Powerplay » Tisdag 29/9 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Tisdag 29/9 » Analys & Tips!

KHL och Metal Ligaen utgör dagens Powerplay-kupong. I KHL är lag som haft problem med corona i trupperna igång igen. Många svenskar har potential att spela huvudroller på dagens kupong. Nere i Sotji ska bland annat Joel Lassinantti försöka spika igen. I Danmark finns det bra möjligheter till skrällar. Då kan det betala riktigt fint. Tänk på tidigt spelstopp.

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Kassaskåpet! - Sönderjyske

Trupperna skiljer sig rejält åt. Sönderjyskes lag ska slåss om guldet i Danmark medan Odenses lag kommer slåss för att inte komma sist. Överkörning att vänta!

❗️ Varningen! - Magnitogorsk

Uralbergens bidrag till KHL har imponerat på bortais, Magnitogorsk är ett lag som kan störa samtliga klubbar i ligan. Prokhorkin och Nestrasil är båda i kanonslag. Giftig tvåa!

1. Avangard Omsk - Jokerit 1

Omsk kommer från en säker seger mot Kunlun. Inte någon direkt värdemätare. Innan dess blev det förlust på straffar mot Ak Bars Kazan. Målvaktsspelet har imponerat för Omsk, både Emil Garipov och reserven Igor Bobkov har spelat bra hela säsongen och tillhör toppen av hela ligan. Jokerit har kommit igång sedan de drabbades av Corona i laget. Det finska laget har spelat två matcher sedan den ofrivilliga pausen. Det blev en tung förlust hemma mot CSKA senast där avgörandet kom sent. Innan dess blev det en klar seger mot Sibir. På hemmais har Omsk varit klart bättre än på resande fot. De ska vara favoriter, en trevlig etta.

2. Lokomotiv Jaroslavl - Magnitogorsk 2

Lokomotiv är ett av lagen som har haft problem med Corona i truppen. Även om många börjar komma fötter igen är inte alla tillbaka. Trots problem har Jaroslavl spelat bra på hemmais. En av spelarna som saknas är Pasquale, den tänkta burväktaren. Svenskarna Anton Lander, Magnus Pääjärvi och André Petersson har haft en helt okej start på säsongen, men är osäkra på spel här. Nu väntar Magnitogorsk som har haft ett ganska bra bortaspel. De har besegrat lag som CSKA och Sochi. De har haft ett väldigt bra målvaktsspel av paret Koshechkin och Olkinuora. Kan de fortsätta hålla spelet uppe har Magnitogorsk goda chanser mot ett stukat Lokomotiv.

3. Tjerepovets - Dinamo Minsk 1

Två av förra veckans bästa spelare ställs mot varandra. I hemmaburen kommer troligen förra veckans bästa målvakt Podyapolsky starta. Den smidige ryssen räddade 51 av de 53 skotten han fick mot sig under de två matcherna han vaktade kassen. Bägge matcherna var två skrällar av Tjerepovets, först besegrades Traktor på bortais och under söndagen besegrades ett starkt Ak Bars Kazan. Dinamo Minsks amerikanske back Brennan Menell gjorde ett mål och en assist under de tre matcherna det vitryska laget spelade. Minsk segrade i samtliga fighter förra veckan och det är två lag i bra form som möts. En oviss match på förhand. Börja strecka från vänster.

4. HC Sotji - Tjeljabinsk 2

Sotji har problem att göra mål. Laget från ryska rivieran snittar bara 1,5 mål framåt per match. De är långt ifrån ett topplag och svensken Joel Lassinantti har studsat tillbaka efter en knackig start. Luleåfödde Lassinantti kommer behöva spela riktigt bra för att Sotji ska ha chans på poäng. Tjeljabinsk är ett lag som inte fått de poäng med sig som de borde. Trots spelförande i alla tre matcherna blev det bara en pinne. Trots bra målvaktsspel från gamle Röglemålvakten Roman Will så har det inte gett utdelning i form av segrar. Kan bli urladdning idag. Mycket fin tvåa!

5. Esbjerg - Herlev 2

Hemmalaget har varit spellediga i tio dagar. Gott om tid att träna hårt och slipa på detaljer således. Premiären blev nämligen en snöplig förlust mot Rungsted. Detta trots massivt skottövertag. Herlev spelade i helgen, det blev uddamålsförlust mot Rungsted. En ganska jämn match som kunde slutat hur som helst. Herlevs tänkta poängkungar Åkesson, Owesson och Lindqvist-Hansen fick åka poänglösa av rinken. Spelare för spelare är Esbjerg det bättre laget, men det finns spets i Herlev och det kan mycket väl bli en skräll här. Ta med alla tecken.

6. Sönderjyske - Odense 1

Toppen mot botten. Innan säsongen var Sönderjyske tippade i absoluta tabelltoppen. Det blev en snöplig förlust i andra matchen mot Aalborg. En match som dock kunde gått hur som helst. Odense är ett betydligt beskedligare motstånd. “Bulldoggarna” förlorade knappt mot Herlev i helgen. En match där de var totalt utspelade. Endast tolv skott fick Odense iväg som träffade mål. Gästerna har en tunn trupp, och det sliter såklart på spelarna. Nu ska de ta sig till Sönderjyske, där hemmalaget har en betydligt starkare trupp och numerärt fler. Den rutinerade målvakten Patrick Galbraith, med många säsonger i SHL, håller fortfarande en hög nivå. Spiketta!

7. Rungsted - Aalborg 2

Båda lagen spelade i helgen. Rungsted besegrade Herlev med uddamålet efter att ha avgjort sent i tredje. En jämn match som mycket väl kunde slutat med poängtapp. Malmöfödde Cristopher Nihlstorp gjorde en riktigt bra fight, och alla poängen hamnade hos Rungsted. Dagens motståndare är en tuff sådan. Aalborg vara stora favoriter hemma mot Frederikshavn. Det slutade med en straffseger trots att Kirill Kabanov gjorde två mål. Ryssen, som spelat i både SHL och DEL, håller väldigt hög klass i dessa sammanhang. Oviss match på förhand men kan Aalborg få lite hjälp av målvakterna så kan det bli tre poäng. Tvåan plitas ner först, på större system får ettan följa med.

8. Herning - Frederikshavn 2

Herning spelade ut Odense fullständigt, men hade stora problem att överföra ett spelmässigt övertag till mål. Detta måste de lösa till dagens match om de ska ta alla tre poäng. Frederikshavn gjorde en riktigt bra kamp i helgen mot det förväntade topplaget Aalborg och fick med sig en poäng. Dagens match kommer troligen också vara jämn. Det finns mycket kapacitet hos båda lagen. Det är en batalj som kan sluta med stora segersiffror åt båda hållen. Oviss är bara förnamnet, gärna samtliga tecken.

Gå direkt till Powerplay

36 rader

1. Avangard Omsk - Jokerit 1

2. Jaroslavl - Magnitogorsk x2

3. Tjerepovets - Din.Minsk 1x2

4. HC Sotji - Tjeljabinsk 2

5. Esbjerg - Herlev 1x2

6. Sönderjyske - Odense 1

7. Rungsted - Aalborg 2

8. Herning - Frederikshavn 12

216 rader

1. Avangard Omsk - Jokerit 1x

2. Jaroslavl - Magnitogorsk x2

3. Tjerepovets - Din.Minsk 1x2

4. HC Sotji - Tjeljabinsk 2

5. Esbjerg - Herlev 1x2

6. Sönderjyske - Odense 1

7. Rungsted - Aalborg x2

8. Herning - Frederikshavn 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100