Topptipset » Fredag 31/7 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Fredag 31/7 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 31/7 » Analys & Tips!

Fredagens Topptips är en salig blandning. Ligacupfinal i Frankrike, två fajter från Allsvenskan och en vardera från Norge och Schweiz. Därefter avslutas kupongen med tre kamper från sista omgången i Serie B. Vi åker direkt!

⏰ Spelstopp: 20:29

💰 Kassaskåpet! - Thun

Thun har två omgångar på sig att lösa kontraktet och då passar ett färdigspelat Basel utmärkt! Gästerna saknar motivation helt och hållet och är bara här av akademiska skäl. Thun tar ett kliv mot ny finrumsbiljett!

❗️ Varningen! - Lyon

Det är ont om riktiga skrällägen på kupongen, men ett som verkligen inte bör förbises är det i Frankrike. Lyon är riktigt bra när de har sin dag och när PSG dessutom får klara sig utan Mbappé känner Depay och gänget guldvittring!

1. PSG - Lyon 2

Finaldags igen för PSG som för en vecka sedan avfärdade St. Etienne i Franska Cupen och således lade beslag på den bucklan. Det var dock en dyrköpt seger för parisarna som fick Mbappé skadad. Underbarnet missar nu förmodligen Champions League-mötet med Atalanta och det är ingen hemlighet att mästarturneringen är PSG:s stora mål den här säsongen. Nu väntar en drabbning mot St. Etiennes ärkerivaler Lyon. Bortalaget är förmodligen det enda lag i hela Frankrike som när de har sin dag kan mäta sig spelmässigt med Neymar och gänget, men ändå ser tvåan ut att helt nonchaleras av det svenska folket. Vi tar med den direkt i en utsökt gaffel!

2. Djurgården - Häcken 1

Djurgården kommer från en riktigt tung derbyviktoria mot AIK, en match som också blev den sista för tränare Norling i Gnaget. Witry avgjorde på frispark och norrmannen har klivit fram som en viktig målskytt mer än en gång under säsongen. Nu väntar ånyo en tuff kamp då Häcken gästar huvudstaden. Getingarna kommer också från ett derby, 0-0 mot Göteborg i en ganska tafatt historia. Hemma på Bravidas plastmatta har Andreas Alms mannar visat riktigt gott gry, men på främmande mark har det inte sett lika bra ut. Fyra oavgjorda på fem försök vittnar om konstant hemlängtan och här är känslan att det max blir en pinne med hem till Hisingen.

3. Örebro - Falkenberg 1

Det är nästan synd om Falkenberg nere i botten. Senast hade hallänningarna serieledarna Norrköping i brygga, men på tilläggstid kvitterade Haksabanovic på straff och således var det tredje raka krysset för Eklunds gäng ett faktum. Nu går resan till Behrn Arenas konstgräs, ett underlag gästerna inte föredrar. Örebro ser klart förbättrade ut defensivt denna säsong och på egen mark har inte närkingarna torskat sedan AIK var här i premiären. Det lär de inte göra denna gången heller, ettan är klar som utgång och kryss-säkras på större rader.

4. Jerv FK - Lilleström X

OBOS-ligaen, Norges svar på Superettan, är nästa anhalt och mötet som ska synas är det mellan Jerv och Lilleström. Värdarna hör inte till någon av seriefavoriterna, men så här långt är JFK med i toppen då de bara förlorat en enda match. Lilleström trillade ur högstaligan i fjol, med två raka torsk mot på pappret beskedligt motstånd ser det inte ut att bli något direkt återtåg. Truppen håller i grunden hög kvalitet men med rådande form går det inte att helt förlita sig till Jörgen Lennartssons gamla adepter. Alla tecken åker med!

5. Thun - Basel 1

Kupongens trevligaste spik hittas i Schweiz! Två omgångar återstår av Super League och i botten gör Thun och Sion upp om att undvika kval för förnyad biljett i högstaligan. På Stockhorn Arena har värdarna gått riktigt starkt under kalenderåret 2020 och ska därmed ses med goda möjligheter mot ett färdigspelat Basel. Gästerna är inte lika starka som föregående år och när dessutom svenska folket ser ut att gå i “namn-fällan” och streckar upp de omotiverade besökarna är vi direkt framme med spikpistolen!

6. Frosinone - Pisa X

Sista omgången av Serie B är kommen och för de här båda aktörerna är fredagens fajt otroligt viktig. Frosinone och Pisa står båda noterade för 53 poäng, men Salernitana flåsar precis bakom på sina 52. Det är med andra ord vinna eller försvinna som gäller på Benito Stirpe! Frossarna är rejält formsvaga, men Pisa hör å andra sidan till seriens sämre lag när det är tal om spel utanför hemtrakterna. Strecken ser ut att sitta ungefär där de ska och här bör inte något lämnas åt slumpen. Måla rakt över.

7. Chievo - Pescara 1

I Verona är det ångestladdat så att det förslår på förhand. Chievo hade siktat på en snabb återkomst till Serie A, men säsongen har inte blivit vad de gulblåa hoppats på och här krävs en seger för att i alla fall garantera en plats i playoffet. Med två raka viktorior i ryggen ska trots allt värdarna ses som favoriter mot ett Pescara som bara triumferat en gång på sina fem senaste, det mot superjumbon Livorno. Gästerna har tack vare bättre målskillnad just nu kontraktet i hamn, men här får Delfinerna sätta sina förhoppningar till att jagande lag tappar poäng. Ettan spikas.

8. Cosenza - Juve Stabia 1

Kupongen avrundas på San Vito där en riktig holmgång stundar! Cosenza har via fyra raka vinster kravlat sig upp på en återkvalsplats, och med lite tur kan värdarna lösa kontraktet utan kval om de vinner här samtidigt som att andra resultat går deras väg. Först ska dock Juve Stabia hanteras och de har sannerligen kniven mot strupen! Två raka torsk innebär just nu nedflyttning och lita därmed på att gästerna kommer att offra sina själar för att roffa åt sig en trea här. Ettan inleder men det är verkligen inte fel att gardera hela vägen om lädret finns. Vilken match!

Till Topptipset

36 rader

1. PSG - Lyon 12

2. Djurgården - Häcken 1x

3. Örebro - Falkenberg 1

4. Jerv FK - Lilleström 1x2

5. Thun - Basel 1

6. Frosinone - Pisa 1x2

7. Chievo - Pescara 1

8. Cosenza - Juve Stabia 1

216 rader

1. PSG - Lyon 12

2. Djurgården - Häcken 1x

3. Örebro - Falkenberg 1x

4. Jerv FK - Lilleström 1x2

5. Thun - Basel 1

6. Frosinone - Pisa 1x2

7. Chievo - Pescara 1

8. Cosenza - Juve Stabia 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget