Powerplay » Torsdag 24/9 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 24/9 » Analys & Tips!

Resterande SHL lag kliver in i säsongen när Växjö, Örebro och Brynäs alla inleder på hemmaplan. En målrik fight att vänta i Småland mellan två lag som har väldigt tung offensiv. Örebro är ett outsider lag hos många, HV71 är ett topplag enligt samma klick. Brynäs saknar viktiga offensiva spelare och möter ett Oskarshamn som de hade problem med förra säsongen. Två träningsmatcher med lite derbykaraktär innehållande lag från hockeyallsvenskan. Torsdagens Powerplay-analys följer nedan!

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Kassaskåpet! - Dynamo Moskva

Det ska skilja mycket mellan lagen och ett Dynamo Moskva som senaste veckan har tagit steg efter steg mot tabelltoppen bör kunna städa av Sotji som haft problem offensivt.

❗️ Varningen! - Oskarshamn

Oskarshamn är tippade i botten, men har ett guldläge mot ett lag de trivdes väldigt bra mot förra säsongen. Dessutom saknas flera nyckelspelare i hemmalaget. Oskarshamn får inte en bättre chans till tre poäng i Gävle.

1. Växjö - Färjestad 2

Färjestad förlorade premiären uppe i Luleå. Siffrorna skrevs till 4-2, efter att norrbottningarna gjort sista målet i tom kasse. Det var en jämn match som Färjestad med lite flyt kunde vunnit. Växjö kliver i seriespelet med två väldigt starka nyförvärv. Robert Rosén och Joel Persson. Rosén har fungerat klockrent i förstakedjan tillsammans med Richard Gynge och Emil Pettersson under försäsongen. Joel Persson, denna offensivt skicklige back, kommer han upp i den nivå han hade under sin förra vända i Växjö kommer han vara en av SHLs bästa backar. Stark powerplay hos båda lagen, kan bli en hel del mål. Gaffeln (etta-tvåa) plitas ner.

2. Örebro - HV71 1

Ett riktigt blekt HV71 förlorade med 3-0 borta mot Frölunda i premiären. De kom inte till några farliga lägen mot Niklas Rubin som vaktade kassen för göteborgarna. Offensiven är något HV behöver de rätta till inför matchen i Behrn Arena. Örebro drabbades av tunga nyheter när tänkta förstabacken Nick Ebert tvingades till operation och blir borta hela hösten. Men det är ett storsatsande Örebro, målet kommer vaktas av Jhonas Enroth med många landskamper på meritlistan. Under hösten kommer även Rodrigo Abols och Mattias Bromé förstärka offensiven. Ett möte mellan två lag som är tippade i toppen. Örebro får gälla som knappa favoriter, men alla tecken tas med.

3. Brynäs - Oskarshamn 2

Redan stora skadeproblem i hemmalaget. Greg Scott och Anton Rödin saknas till seriepremiären. Dessutom är tänkta målvakten Samuel Ersson tveksam. Ersättare till Ersson är Viktor Andrén som har en hög nivå i sig, men är väldigt ojämn. Oskarshamn kom toksist förra året. Trots det lyckades Brynäs endast ta en seger mot smålänningarna. IKO har ett klart bättre lag i år, de har plockat in målvakten Joe Cannata som gjorde succé i Björklöven. En trygg målvakt saknade smålänningarna förra säsongen, då inte färre än fem olika målvakter någon gång vaktade kassen. Mer stabilitet offensivt och ett Brynäs utan sina två bästa spelare, gör att Oskarshamn är ett bra drag.

4. Björklöven - Timrå 1

Två storsatsande lag inför årets säsong. Björklöven har plockat in flera namnkunniga personer. I mål har Löven värvat Kevin Poulin med NHL-rutin från NY Islanders. Bland backarna har Daniel Rahimi kommit hem, och på forwardssidan har gamle modoiten och djurgårdaren Gustav Possler anslutit. Timrå har värvat Jacob Blomqvist från Brynäs och Christopher Liljewall från Södertälje. Två tunga nyförvärv på forwardssidan. Samtidigt har Timrå fått behålla Jonathan Dahlén som kanske är hela Hockeyallsvenskans bästa spelare. Lagen möttes i fredags då vann Björklöven med uddamålet. En match med öppna spjäll. Timrå skapade minst lika mycket som Björklöven och det hade inte varit oförtjänt om de vunnit. Oviss match. Alla tecken tas med.

5. AIK - Almtuna 1

AIK kom sist förra säsongen och räddades troligen kvar tack vare pandemiutbrottet. Denna säsong tänker de inte räkna med räddning från annat håll, det har satsats rejält i år. Två nya målvakter, sju nya backar och sex nya forwards. Bland de finns rutinerade pjäser som Simon Fernholm, Fredric Weigel och Anton Holm. I tisdags spelade AIK mot Västerås och vann en ganska jämn match med 4-2. Almtuna har haft problem med målskyttet under försäsongen. De lyckades vinna senast mot Väsby med 3-1 efter att ha avgjort sent. Defensivt ser det bra för Almtuna, de har en väldigt bra målvakt i Erik Hanses, backarna håller även de en bra nivå. Offensivt ser det trubbigt ut. AIK bör vara favoriter, men garderas med krysset på mindre system och hela vägen på större.

6. Torpedo Novgorod - Amur Chabarovsk 1

Amur tog sin första poäng på bortais när de fick med sig ett kryss. Annars har det sett tungt ut för gästerna. Amur har svårt att skapa fler chanser än motståndarna och spelet förläggs oftast i deras defensiva zon. Torpedo tillhör också botten, på de fem senaste har det endast blivit en enda seger. Den vinsten kom efter straffar i Jekaterinburg. Bortalagets facit imponerar inte heller. En seger på de fem senaste, på hemmais mot ett annat bottenlag. Torpedo bör vara favoriter. På större system kan krysset få vara med.

7. HC Sotji - Dynamo Moskva 2

Lassinantti hade en tung start i Sotji, men har visat bättre form på slutet. De har faktiskt bara förlorat två matcher efter ordinarie tid. Senast borta mot Salavat tog “Pantrarna” en 3-2 seger. Laget hade ledningen med 3-0 efter tio spelade minuter. Det är lagets tredje match hemma, och på sydkusten har de ännu inte lyckats göra ett mål framåt. Dynamo Moskva, ett av de tunga Moskva lagen, kommer på besök. Veckan som gick blev den gamle HV- och Brynäsbacken Juuso Hietanen utsedd till veckans bästa back i KHL. Laget från huvudstaden kommer från fyra raka segrar mot lag som är på samma nivå som Sotji. Tvåan står bra själv.

8. CSKA Moskva - Tjerepovets 1

CSKA ligger i toppen av tabellen och kommer tillhöra täten under hela säsongen. Det blev en snopen förlust senast hemma mot ett väldigt bra Magnitogorsk. De hade problem med att skapa chanser, och fick spela väldigt mycket i egen zon. Dagens besökare är mer beskedlig. Tjerepovets bortaspel har varit frejdigt, de försöker skapa mycket genom att sätta en hög press. Detta leder till att de släpper till många chanser bakåt. CSKA är skyhöga favoriter och det rättmätigt. Ettan spikas.

Gå direkt till Powerplay

36 rader

1. Växjö - Färjestad 12

2. Örebro - HV71 1x2

3. Brynäs - Oskarshamn 2

4. Björklöven - Timrå 1x2

5. AIK - Almtuna 1x

6. Novgorod - Amur 1

7. HC Sotji - Dynamo Moskva 2

8. CSKA Moskva - Tjerepovets 1

216 rader

1. Växjö - Färjestad 12

2. Örebro - HV71 1x2

3. Brynäs - Oskarshamn x2

4. Björklöven - Timrå 1x2

5. AIK - Almtuna 1x2

6. Novgorod - Amur 1x

7. HC Sotji - Dynamo Moskva 2

8. CSKA Moskva - Tjerepovets 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100