danskarna som inte ska underskattas. Engelsmännen var i praktiken redan klara för kvartsfinaler före lockdown och mönstrade vad som kan kallas en bänkelva i returen. Givetvis går Ole Gunnars mannar för en titel, men tredjeplatsen i Premier League gör att The Red Devils inte riktigt har kniven mot strupen. Oavgjort efter 90 minuter kan mycket väl gnetas ihop av FCK och ger bra värde. 1X skrivs in!

2. Inter - Bayer Leverkusen 1

Antonio Conte saknar en titel denna säsong, och en Europa-pokal som tränare. Hans blåsvarta krigare städade bort Getafe (2-0) då bland annat Christian Eriksen stod för en bra prestation. Samir Handanovic fick skina mellan stolparna, och nu är Inter framme i kvartsfinal för första gången på ett decennium. Ojämna Leverkusen hade ett bra utgångsläge mot Rangers och förvaltade det väl. 4-1 på två matcher för “Die Werkself”, men i cupfinalen mot Bayern (2-4) spökade det för Leverkusens som sällan presterar när direktutslagning föreligger; till dags datum är UEFA-cupsegern 1988 “Neverkusens” senaste titel, och andra totalt i klubbens pokalskåp. Spika ettan och få trevligt värde på köpet!

3. Helsingborg - IFK Norrköping 1

Om Olof Mellberg mannar ska kunna håva in en trea krävs att de steppar upp nu när det vankas besök av hög klass. 2-0 på AIK är så här långt den enda fullpoängaren, men exempelvis Hammarby (1-1) var det mycket nära en ny seger. Hemmaformen hos de lite skadeskjutna skåningarna är trots allt på uppgång. Peking, som rivstartade säsongen, har bromsat in och det till stor del på grund av ett bortaspel som inte givit en vinst sedan juni månad. Bolluslingen vill inte trilla in för Christoffer Nyman och besökarna har fått förlita sig på försvarare och mittfältare för mål de senaste omgångarna. Filip Dagerstål åkte på en röd rektangel på Hisingen (1-2) och förblir kvar i Östergötland. Ytor för Van den Hurk? Skulle HIF inte lyfta blir det platt fall - ett-tvåa!

4. Sirius - Varberg 2

På Strandvallen upprepade sig historien för fjärde omgången på raken. Sirius tog ledningen, men tappade den. Nu har Uppsala-laget tre poäng på fyra matcher och tio baklängesmål. Henrik Rydström har en del att analysera då försvaret släppt flest mål i serien efter KFF. Därmed blir mycket av Stefano Vecchias arbete längst fram ogjort. Nykomlingen Varberg gör det bra och stod upp bra mot svenska mästarna Djurgården (1-2). Astrit Seljmani som startade säsongen så fint torde nu bli varm i kläderna efter skadan och bli den spjutspets hallänningarna behöver. Försvararen Hampus Zackrisson får hänga på stranden i Halland efter ha dragit på sig sin fjärde varning. Det tvingar Joakim Persson till en mer kompakt elva med fokus på en 1-0-seger. Väldigt osäkert, även om tvåan ger lite återbäring gäller 1X2 i Svealand!

5. Molde - Brann 1

Västerut mot Eliteserien! Fem omgångar utan segerjubel för Brann, och torsk i tre raka på resande fot. Gästerna från Norges näst största stad har egentligen bara Gilbert Koomson som hot framåt då Daouda Bamba tappat stinget. Molde jagar Bodö/Glimt uppe i den absoluta toppen och har inga problem att få bollen förbi motståndarnas burväktare. Det fick Start smaka på då MFK satte hela fem strutar. Målkavalkaden avslutades dessutom av den gamle MFF-bekantingen Magnus Wolff Eikrem. Värdarna har gått rent hemma på Aker Stadion så här långt. Bortse från överstreckningen och dunka in hemmasegern!

6. OH Leuven - Eupen 1

Belgiska Jupiler Leagues första omgång avslutas på måndagen, på King Power Stadion At Den Dreef möts två lag som sannolikt kommer harva i botten. I egenskap av nykomling har Leuven lite medvind och två franska målherrar att hålla ögonen på: veteranen Jérémy Perbet och tio år yngre Thomas Henry. Bägge gjorde avtryck förra säsongen och kommer att betyda mycket för OHL. Eupen låg småpyrt till i serien innan den avbröts i mars och var, bortsett en trematchersperiod i mitten av hösten, bland ligans absolut sämsta bortalag. Truppen är lika intetsägande som i fjol och med löften om bättre värde på ettan börjar vi där!

7. Oostende - Beerschot 2

Efter 29 omgångar var Oostende nästjumbo bara två poäng ovanför Waasland-Beveren. Inför hemmapubliken var värdarna ett lite märkligt lag som kunde fälla topplag som Mechelen, Anderlecht och Gent, men vara oerhört bleka mot konkurrenterna i botten. Därmed har Beerschot, nyuppflyttade från andradivisionen, en bra chans att åsamka “De Kustboys” skada. De lilavita besökarna är nederlagstippade men skenet kan bedra. Strikerduon Prince Ibara och Marius Noubissi besitter stor potential, och i Stuttgartproukten Raphael Holzhauser kommer massvis med rutin från tyska och österrikiska Bundesliga. Kör på tvåan för att krama ut värde, gardera med kryss på större system!

8. Pescara - Perugia 2

Adriatiska havet är det sista stoppet. Dessa kombattanter ska försöka undvika nedflyttning via ett dubbelmöte med start i Pescara. Värdlaget var varken bu eller bä hemma på Cornacchia under säsongen och tappade faktiskt en 2-0-ledning mot just Perugia i juli. En av Serie B:s bästa spelare, Cristian Galano, gjorde mål den gången och honom måste gästerna få stopp på. Besökarna från Umbrien slutade på samma poäng som sina motståndare och har inte förlorat mot “Delfinerna” sedan 2016. Viktige mittfältaren Memushaj är tveksam för hemmalaget och det hålet på mitten blir kännbart. Det tippar över vågskålen och tvåan väljs först i denna helgardering vid kusten!

Till Topptipset

36 rader

1. Man.United - FCK 1x

2. Inter - Leverkusen 1

3. Helsingborg - Norrköping 12

4. Sirius - Varberg 1x2

5. Molde - Brann 1

6. OH Leuven - Eupen 1

7. Oostende - Beerschot 2

8. Pescara - Perugia 1x2

216 rader

1. Man.United - FCK 1x

2. Inter - Leverkusen 1

3. Helsingborg - Norrköping 12

4. Sirius - Varberg 1x2

5. Molde - Brann 1

6. OH Leuven - Eupen 1x2

7. Oostende - Beerschot x2

8. Pescara - Perugia 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100