Powerplay » Lördag 26/9 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 26/9 » Analys & Tips!

Svensk hockey dominerar Powerplay-kupongen. Fem matcher från SHL. I början av säsongen har de nederlagstippade lagen större chans att plocka poäng. Oskarshamn hemma mot Luleå kan vara ett sådant lag. Brynäs borta mot ett överstreckat Färjestad kan vara ett annat spännande drag. Ytterligare bjuds vi på toppmöte i SDHL när Brynäs och Luleå drabbar samman. Kupongen avslutas med Stanley Cup-finalen.

⏰ Spelstopp: 14:59

💰 Kassaskåpet! - Skellefteå

Västerbottningarna har blivit underskattade och bör ha en bra chans hemma mot Örebro. Närkingarnas försvarsspel såg riktigt svajigt ut i första matchen, det bör duon Lindström och Möller kunna utnyttja.

❗️ Varningen! - Oskarshamn

Oskarshamn gjorde sina bästa matcher hemmavid förra säsongen. Precis som dagens motståndare, hemma är Luleå kanske bäst i hela serien. På bortais ett klart beskedligare lag.


1. Oskarshamn - Luleå 1

Oskarshamn inledde med en övertygande seger borta mot ett försvagat Brynäs. Offensivt såg det bra ut och spelare som Fredrik Olofsson, Jan Ordos och rutinerade Johannes Salomonsson glänste. Framförallt Olofsson som gjorde fyra poäng. Målvakten Joe Cannata såg riktigt bra ut, även om Brynäs inte var särskilt farliga. Luleå inledde med en stabil seger mot topptippade konkurrenten Färjestad där norrbottningarna var det bättre laget och vann rättvist. Har nu varit lediga i en vecka. Kan finnas lite rost i bortalaget, som var klart sämre på resande fot förra året. Ta med alla tecken och jobba skrällen.

2. Linköping - Växjö 1

Linköping inledde med förlust, trots att östgötarna gjorde en bra match mot Rögle. Offensivt såg det bra ut, framförallt spelet i powerplay. Målvaktsspelet är frågetecknet för Linköping. När tänkta ettan Jonas Gustavsson tog en paus tvingades Linköping hitta ny målvakt, det blev den skadedrabbade Jussi Rynnäs som möjligen kan göra debut. Finländarens spelstil är lik Gustavssons. Växjö tog en poäng hemma mot Färjestad i torsdags. Förstakedjan med Gynge, Rosén och Pettersson var lagets bästa och stod för båda målen. Kan Linköping hålla koll på dessa tre herrar finns det en god chans till tre poäng.

3. HV71 - Rögle 2

I den första matchen kunde Hv71 inte skapa några farliga chanser. Det blev bättre i torsdagens möte. Målskyttet hade bra hjälp av att Jhonas Enroth inte hade räddat en badboll. Förstakedjan som sett så spännande ut inför säsongen har inte heller kommit upp i den standard som har förväntats av dem. Rögle fick utdelning på nästan allt i premiären. Nyförvärvet Tambellini, värvad för att leda offensiven gjorde fyra poäng. Defensivt såg det stabilt ut och målvaktssidan som varit ett frågetecken fick positiva besked när Rifalk såg bra ut. Rögle har ett intressant lag och när Hv71 har defensiva problem är tvåan en trevlig miniskräll.

4. Skellefteå - Örebro 1

Skellefteå var tippat ganska långt ner av många experter inför säsongen. I första matchen visade de att deras powerplay kommer vara bra, förvisso mot ett svajigt Leksand. Mål i tre av fem powerplay kan aldrig vara negativt. De tappade poäng sent då, men spelet lovade mycket. Framförallt såg Philip Broberg riktigt vass ut, passa på att njut medan han är kvar i SHL. I mål har de en av seriens bästa målvakter i Gustaf Lindvall. Örebro saknar två av sina bästa backar, både Kristian Näkyvä och Nick Ebert är saknas och gjorde även det mot Hv71. Det märktes. Defensivt såg det inte alls bra ut. Offensivt såg det däremot riktigt bra ut där kroaten Borna Rendulic hade bud på fler mål än de två han gjorde. Med en lång resa i kroppen mot ett bättre defensivt rustat Skellefteå bör det bli problem. Ettan spikas.

5. Färjestad - Brynäs X

Här kommer vi få kupongens mest överstreckade lag. Färjestad har öppnat ganska tufft med Luleå och Växjö borta och har bara fått med sig två poäng. Trots detta kommer de få streck en bra bit över 60 procent. Missförstå mig korrekt, Färjestad ska vara favoriter, men spelarna som förväntas leverera har inte riktigt gjort det. Nygård kommer saknas även till denna match. I bortalaget såg det såg katastrofalt ut i premiären. Brynäs saknade hela sin förstakedja. Även Samuel Ersson var tveksam, men kunde öppna b��sdörren. Troligen står han i kassen, Viktor Andrén såg inte särskilt bra ut. Det är också möjligt att stjärnan Anton Rödin är tillbaka. Men det är tidigt på säsongen och lagen presterar ojämnt. Väldigt bra skrällvärde, vi försöker fälla favoriten. Alla tecken tas med.

6. Mora - BIK Karlskoga 2

Andra matchen på lika många dagar mellan lagen. När denna text skrivs har första fighten inte spelats. BIK Karlskoga hade en dålig start på försäsongen när stora delar av truppen fick Covid-19. Detta gör att lördagens batalj endast är deras fjärde träningsmatch. Den första var redan för en månad sedan. Men förra fredagen besegrades Hockeyettan-laget Mariestad med 3-1. Mora har spelat fem träningsmatcher inför dubbelmötet, endast en har slutat med seger. De andra fyra kamperna har varit mot Färjestad, Björklöven, Modo och Timrå. Det vill säga ett SHL-lag och tre stycken topptippade i Hockeyallsvenskan. Svårt att värdera. I grunden är BIK Karlskoga ett bättre lag. Gaffeln räcker långt.

7. Brynäs Dam - Luleå Dam 2

Toppmöte i SDHL. Båda lagen är tillsammans med Hv71 de tre stora favoriterna till att vinna allt. Brynäs spelar sin femte match. Den fjärde spelas efter att dessa rader skrivs. De tidigare tre var tre säkra segrar. Luleå har börjat fantastiskt, det har blivit fyra raka segrar och de placerar sig i toppen som väntat. Norrbottningarna är snäppet vassare rent truppmässigt. Landslagsmålvakt Sara Grahn, med förflutet i Brynäs, är en toppmålvakt i SDHL. På backsidan har norrlänningarna kanske hela seriens bästa spelare i Jenni Hiirikoski. Den finska landslagsstjärnan ger hela Luleås spel en trygghet. Gästerna får fördelen, även om tränaren Forsberg inte varit helt nöjd med spelet. Gardera med hemmalaget ifall nu Luleå inte får igång sitt spel.

8. Tampa Bay - Dallas 1

Dags för den femte matchen i Stanley Cup finalen! När dessa rader skrivs har match fyra inte avgjorts. Tampa Bay har genom hela slutspelet gjort någon enstaka match som inte har varit bra, annars har Jon Coopers mannar varit vassa. Enormt stabila och fin trygghet genom alla lagdelar. Dallas är lite ojämnare i prestationen. De har haft matcher där de dominerat spelet, och haft tillställningar där de inte kommer förbi motståndarna alls och får kämpa för att hänga med. Tampa Bay är det bättre laget och kommer vara favoriter. Under 50 procent kan ettan stå ensam.

Gå direkt till Powerplay

36 rader

1. Oskarshamn - Luleå 1x2

2. Linköping - Växjö 1

3. HV71 - Rögle 2

4. Skellefteå - Örebro 1

5. Färjestad - Brynäs 1x2

6. Mora - BIK Karlskoga 12

7. Brynäs Dam - Luleå Dam 12

8. Tampa Bay - Dallas 1

216 rader

1. Oskarshamn - Luleå 1x2

2. Linköping - Växjö 12

3. HV71 - Rögle 12

4. Skellefteå - Örebro 1

5. Färjestad - Brynäs 1x2

6. Mora - BIK Karlskoga 12

7. Brynäs Dam - Luleå Dam 1x2

8. Tampa Bay - Dallas 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100