Topptipset » Fredag 7/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 7/8 » Analys & Tips!

Det finns verkligen något för alla smaker på fredagens Topptips. Champions League gör efterlängtad comeback med två möten som i allra högsta grad lever, och på Irland uppenbarar sig en riktig bank. Däremellan ska Superettan och Ettan Södra synas med lupp! Häng med mot åttlingen!

⏰ Spelstopp: 18.59

💰 Kassaskåpet! - St. Patrick’s

Finn Harps krigar på så gott de kan, men oftast räcker det till maximalt hedersamma förluster. En ny sådan är att vänta mot St. Patrick’s som är minst en nivå bättre.

❗️ Varningen! - Ljungskile

Ljungskile har haft rejäl otur i inledningen av Superettan. Spelet har stundtals sett lovande ut, och kan poängen bara börja trilla in är bottenskiktet snart ett minne blott. Sundsvall får se upp!

1. Manchester City - Real Madrid 1

Tungviktsmötet med extra allt är utan tvekan det på Etihad. Manchester City har 2-1 att gå på från mötet i Madrid och kanske hela världens bästa spelare i Kevin De Bruyne att tillgå. Lita på att Casemiro inte lär ligga många meter ifrån belgaren om han kommer till start. Citys högstanivå är skyhög, men med tiden som Guardiola haft i Manchester har vi också blivit varse att värdarna inte har det vattentätaste av försvar. Real Madrid är alltid att räkna med den här tiden på säsongen och än ska inte Marängerna skrivas av helt från chanserna till avancemang. Ettan inleder, gardera sedan efter plånbok.

2. Juventus - Lyon 1

Lyon hade ingen lyckad säsong i Frankrike och slutade till och med utanför topp 6. I Champions League har det gått desto bättre och faktum är att besökarna har en 1-0-seger med sig till Turin från det första mötet. OL kommer nyligen från en förlorad cupfinal mot PSG, men där visade Rudi Garcias gäng att de kan stå upp bra mot på pappret överkvalificerat motstånd. Juventus har en tuff nöt att knäcka, men med Ronaldo på topp är ingenting omöjligt. Portugisen är en urkraft i den här turneringen och ingen kommer bli särskilt förvånad om de svartvita till slut tar sig vidare. 1X är ett smart lås, främst med tanke på hur hårt ansatt ettan lär bli.

3. Öster - Akropolis 1

Två tabellgrannar drabbar samman i Småland där det är gästande Akropolis som innehar den högsta placeringen. Nykomlingarna har främst kryssat sig till sjätteplatsen, men här får stockholmarna en på förhand tuff utmaning. Öster är ett erkänt starkt lag på den egna arenan och så här långt är det bara Jönköping som kommit hit och vänt hem med en fullpoängare. Formen har varit något sviktande, men lillvärdet på ettan passar ändå fint som utgång. Krysset följer sedan med på de större raderna.

4. GIF Sundsvall - Ljungskile X

Degerfors blev första gäng att slå Sundsvall den här säsongen och det nederlaget har onekligen legat i luften ett tag. Pontus Engbloms målskytte har förvisso varit något i hästväg, men Giffarna kommer inte att enbart kunna förlita sig på sitt anfallsess under hela säsongen. Ljungskile har inte fått tillräcklig poängutdelning för vad de har presterat, men pinnen mot Halmstad var på intet sätt oförtjänt. Kan gästerna komma upp i samma nivå här blir det jobbigt för Åhnstrands överstreckade mannar. Alla tecken är ett måste.

5. Västerås - Brage 2

Säsongen ser verkligen inte ut att gå åt rätt håll i Gurkstaden. Västerås inkasserade sitt fjärde raka nederlag mot Örgryte och även om resultatet i sig kanske inte speglade matchbilden särskilt väl är krisen ändock ett faktum för de grönvita. Nu väntar ännu en tuff uppgift då Brage kommer på besök. Masarna tillhör Superettans bästa lag och har bara förlorat en av sina fem senaste. Leonard Pllana är en svårstoppad herre på topp och han kan mycket väl skjuta VSK längre ned i källaren. Tvåan först och sist.

6. Assyriska Turabdin - Skövde AIK X

Ettan Södra bidrar med två fajter på lappen och det är inte varje dag det händer. Först ut är mötet mellan Assyriska Turabdin och Skövde AIK, en inte helt lättippad drabbning. Värdföreningen har triumferat i fyra av de fem senaste och således förtjänat lyftet upp till sjätteplatsen. Skövde var dock ett riktigt bogeyteam för Assyriska under fjolåret. Gästerna segrade båda gångerna mot noll och kommer också från en stabil “två-nolla” mot Tvååker. Att då ettan tickat upp en bra bit över 50 i en serie där alla slår alla är svårt att köpa. Högersidan ska med direkt!

7. Lindome - Utsikten 2

Derbyt i Göteborg smäller kanske inte lika högt som mötet i Manchester, men det lär vara fullt ös från båda gängen som äntrar Lindevi under fredagsaftonen! Lindome spelar kanske seriens roligaste fotboll, men det är också på bekostnad av defensiven. Värdarnas rad så här långt lyder 5-0-4 och är ett fullgott kvitto på att det är antingen eller som gäller för de svartvita. Utsikten är desto mer stabila och parkerar också in som tabelltvåa, men det här mötet lever sitt egna liv. Gaffeln är ett utmärkt val i Götet!

8. St. Patrick’s - Finn Harps 1

Kupongens trevligaste spik avrundar spektaklet. Finn Harps var nederlagstippade av många inför säsongen och så här långt har inte gästerna motbevisat tvivlarna. Fyra förluster av sex möjliga är facit hittills och om inget mirakel inträffar lär The Harps få kriga för överlevnad resten av året. St. Patrick’s hör inte till topplagen på Irland, men värdarna luggar ändå tabellens översta gäng på poäng titt som tätt. Insatsen mot Dundalk (1-1) vittnar om det och ettan är en stark sådan.

Till Topptipset

36 rader

1. Man.City - Real Madrid 1

2. Juventus - Lyon 1x

3. Öster - Akropolis 1

4. Sundsvall - Ljungskile 1x2

5. Västerås - Brage 2

6. Assyriska T. - Skövde 1x2

7. Lindome - Utsikten 12

8. St. Patrick’s - Finn Harps 1

216 rader

1. Man.City - Real Madrid 1x2

2. Juventus - Lyon 1x

3. Öster - Akropolis 1x

4. Sundsvall - Ljungskile 1x2

5. Västerås - Brage 2

6. Assyriska T. - Skövde 1x2

7. Lindome - Utsikten 12

8. St. Patrick’s - Finn Harps 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100