Topptipset » Fredag 6/3 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Fredag 6/3 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 6/3 » Analys & Tips!

Fredagens resa genom Europa innehåller fotboll från fem länder. Särskilt spännande är bataljen i franska Ligue 1 där Marseille jagar en Champions League-biljett medan Amiens slåss för nytt kontrakt. Topptipset ser ut att bjuda på gott värde, dags att håva hem åtta rätt!

⏰ Spelstopp: 19:59

🔨 Kassaskåpet! - Caen

13 möten sedan 2002. Noll segrar för Châteauroux. Om Caen bibehåller nivån från sina matcher mot Lens och Grenoble är denna tvåan ett kassaskåp.

⛔️ Varningen! - Millwall

Lejonen från London har plusstatistik gentemot Nottingham sett till de senaste årens drabbningar och Forest är aldrig omöjliga på City Ground.

1. Nottingham - Millwall X

The Championship inleder kupongen på City Ground där seriens fjärde bästa lag har sin hemvist. Nottingham tillhör den udda skara som plockar lejonparten av sina pinnar på resande tass, på eget gräs har Forest tappat poäng i nio av 17 tillställningar. Millwall som har fem poäng upp till playoff trivs dessutom gott med att vara på utflykt, endast sex bortatorsk på 18 tillställningar vittnar om att den här ettan är rejält överstreckad. Både krysset och tvåan ska med på direkten!

2. Alavés - Valencia 1

På tal om lag som har två skilda ansikten anländer vi till det spanska finrummet. Valencia är brutala på Mestalla där inget lag lagt dem på rygg men Los Che har endast vunnit en fjärdedel av sina kamper utanför hemmaborgen. Skadelistan är inte heller till gästernas fördel inför resan till Baskien. Garay, Gómez och Mangala är out samtidigt som Coquelin är osäker till spel. Alavés har Aleix Vidal på botbänken efter ostskivan i slutet av 1-1-mötet borta mot Leganés. Februari månads fem omgångar innehöll fyra poängplock för baskerna som slog Valencia med 2-1 i motsvarande möte förra säsongen. 1X.

3. Marseille - Amiens 1

Stade Vélodrome tar vid med den dust som flaggades i ingressen. Marseille har gjort en suverän prestation i Ligue 1 genom att vara bäst av alla förutom omöjliga PSG. Olympierna har dock visat sprickor i sin fina fasad på senare tid, först blev det förlust mot Lyon i cupen och i senaste hemmamatchen kom Nantes hit och åkte hem med en 3-1-viktoria i bakfickan. Amiens agerar nästjumbo efter 27 omgångar och fem poäng behöver knappas in för att inte degraderingen ska vara ett faktum. Formen är inte särskilt fin hos gästerna men en pinne mot PSG finns färskt i minnet och dessutom segrade Amiens med 3-1 i höstmötet mot Marseille. När Thauvin är tillbaka lär Olympierna lyfta men å andra sidan är hans kumpan Payet osäker på grund av skada. Ettan är given som utgång men med hänsyn till streckningen ska den backas upp så långt som möjligt.

4. Paderborn - Köln 1

Vid en snabb tabelltitt kan man få för sig att det kommer bli spel mot ett mål på Benteler-Arena. SC Paderborn ligger sist i Bundesliga och nytt kontrakt börjar se ut som en utopi. Borta mot Bayern München visade jumbon att varken motivationen eller kompetensen är borta. Nu har Paderborn bästa möjliga chans till nödvändiga poäng mot ett FC Köln som man har goda erfarenheter av. Båda inbördes i förra årets Zweite Bundesliga slutade med seger för värdarna och gästernas skadelista är något i hästväg. Córdoba är dessutom avstängd. Med högervriden streckning är det givet att vrida pennan åt andra hållet.

5. Fortuna Sittard - Zwolle 1

Två svettiga herrskap ska slåss om pinnarna i Eredivisie denna fredagsafton. 25 pinnar finns på vardera konto efter 25 omgångar och endast målskillnad gör att Zwolle slipper den absoluta kvalångest som nu råder i hemmalägret. Att denna knivskarpa kamp går av stapeln på Fortuna Sittard Stadion är inte någon petitess i sammanhanget. Fortuna är klappkassa på bortabana där endast fyra poäng erövrats medan friska 21 pinnar håvats in på den egna mattan. När Zwolle kom hit i cupspelet under vintern fick gästerna åka hem i bananbåt med 3-0 i baken. När strecken sitter där de ska får ettan förtroendet.

6. CD Lugo - Cádiz 1

Poplaget CD Lugo har repat sig sedan den dystra hösten och ett nytt kontrakt i näst högsta serien finns inom räckhåll. Grabbarna från Galicien har inkasserat sju pinnar på de senaste tre rundorna och nollan är intakt inom detta spann. Besökarna leder Segunda División men Cádiz har gått segerlösa från banan i merparten av bortamatcherna och två torsk på de senaste tre omgångarna är inte någon form att skryta med för Andalusiens armé. Den överstreckade tvåan avslås med gott samvete.

7. Châteauroux - Caen 2

Åter till fransk mark där vi avrundar kupongen med matcher från Ligue 2. Stade Gaston Petit är ett arenanamn som heter duga men hemmapubliken bänkar sig helt utan förhoppningar. Två ynka vinster har Châteauroux supportrar fått se här på hela seriespelet och några målfyrverkerier är det aldrig tal om heller. 20 bollar framåt är sämst i klassen och nu väntar ett balanserat besök från filmstaden i Normandie. Caen har radat upp goda resultat på senare tid, 4-1 borta mot Lens följdes upp med 2-0 hemma mot Grenoble. Det ska inte vara tu tal om tvåan.

8. Niort - Nancy 1

Vi stänger butiken på Stade René Gaillard med ytterligare fransk gruvångest. Värdföreningen har snittat under en pinne per runda och ligger på negativ kvalplats med endast några bollars målskillnad till fördel gentemot Le Mans på nedflyttningsplats. Niort har visat gryende form när vintern övergått i vår, seger och hållen nolla hemma mot både Orléans och Valenciennes talar för en framtid i Ligue 2. Gästerna har sitt på det torra men verkar ha stämplat ut i förtid. Åtta raka rundor utan smak av segerns sötma är siffror som skulle kunna få Nancy att återuppta den destruktiva relationen med Sven-Göran Eriksson. Utgå från vänster och täck upp efter plånbok.

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. Nottingham - Millwall 1x2
2. Alavés - Valencia 1x
3. Marseille - Amiens 1x2
4. Paderborn - Köln 1
5. Fortuna Sittard - Zwolle 1
6. CD Lugo - Cádiz 1
7. Châteauroux - Caen 2
8. Niort - Nancy 1x

216 rader
1. Nottingham - Millwall 1x2
2. Alavés - Valencia 1x
3. Marseille - Amiens 1x2
4. Paderborn - Köln 1x
5. Fortuna Sittard - Zwolle 1
6. CD Lugo - Cádiz 1x
7. Châteauroux - Caen 2
8. Niort - Nancy 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget