Topptipset » Fredag 10/7 » Analys & Tips | Victors Tips
Topptipset » Fredag 10/7 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Topptipset » Fredag 10/7 » Analys & Tips!

Övervägande latinskt denna fredag med hela sju kamper från Sydeuropas olika hörn. Zidanes krigare stångar sig vidare och i Portugal är det strid om tredjeplatsen. Serie B bjussar på tre kamper och Championship en. Spring mot åtta rätt på Topptipset!

⏰Spelstopp: 19.29

💰 Kassaskåpet! - Real Madrid

Trots lite hackande spel lyckas Real ta seger på seger. Mästartakterna känns igen och nu vankas nya, vita poäng i Madrid!

❗️ Varningen! - P. Ferreira

Underskattade Pacos spelar jämnt mot de stora och plockar en poäng mot de andra lagen. En kombination av dessa styrkor och en liten överraskning väntar mot dåsiga Braga!

1. Real Madrid - Alavés 1

Ligatiteln är inte riktigt klar för Real, men det mesta pekar på det. Trots en match mindre spelad än Barca ligger Marängerna i ensamt majestät och är defensivt snudd på ogenomträngliga. Ett baklängesmål på sex omgångar och Thibaut Courtois nolla är snart 300 minuter lång betyder att en balja, på sistone ofta signerad Ramos, ofta räcker. Nu är Ramos avstängd men motståndet är av måttlig kvalitet. Exakt noll poäng på fem omgångar är vad bottenlaget Alavés åstadkommit och föga förvånande fick Asier Garitano gå i helgen. Juan Muniz stämma ska försöka liva upp de blåvita som förlorat försvararen Rubén Duarte resten av säsongen. En Ferrari kör ifrån en Fiat 99 gånger av 100. Ultraetta i Spaniens huvudstad!

2. Real Sociedad - Granada 2

Gästerna är nästan uppe och nosar på en Europaplats efter att ha plockat fyra poäng på två bataljer. Nykomlingen Granada, med den gamla Real-produkten Roberto Soldado i sina led, kom tillbaka mot Valencia och knep ett pinne senast (2-2). Med Jesus Vallejo tillbaka i mittlåset blir det förhoppningsvis färre mål i baken. Även Sociedad har tagit fyra pinnar på två omgångar, men ”La Real” är mycket skadedrabbat då Joseba Zaldua, Jon Bautista, Adnan Januzaj, Asier Illarramendi och Luca Sangalli saknas. Alexander Isak bör behålla starttröja efter att ha skrivit in sig i målprotokollet i två raka omgångar. El Granas skador är inte lika tunga och därmed vågar vi säga tvåa från start. Gardera intensivt!

3. Fulham - Cardiff 2

Radens engelskalektion får vi i London. Att Fulham ska kunna knipa en direktplats till Premier League är inte jättetroligt, men The Cottagers ger inte upp hoppet. Tre uddamålsvinster ger sken av fin form, men mot exempelvis Birmingham var det sekunder från att sluta mållöst. Överlag får FFC inte många skott på mål och känns lite tama. Löser comebackande Mitrovic det i en handvändning? Cardiff myser vid tanken på bortaresor där fem av de senaste sex ligakamperna på resande fot slutat lyckligt. Neil Harris har löst rotationsproblemen med bravur och The Bluebirds blir ett lag att räkna med i kvalspelet. Börja med walesarna och fyll på från höger!

4. Sporting Lissabon - Santa Clara 1

Tredjeplatsen är Sportings mål, det ser ganska hyggligt ut får man säga. Mållöst trots en man mer i 40 minuter mot Moreirense är den sorts positiva misstag som kan väcka SCP nu när det behövs som mest. Skadorna på Vietto och Geraldes är lindriga och med dessa två på gräset hela eller delar av matchen får de grönvitas spel ytterligare en dimension. Mittenlaget Santa Clara har efter den makalösa 4-3-triumfen på Estádio Da Luz kammat noll mot Boavista och Marítimo. Dubbla 0-1-torskar, som i det sistnämnda fallet kunde blivit större om inte Marco storspelat i mål, sätter inte skräck i Lissabons lejon. Ettan spikas utan större betänkligheter.

5. Pacos de Ferreira - Braga 1

Olika ändar av tabellen behöver inte alltid betyda att det blir ojämnt. Braga har tappat den tredjeplats man tidigare hade efter en ljummen serie prestationer, med tillhörande poängtapp, under sommaren. Den enda insatsen som var godkänd var 4-0 på sedan länge nedflyttade Aves. Ricardo Horta nätade ånyo och får sägas vara Ärkebiskoparnas stjärna. Med sina 21 baljor och åtta assist tittar Leverkusen och Sevilla uppmärksamt. Pacos kontrakt ser numera realistiskt ut tack vare bragden i Guimaraes. 0-2 efter 45 minuter blev 3-2 i andra, och Ferreira hade bud på fler. Kraftfulle Douglas prickade rätt igen och det skulle inte förvåna om en klubb som Braga värvar brassen i sommar. Goda skrällchanser när ettan går in först!

6. Cittadella - Crotone 1

Toppen av Serie B är ett riktigt getingbo. Tvåan Crotone reser norrut för den kniviga bortamatchen mot trean Cittadella. Värdarna har sedan återuppstarten vunnit 2-0, 2-0, 2-0 och senast förlorat 0-2 i Pisa. Då vilades strikern Davide Luppi, med honom samt mittfältaren Manuel Iori tillbaka ser norditalienarna starka ut. Crotones senaste seger mot ett lag som hade något att spela för kom i mars mot Venezia (3-1). Mest kryss sedan dess och 3-0 på redan Serie A-klara Benevento. Simeon Nwankwo gjorde ett hattrick, men nu är det tända försvarare nigerianen ska tampas med. En trepoängare i Venetien skulle betyda enormt mycket. Därmed kan det bli svängigt och krysset utelämnas vid gardering!

7. Empoli - Frosinone 1

Centralitalienskt derby i Toscana. Sakta men säkert har Empoli stabiliserat formen efter 0-1 mot Spezia för fyra omgångar sedan. Leonardo Mancuso lade till två nätrassel på sitt konto i och med 2-0 i Venedig. Extra starkt var att toscanarna klarade det utan avstängde Paolo Branduani som nu är åter tillgänglig för spel. Gästerna är femma, men faktiskt inte ett bra bortalag. Kanariefåglarna tog sin senaste trea på resande fot i februari och har inte bortanätat sedan Dionisios straffmål mot Livorno i mars (2-2). Frosinone reser hem till regionen Lazio med på sin höjd ett poäng när 1X blir valet i match 7!

8. Ascoli - Salernitana 1

En avslutning i närheten av den adriatiska kusten passar väl i sommartider. Gästerna från Salerno har två stormiga omgångar bakom sig. Först 3-3 mot Cremonese där Salernitana räddades av två straffar. 2-1 mot Juve Stabia var kostsam då både Aya och Jallow åkte ut tidigt och de mörkröda fick verkligen kämpa i hettan. Där Salernitana har ambitioner om uppflyttning har Ascoli förhoppningar om att slippa Serie C. Värdarna fick en skjuts i rätt riktning efter att Italiens U21-landslagsman Gianluca Scamacca avgjort sexpoängsmatchen mot Cosenza (1-0). Tillknäppt men mindre trötta hemmaben tippar över vågskålen. Trolig etta i Marche!

Till Topptipset

36 rader

1. Real Madrid - Alavés 1

2. Sociedad - Granada 1x2

3. Fulham - Cardiff x2

4. Sporting - S.Clara 1

5. P.Ferreira - Braga 1x2

6. Cittadella - Crotone 1

7. Empoli - Frosinone 1x

8. Ascoli - Salernitana 1

216 rader

1. Real Madrid - Alavés 1

2. Sociedad - Granada 1x2

3. Fulham - Cardiff 1x2

4. Sporting - S.Clara 1

5. P.Ferreira - Braga 1x2

6. Cittadella - Crotone 12

7. Empoli - Frosinone 1x

8. Ascoli - Salernitana 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget