Powerplay » Tisdag 22/9 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Tisdag 22/9 » Analys & Tips!

En spretig tisdagskupong på Powerplay. Leksand åker till Malmö för sin andra match för säsongen. AIK träningsspelar mot ett Västerås som varit coronadrabbat. I KHL bjuds vi på ett toppmöte och ett bottenmöte. Kan låta svårt, men vi har hittat nycklarna i båda. Kupongen avslutas med två danska matcher där en SM-vinnare kan spela huvudrollen i en av dem. Bara att dyka ner i en kupong där det finns mycket värde. Tänk på relativt tidigt spelstopp.

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Kassaskåpet! - Nizjnekamsk

Hemmalaget är i grunden ett bättre lag, och har legat närmre segrar än vad tabellen visar. Amur har väldigt svårt att skapa chanser och släpper samtidigt till väldigt mycket bakåt. Bara att spika av.

❗️ Varningen! - Leksand

Målvakt är den enda lagdel där Malmö har ett övertag. Leksand är ett bättre lag och bör nästan vara favoriter inför mötet. Kan de bara få ordning på boxplayspelet så är tvåan väldigt fin till låga procent.

1. Malmö - Leksand 2

Leksands första match slutade med förlust efter förlängning hemma mot Skellefteå. En match där masarna vann skottstatistiken med stora siffror. Totalt fick de iväg 50 skott på mål, 44 av dessa kom från skottsektorn. Allt som saknades var ett effektivt powerplay. Förstakedjan fick mycket istid, totalt landade alla tre på över 25 minuter. Malmö kliver in i säsongen nu, de var spellediga i helgen. Brandskattade skåningar där de kommer få förlita sig lite extra mycket på burväktaren Oscar Alsenfelt. Två tippade bottenlag där uppsidan finns hos Leksand. Lär streckas som underdog. Tvåan först men gärna fler tecken.

2. AIK - Västerås 1

Dubbla träningsmatcher på två dagar för Västerås. Det blev så på grund av att laget drabbades av många coronafall. Laget från Västmanland har endast haft en träningsmatch i september, mot Södertälje borta, där tog de en imponerande 6-1-seger. AIK har plockat in NHL-lån till sin redan starka trupp. Victor Söderström som var Brynäs bästa back förra säsongen har anslutit. Även teknikern och talangen Oliver Wahlstrom kommer spela några månader för hemmalaget. Med tanke på att Västerås inte kommer köra slut på sina toppkedjor plitas ettan ner först. På större system kompletteras tvåan.

3. Ak Bars Kazan - Avangard Omsk 2

Toppmöte i den östra konferensen. Båda lagen står på endast en förlust. I hemmalaget har kedjan med Galiyev och Zaripov varit mest drivande. Båda tillhör poängtoppen. Dessa kombattanter gillar att driva spelet framåt, och kommer till många avslut. Matchen kan mycket väl avgöras på målvaktsspelet. Troligen blir det ett ryskt möte, Bilyalov i hemmakassen mot Garipov i bortakassen. Avangard kommer från en snöplig förlust borta mot Avtomobilist, där nämnda Garipov bjöd på en Rembrandt när han lyckades tappa in en puck i slutminuterna. Kan ryssen resa sig från det misstaget har de större chans än strecken visar. Helgardera och hoppas på tvåan.

4. Nizjnekamsk - Amur Chabarovsk 1

Nizjnekamsk är ett av lagen som har haft Covid sedan säsongen startade. Men är alltså redo för spel. Det har även på isen varit en tung säsongsöppning. Endast en seger på de sex första matcherna. Dagens motståndare har lika många segrar. Amur är inte ett lag som för spelet, utan litar mycket på sina målvakter. De släpper i snitt till 43 skott mot egen målvakt. Då är det svårt att vinna hockeymatcher. Det tror jag de får även här. Förstakedjan i Niznekamsk är tillräckligt bra för att kunna omvandla spelövertaget till mål och i slutändan alla poäng. Bra spiketta.

5. Ryazan - Dinamo St. Petersburg 2

Två lag i VHL, ryska andraligan, som har inlett säsongen bra med endast en förlust var. Ryazan har varit spellediga i en vecka inför matchen. Då vann Ryazan med 4-1 borta mot Dynamo Moskva. Detta trots att laget drog på sig en hel del utvisningar. Det måste de få bukt med inför tisdagens möte. Dinamo St. Petersburg har som sagt också inlett säsongen bra. En tät seger mot Khimik, där avgörandet kom sent i tredje perioden. Sett till förväntningarna inför säsongen har Ryazan fått bra utdelning på sitt spel. Dinamo St. Petersburg har en bättre trupp och tvåan är fin till oväntat låga procent.

6. Dizel Penza - Zauralye Kurgan 1

Zauralye åkte på en förlust senast mot Bars. I Kazan var det en jämn match och avgörandet kom sent. När Zauralye, som reducerade sent i tredje, sen tryckte på för en kvittering så blev det istället ett mål i baken. Penza vann sin senaste match med uddamålet. 2-1 gjordes i slutet av andra perioden för att bara bevaka ledningen i den tredje perioden. Detta blir troligen också en jämn kamp, där skärpan framför både motståndarnas men även lagets egna mål kommer bli avgörande. Fördel för hemmalaget även om de inte får fylla arenan. Ettan inleder men gärna fler tecken.

7. Sönderjyske - Aalborg 1

Dags för andra omgången i Danmark. Sönderjyske började säsongen planenligt, det blev en stabil seger borta mot Herning. Det var en jämn match, men målvaktsspelet hos Sönderjyske var bättre. I mål står svenskbekantingen Patrick Galbraith, med säsonger bakom sig i bland andra Frölunda. En tidig 3-0-ledning gjorde att laget kunde rulla på femmorna och låta alla få speltid. För Aalborg blev det två poäng i premiären. Snopet då de borde tagit alla tre poäng, sett till spelövertaget. Det är två förmodade topplag som möts, där Sönderjyske bör vara favorit. Troligen blir matchen jämnt streckat och då är ettan väldigt fin. Vill man vara säker åker även tvåan med.

8. Rungsted - Herning 1

Efter straffar kunde Rungsted inkassera två poäng borta mot Esbjerg. En match där kvalitén på spelarna till slut avgjorde. Burväktaren för Rungsted är svenske Christopher Nihlstorp, den tidigare dubbla SM-vinnaren är egentligen för bra för danska ligan och kommer ge Rungsted en hel del segrar där de spelmässigt inte är lika bra. Herning kommer från en förlust mot Sönderjyske, förlusten var klar redan efter halva matchen och i slutet av densamma släppte det för Mattias Hansen som tog ett matchstraff. Rungsted bör vara favoriter, strecka från vänster.

Gå direkt till Powerplay

36 rader

1. Malmö - Leksand 12

2. AIK - Västerås 1

3. Ak Bars Kazan - Omsk 1x2

4. Nizjnekamsk - Amur 1

5. Ryazan - Din St. Petersburg 2

6. Dizel Penza - Kurgan 1x2

7. Sönderjyske - Aalborg 12

8. Rungsted - Herning 1

216 rader

1. Malmö - Leksand 12

2. AIK - Västerås 12

3. Ak Bars Kazan - Omsk 1x2

4. Nizjnekamsk - Amur 1

5. Ryazan - Din St. Petersburg 2

6. Dizel Penza - Kurgan 1x2

7. Sönderjyske - Aalborg 12

8. Rungsted - Herning 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100