Topptipset » Fredag 13/3 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Fredag 13/3 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 13/3 » Analys & Tips!

Coronaviruset nästlar sig in på var och varannan kupong, i skrivande stund står det klart att två av fredagens åtta matcher kommer lottas. Topptipset tycks ändå bli spelvärt med tanke på att streckningen hamnat på sniskan i flera fall. Åtta rätt är bra plåster på såren i svåra tider!

⏰ Spelstopp: 20:29

🔨 Kassaskåpet! - Lyon

Juventus, Benfica, Marseille, många stora klubbar har gått samma öde till mötes, ett Reims med svag bortaform ska inte kunna rubba Lyon på Groupama Stadium.

⛔️ Varningen! - Paderborn

Stopp och belägg! Paderborn har faktiskt luggat både Dortmund, Schalke och Bremen på bortabana, visa grabbarna lite respekt. Tvåan är ett måste.

1. Real Madrid - Eibar LOTTAS

Vi mjukstartar med en lottad coronamatch. Lottfördelning: 12-2-2. Håll koll på spelprocenten närmare spelstopp.

2. Lyon - Reims 1

Efter en bedrövlig höst har toppklubben Lyon rest sig och levererar nu i både Ligue 1 och utanför rikets gränser. Att slå Juventus med 1-0 och mersmak är det få i världen som mäktar med. Reims har gjort en stabil säsong och en plats på den övre halvan i Frankrikes finrum är en fjäder i hatten på de rödvita besökarna. Spelet på bortabana har dock lämnat en del i övrigt att önska på senare tid för Reims som har formraden 1-3-3 sett till samtliga tävlingars utflykter. Med Moussa Dembélé i pangform ska Les Gones städa av den här tillställningen utan darr på ribban. Banka in ettan!

3. Fortuna Düsseldorf - Paderborn 2

Ångesten ligger som en våt filt över Merkur Spiel-Arena där heller inte någon publik finns att värma sig med. Det kanske inte gör så mycket för Fortuna Düsseldorf eftersom de ändå bara vunnit tre hemmamatcher denna säsong. Tredjejumbon kommer närmast från ett 1-1-möte med Mainz och nu är det dags att bjuda hem jumbon i omgång 26 av Bundesliga. Paderborn skötte sig spelmässigt i torsken mot Köln förra helgen men försvarsspelet lämnade mycket i övrigt att önska. Gästerna har trots bottenplaceringen en höjd i sitt spel som bland annat burit till seger mot Eintracht Frankfurt. De blåvita vann även höstens inbördes mot Fortuna med ett par bollar så den här sönderstreckade ettan känns inte ett dugg attraktiv. Både krysset och tvåan smakar ren kungsfågel.

4. Fulham - Brentford 2

Skönfotbollens själsliga hemvist bjuder in till ett par brutna skenben och en näve spruckna mjältar på Craven Cottage mitt i fredagsmyset. The Championship har nått fram till omgång 38 när det vankas toppmöte i huvudstaden. Fulham lirade oavgjort borta mot Bristol City och nu har serbiske skyttekungen Mitrovic för ovanlighetens skull lämnat fotbollsplanen mållös vid två raka tillfällen. Brentfords lördagsmatiné lämnade ingen mållös, Sheffield Wednesday förvandlades till en ugglebaserad slarvsylta innan 5-0 stod på tavlan. The Bees slog Fulham i höstens derby och samma visa betalar orimligt bra nu. Tvåan smakar måltorkad sylt från Serbien.

5. Motherwell - Aberdeen 2

Över till Fir Park i skotska Premiership där det ska trätas om vilka som är bäst bakom de två orubbliga Glasgowgängen. En pinne skiljer till Motherwells fördel efter 30 omgångar men formen talar för en högersväng denna afton. Connor McLennan har vuxit fram till en nyckelfigur hos Aberdeen senaste tiden och 20-åringen visade vägen när underläget plockades ikapp mot Kilmarnock på senaste utflykten. Motherwell drämde visserligen till bottenlaget Ross County i senaste värdmatchen men när Aberdeen kom hit i höstas så dukade moderskeppet under med eftertryck. Tvåan först i denna jämnstreckade fight!

6. Shelbourne - Waterford 2

Möte mellan tabellgrannar är även vad som serveras i irländska Premier Division. Här är det vår-höst som gäller så säsongen är blott fyra omgångar gammal. Två vinster och två förluster finns noterade för båda kombattanterna på Tolka Park. Värdföreningen är nykomling från Division 1 och får rikta in sig på nytt kontrakt, spelmässigt har Shelbourne acklimatiserat sig väl till högsta nivån men i sista tredjedelen finns förbättringspotential, så att säga. Waterford landade på en stabil mittenplacering i finrummet förra säsongen och plockade då poäng i hälften av sina bortamatcher. Att gästerna plockat en trea borta mot starka St. Patricks under inledningen skänker trygghet till utgångstvåan. Halvgarderingen österut ska räcka även när systemstorleken utökas.

7. Racing Santander - Lugo LOTTAS

Även denna spanska strid är inställd. Lottfördelning: 7-5-4

8. Solihull Moors - Harrogate Town X

Fredagsfärden tar sin ände med flärdfull fotboll från Englands femte högsta division. Harrogate Town ligger tvåa i National League efter att Jack Muldoon svarat för 13 fullträffar. Muldoon och hans kumpaner kommer boostade till Damson Park efter blott en förlust på de 14 tävlingsmatcher som avverkats sedan julafton. Solihull Moors har elva pinnar upp till gästerna efter att ha underpresterat på resande tass där endast tre av 19 utflykter genererat i hissad flagga på hemfärden. I den egna borgen ska The Moors alltid räknas tidigt, sett till leveransen på denna matta är värdarna tredje bäst i serien. Båda kommer från varsin oavgjord historia och höstens inbördes slutade på samma sätt så mittentecknet får det inledande förtroendet innan vi målar med den största penseln.

Gå direkt till Topptipset

36 rader
1. Real Madrid - Eibar 1
2. Lyon - Reims 1
3. F.Düsseldorf - Paderborn x2
4. Fulham - Brentford x2
5. Motherwell - Aberdeen 2
6. Shelbourne - Waterford 2
7. Racing Santander - Lugo 1x2
8. Solihull - Harrogate 1x

216 rader
1. Real Madrid - Eibar 1
2. Lyon - Reims 1
3. F.Düsseldorf - Paderborn 1x2
4. Fulham - Brentford x2
5. Motherwell - Aberdeen x2
6. Shelbourne - Waterford x2
7. Racing Santander - Lugo 1x2
8. Solihull - Harrogate 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget