Topptipset » Fredag 21/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 21/8 » Analys & Tips!

Finalen i herrarnas Europa League kombineras med två kvartsfinaler från damernas Champions League. Ligapremiärer i både Frankrike och Polen sällskapas av två irländska och en belgisk ligakamp. Där har ni fredagens Topptips och på en favoritbetonad kupong kan det vara läge att skruva upp radinsatsen. Nu kör vi!

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Kassaskåpet! - Derry City

Cork City är en skugga av sitt forna jag och det ska mycket till för att gästerna ska avancera i tabellen. Derry City var ruggigt starka i fjol och det är bara en tidsfråga innan värdarna studsar upp i toppskiktet. Ettan är oerhört stark!

❗️ Varningen! - Shelbourne

Shamrock Rovers har stått för två sämre insatser på slutet. Då det inte direkt kryllar av potentiella skrällar på kupongen blir Shelbourne en given chansning!

1. Sevilla - Inter 2

Europa League-specialisten Sevilla får faktiskt agera underdogs i den här finalen. Spanjorerna har radat upp fina prestationer under i stort sett hela året men i semifinalen mot Man United var det britterna som såg ut som det starkare laget. Mot Inter kommer det inte att bli lättare för Julen Lopeteguis gubbar. På pappret finns det mer spets i Antonio Contes trupp där fina förmågor som Eriksen, Brozovic, Lukaku och Martínez bland annat tar plats. De två sistnämnda gjorde två mål vardera i 5-0-segern mot Shakhtar Donetsk i semifinalen. Detta var Inters sjätte raka seger, trots att lag som Napoli, Atalanta, Leverkusen och Getafe stått för motståndet. Den lågt streckade tvåan ska stå som utgång. Gardera därefter med hänsyn till storleken på plånboken.

2. Bordeaux - Nantes 1

Föregående säsong av franska Ligue 1 blåstes av i förtid och det störde inte någon av fredagens kombattanter nämnvärt. Bordeaux, som bland annat hämtade in Laurent Koscielny från Arsenal, nådde inte upp till förväntningarna och fick nöja sig med en placering på den undre halvan. Truppen är dock stark på pappret med ytterligare namn som Adli, Pardo och Briand och den här säsongen bör vinklubben kunna spänna bågen ytterligare. Nantes hörde också till den nedre halvan och gästernas position lär inte vara annorlunda det här året. 1X ramar in Ligue 1-mötet mer än väl.

3. Derry City - Cork City 1

På Irland kommer Cork City från en riktig urladdning. Efter de sju inledande omgångarna hade “The Rebel Army” endast gjort ett mål, men i den förra omgången lyckades nästjumbon brotta ner Sligo Rovers med 3-0. På Brandywell Stadium kommer den rebelliska armén dock få det tuffare. Fjolårets tabellfyra Derry City är normalt sett ett topplag i Premier Division som har betydligt högre kapacitet än Cork. Hemma på Brandywell har Derry bland annat stört serieledarna Shamrock Rovers den här sommaren. Ettan lämnas allena.

4. Shamrock Rovers - Shelbourne 2

Derby i Dublin. Serieledarna Shamrock Rovers har fått en smakstart på säsongen – 7-1-0 står Rovers på efter åtta omgångar. Dock har de senaste insatserna varit något tveksamma. Bortasegern mot Derry var turlig och i den förra omgången tappade Shamrock poäng mot St. Patrick’s (0-0), trots att Rovers spelade med en man mer sista 40. Nykomlingen Shelbourne har sett helt okej ut på slutet och med tanke på Shamrocks lilla formdipp ska inte gästerna räknas bort i det här derbyt. På Tallaght Stadium är det läge att gå för skrällen. Helgardera!

5. Kortrijk - AS Eupen 1

AS Eupen var ett bottenlag i det belgiska finrummet i fjol och inledningen på den här säsongen har inte varit speciellt lovande. Senast fick Eupen smörj med 0-4 hemma mot Club Brügge. Kortrijk har vunnit de två senaste mötena mot gästerna och på Guldensporen Stadion ska ettan hållas som relativt tydlig favorit. De rödklädda värdarna kommer från en väldigt övertygande seger borta mot Gent. Kommer Kortrijk upp i samma nivå under fredagen ska inte Eupen räcka till. Bra etta.

6. Zaglebie Lubin - Lech Poznan X

Ekstraklasa har legat i ide ett tag men nu är det dags för polsk fotboll igen. Lech Poznan, ett av seriens klart bästa lag, slutade fyra efter att grundserien var spelad. Därefter fortsatte Poznan i Mästerskapsrundan och väl där avancerade Järnvägsmännen till en meriterande andraplats. Med den följer också ett Europa League-kval nästa vecka, en turnering gästerna säkerligen vill ta sig till med tanke på det ekonomiska tillskottet den ger. Zaglebie Lubin är i grunden inte lika bra som fredagens motståndare, men när LP redan nu kan ha fokus på nästa veckas uppgift är det läge att gardera för en trevlig premiär för The Coppers. Alla tecken!

7. Atlético Madrid - FC Barcelona 2

Som tidigare nämnts i ingressen är damernas Champions League framme vid kvartsfinalerna. Turneringen avgörs i Spanien med tanke på rådande världsläge och först ut är ett helspanskt möte på San Mamés. Varken Atlético eller Barcelona ska därmed ses med någon fördel av hemmagräs, men Barca ska ändå gälla som klara favoriter. De regerande spanska mästarinnorna har ett psykologiskt övertag på Atlético sett till inbördes möten och de rödvita måste prestera något alldeles extra för att rå på Kataloniens stoltheter här. X2 är att betrakta som heltäckt!

8. Glasgow City - Wolfsburg 2

Kupongen avrundas med mötet mellan Glasgow City och Wolfsburg, en på förhand ensidig historia. Skotskorna har gjort det väl som tagit sig så här långt, men när motståndet på den europeiska scenen jackas upp har inte Laura Montgomerys adepter mycket att säga till om. Wolfsburg hör till världens bästa lag och med spelare som Harder, Graham Hansen och Popp är tyskorna en stark utmanare till den åtråvärda pokalen. Tvåan är helt gjuten.

Till Topptipset

36 rader

1. Sevilla - Inter 2

2. Bordeaux - Nantes 1x

3. Derry City - Cork City 1

4. Shamrock - Shelbourne 1x2

5. Kortrijk - AS Eupen 1

6. Zag.Lubin - Lech Poznan 1x2

7. Atlético Madrid - Barcelona x2

8. Glasgow City - Wolfsburg 2

216 rader

1. Sevilla - Inter 1x2

2. Bordeaux - Nantes 1x

3. Derry City - Cork City 1

4. Shamrock - Shelbourne 1x2

5. Kortrijk - AS Eupen 1x

6. Zag.Lubin - Lech Poznan 1x2

7. Atlético Madrid - Barcelona x2

8. Glasgow City - Wolfsburg 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100