Topptipset » Fredag 14/8 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 14/8 » Analys & Tips!

Fredagens Topptips tar oss ut på ett rungande äventyr över Europa. Ligafotboll hämtas från Belgien, Kroatien, Irland och Norge medan Italien bjuder på ett spännande playoffmöte. Kupongens höjdpunkt är däremot Champions League-kvarten från Portugal. Vi sätter fart direkt!

⏰ Spelstopp: 18.44

💰 Kassaskåpet! - Dundalk

Ett reservbetonat Dundalk hade inga problem med att avfärda Waterford i cupen. Nu drabbar de båda gängen samman i ligan och när värdarna kommer med full styrka blir siffrorna större. Banketta.

❗️ Varningen! - Ull/Kisa

Lilleström lär stanna länge i OBOS-ligaen om nuvarande form fortsätter. En seger på de fem senaste är för dåligt och när ettan trots det är uppe i solsystemet och vandrar är högersidan tidigt med!

1. Barcelona - Bayern München 2

Starkare än så här kan ett Topptips knappast inledas. Majestätiska Estádio da Luz är skådeplatsen för kvartsfinalmötet i Champions League mellan Barcelona och Bayern München. Katalanerna imponerade stundtals i returen mot Napoli och i vanlig ordning handlade mycket om en viss Lionel Messi. Argentinaren stod bland annat för ett mål som nästan bara han kan göra och den lille magikern blir kolossalt viktig även mot Bayern. Tyskarna har sköljt över allt motstånd under 2020 och går in som rättmätiga favoriter i det här mötet. Barca hade behövt Camp Nou-fördelen och här ska det mycket till för att fälla Lewandowski och gänget. Tvåa.

2. Mouscron - Mechelen 2

På tal om Messi kommer vi osökt till Gustav Engvalls Mechelen i Belgien. Svensken fanns inte med i premiären mot Anderlecht då den otursförföljde anfallaren alltjämt besväras av en knäskada, men hans kumpaner löste ändå en pinne mot storlaget. Det gjorde även Mouscron borta mot Royal Antwerp. Således är det två aktörer med stärkt självförtroende som drabbar samman på Stade Le Canonnier. Besökarna ska dock hållas som det bättre laget i grunden och håller sig strecken där de ska är låset till höger ett starkt sådant på större rader.

3. Varazdin - Gorica 2

Kroaterna har knappt hunnit upp ur plurret innan högstaligan nu ska dra igång igen. NK Varazdin klarade sig kvar tack vare en stark avslutning av serien på hemmagräset där inte mindre än fyra raka segrar intogs. Skräddarna förlorade dock totalt hälften av samtliga fajter under säsongens gång och det är därmed inte svårt att förstå varför värdarna är ett gäng för bottenträsket även i år. Gorica är ett stabilare herrskap jämfört med Varazdin och var också “best of the rest” den gångna säsongen. Om gästerna ska slå sig in bland topp-5 krävs det att bland andra Jiloan Hamad steppar upp och här ska den gamle bajaren med kamrater ses med goda möjligheter. Ettan nonchaleras.

4. Dundalk - Waterford 1

Dundalk och Waterford möttes faktiskt för så sent som tre dagar sedan, då i cupsammanhang. Ett friskt roterat Dundalk vann då med 1-0 efter att mittbacken Seán Hoare nätat direkt i inledningen och ett liknande scenario är att vänta även under fredagen. Waterford har inlett säsongen ganska piggt, men de fem senaste inbördes mötena mot The Lilywhites har torskats med sammanlagt 1-11 och i grunden råder stor klasskillnad i denna kamp. Ettan är trots överstreckning lika given som den låter.

5. Cork City - Sligo Rovers X

Ett desto mer ovisst möte väntar på Turners Cross innan vi vinkar adjö till Irland för ett tag. Cork City har inlett hädiskt och är fast i botten med endast fyra inspelade poäng. Cupmatchen mot andraligalaget Longford vanns knappt med 1-0 och redan tre dagar senare är det dags för ny match när Sligo Rovers kommer på besök. The Bit o’ Red inledde också dem på sämsta vis, men två raka segrar mot beskedliga Derry City och Shelbourne har inneburit ett minimalt lyft i tabellen. På främmande mark är dock gästerna normalt ett svalt gäng och i en på förhand väldigt oviss kamp smakar alla tecken bäst.

6. Perugia - Pescara 1

Det är dags för returmöte i det ångestladdade återkvalet till Serie B. Pescara vann den första kampen på hemmagräs med 2-1 och står därmed med ena benet i höstens upplaga av andraligan. Delfinerna har dock varit direkt usla utanför Stadio Adriaticos sidlinjer vilket endast en poäng sedan februari (!) månad vittnar om. Perugia lär med största sannolikhet fläska på framåt, men värdarna får passa sig för Pescaras omställningar. Det är bäddat för tårar på Renato Curi och den veka utgångsettan mår bäst av fullständig uppbackning.

7. Lilleström - Ull/Kisa X

Lilleström drattade ur det norska finrummet i fjol och än så länge verkar inte värdarna gå mot en ettårig sejour i OBOS-ligaen. Tre vinster på åtta försök leder inte mer än till en niondeplats efter åtta spelade omgångar och det är såklart för dåligt. Ullensaker/Kisa hör till bottenträsket men gästerna har definitivt kapacitet för att lyfta i tabellen. Fjolårets placering i mitten är mer i paritet med nivån som U/K trots allt besitter och när megastort förtroende viktas åt värdarnas håll är vi snabbt framme med övriga tecken.

8. Bray Wanderers - U.C.D 1

Vi återvänder till Irland där ett möte i andraligan rundar av kupongen. Bray Wanderers pendlar allt som oftast mellan Premier- och First Division. Värdarna håller med andra ord gott mått för andradivisionen, men räcker dessvärre sällan till i finrummet. U.C.D trillade ur Premier Division i fjol men har än så länge hakat på Bray och övriga i toppen av First Division. På Carlisle Grounds är dock värdarna väldigt svårslagna och besökarna löser max en pinne här.

Gå till Topptipset

36 rader

1. Barcelona - B.München 2

2. Mouscron - Mechelen 2

3. Varazdin - Gorica x2

4. Dundalk - Waterford 1

5. Cork City - Sligo Rovers 1x2

6. Perugia - Pescara 1

7. Lilleström - Ull/Kisa 1x2

8. Bray Wanderers - U.C.D 1x

216 rader

1. Barcelona - B.München 2

2. Mouscron - Mechelen x2

3. Varazdin - Gorica x2

4. Dundalk - Waterford 1

5. Cork City - Sligo Rovers 1x2

6. Perugia - Pescara 1x2

7. Lilleström - Ull/Kisa 1x2

8. Bray Wanderers - U.C.D 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100