Topptipset » Fredag 29/5 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Fredag 29/5 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 29/5 » Analys & Tips!

De europeiska ligorna har smugit igång och fredagens Topptips består av en salig blandning ligafighter från Tyskland, Danmark, Polen samt en österrikisk cupfinal, en final där Salzburg kommer bära ett tungt favoritskap. Värt att ta hänsyn till är att samtliga matcher spelas inför tomma läktare. 100 000 kronor extra adderat i potten gör såklart det hela extra intressant. Analysen är redo, häng med

⏰ Spelstopp: 17:5

💰 Kassaskåpet! - Red Bull Salzburg

Även om Red Bull Salzburg tappat flertalet tongivande spelare, däribland den norske supertalangen Håland, ska inte Austria Lustenau vara något annat än en munsbit. Given etta.

❗️ Varningen! - Skive

Första matcher sedan uppehållet och dessutom utan publik. Ändå hissas Viborg upp som gigantiska favoriter mot Skive som har allt att vinna. Varningen är skickad, jobba Skive!

1. Freiburg - Bayer Leverkusen 2

Kupongen inleder med en viktig match från det tyska finrummet där Bayer Leverkusen jagar den fjärde och sista Champions League-platsen. Peter Bosz manskap åkte på en 1-4-förlust hemma mot Wolfsburg senast, men hade dessförinnan plockat två stabila segrar mot Bremen (4-1) och Mönchengladbach (3-1) sedan omstarten. Freiburg fick något oförtjänt med sig en poäng borta mot Frankfurt trots att hemmalaget både förde spelet och skapade betydligt fler målchanser. Sanningen är att Freiburg haft marginalerna med sig under större delen av säsongen även om en nuvarande sjundeplats såklart är imponerande. Här talar dock det mesta för en bortaseger och håller sig tvåan under 60 procent lockar spiken.

2. Darmstadt - Greuther Fürth 1

Ett steg ner i det tyska seriesystemet inledde Darmstadt med att först gå på en oväntad mina borta mot bottenlaget Karlsruher för att sedan relativt enkelt besegra både St. Pauli och Aue. “Liljorna” har därmed tagit upp kampen om en uppflyttningsplats på allvar. Mittenlaget Greuther Fürth blandar höga toppar med djupa dalar. 1-1 borta mot självaste Hamburg, och ett stundtals imponerande spel, följdes upp av en slätstruken insats som renderade i 0-2 i baken hemma mot Osnabrück. Darmstadt må vara knappa favoriter, men eftersom ettan skenat iväg upp mot 50 procent är det inte alls dumt att plocka med garderingar i hopp om lite kupongrens.

3. Osnabrück - Regensburg 1

Från nordvästra Tyskland hämtas nästa batalj och även här handlar det om Zweite Bundesliga. Osnabrück kommer från en färsk 2-0-viktoria borta mot Greuther Fürth och skapade därmed lite andrum ner till giljotinen. Inhopparen Niklas Schmid noterades för säsongens fjärde balja och femte gula kort. Tysken är avstängd under matchen mot elfteplacerade Regensburg som gästar ett ekande tomt Osnatel Arena. De rödvita besökarna har tre raka kryss med sig i bagaget och tenderar att ha svårt att prestera på resande fot vilket raden 3-4-7 vittnar om. 1X torde räcka långt i delstaten Niedersachsen.

4. Red Bull Salzburg - Austria Lustenau 1

Wörthersee Stadion i Klagenfurt slår upp portarna för den österrikiska cupfinalen som alltså spelas på neutral mark. Red Bull Salzburg springer ut på den gröna mattan med ett tungt favoritskap på sina axlar mot lilla Austria Lustenau som till vardags huserar i landets andraliga. Lustenau har ett par intressanta namn, inte minst den brasilianske målkungen Ronivaldo, men här har “gästerna” troligen inget att sätta emot Erling Braut Hålands forna klubb. Fram med hammaren, spika dit ettan och gå vidare.

5. Silkeborg - Nordsjälland 2

Dags för danska Superliga att rulla igång igen efter ett nästan tre månaders uppehåll. Jumbon Silkeborg knep lagets blott tredje vinst för säsongen under den sista omgången innan coronaviruset lamslog norra Europa. Nu väntar tufft motstånd i form av tabellfemman Nordsjälland som faktiskt har bäst form av samtliga klubbar i ligan sett till de fem senaste omgångarna ( fyra vinster och ett kryss). Truppmässigt håller The Wild Tigers, som gästerna kallas, hög klass med lirare som Mikkel Damsgaard, Mohammed Kudus och Isaac Atanga. Tvåan ska hållas som trolig, men i hopp om högre utdelning är ettan ett spännande komplement på större system.

6. Viborg - Skive X

I den danska andraligan stundar ett spännande möte med derbykaraktär där nykomlingarna Skive, som placerar sig just ovan nedflyttningsstrecket, ska ge sig i kast med tabelltvåan Viborg. Viborg är i vanlig ordning med och hugger om uppflyttning och ska, precis som oddsen antyder, gälla som klara favoriter här. Skive är emellertid ingen slagpåse och de gulblåa har tidigare satt käppar i hjulen för starka lag som Fredericia och Amager. När ettan ser ut att streckas upp till månen är det helt klart läge att blicka brett och jobba in skrällen.

7. Slask Wroclaw - Rakow Czestochowa 1

Över till det polska finrummet där det heller inte inte har spelats några matcher sedan mars månad. Fyra omgångar återstår av Ekstraklasa innan de åtta bästa lagen går vidare till mästerskapsslutspel. Nykomlingarna Rakow Czestochowa har stått för en stabil säsong och har alltjämt goda möjligheter att nå en topp 8-placering. Slask Wroclaw är ett stabilt topplag med gott om spetskompetens i truppen, inte minst i spanjoren Exposito och slovaken Pich som båda har noterats för sex fullträffar i ligaspelet. Slask är strået vassare här och ettan tippas i utgång, men snåla helst inte med garderingar om pengarna räcker.

8. Pogon Szczecin - Zaglebie Lubin 1

Vi avslutar i den polska hamnstaden Szczecin där Pogon Szczecin vid seger tar ett stort kliv mot en säkrad plats bland de åtta främsta lagen. De så kallade “Hamnarbetarna”, med svenske Pawel Cibicki i anfallet, möter här ett motstånd de haft lätt för sett till de senaste åren. På de senaste fem inbördes mötena har Zaglebie Lubin nämligen endast vunnit en av fem fighter. Om Cibicki och hans lagkamrater kan hålla den slovenske duon Bohar och Zivec i schack ska de anses ha goda segerchanser. Strecka från vänster

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. Freiburg - Leverkusen 2
2. Darmstadt - G.Fürth 1x2
3. Osnabrück - Regensburg 1x
4. Salzburg - A.Lustenau 1
5. Silkeborg - Nordsjälland 2
6. Viborg - Skive 1x2
7. S.Wroclaw - Rakow Czes. 1x
8. Pogon Sz. - Zaglebie Lubin

216 rader
1. Freiburg - Leverkusen 2
2. Darmstadt - G.Fürth 1x2
3. Osnabrück - Regensburg 1x
4. Salzburg - A.Lustenau 1
5. Silkeborg - Nordsjälland 12
6. Viborg - Skive 1x2
7. S.Wroclaw - Rakow Czes. 1x2
8. Pogon Sz. - Zaglebie Lubin 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget