Powerplay » Lördag 19/9 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 19/9 » Analys & Tips!

Nu börjar det. Den svenska hockeyn kickar igång med fyra matcher under lördagen. Vi får ett förväntat toppmöte direkt, i Luleå. Hemmalaget tar emot Färjestad. Även Frölunda och HV71 är tippade topplag som möts i första omgången. Domarna ska vara hårdare vid hakningar och fasthållningar, vilket borde ge en hel del powerplay. Kupongen avslutas med första matchen i Stanley Cup-finalen där de två stora backstjärnorna, John Klingberg och Victor Hedman, ställs mot varandra

⏰ Spelstopp: 15:14

💰 Kassaskåpet! - Luleå

Luleå må ha tappat sin förstamålvakt. Rautio har fått oförtjänt mycket kritik genom åren. Den Luleåfödde keepern har varit stabil och i laget som släpper till minst antal skott behöver han inte stå på huvudet varje match. Framåt har intåget av Klasen löst powerplay-problemen som laget hade förra säsongen. Mycket fin spik.

❗️ Varningen! - Linköping

Linköping är inte alls så dåliga som de var i fjol, och Rögle är inte alls så bra som de var då. De ligger nu närmare varandra kvalitétsmässigt än vad oddsen och strecken visar. Bra skrällchans!

1. Leksand - Skellefteå 1

Masarna har värvat in två spelare för att ge stjärnan Hrivík hjälp i förstakedjan. Under försäsongen har både Carter Camper och Peter Cehlárik passat väldigt bra in med Hrivík. Även backen Matt Caito, som vann backarnas poängliga i Finland förra säsongen, har kritat på. Leksands svaghet är i målet där både Juvonen och Brage är tveksamma sista utposter. Men nya tränaren Björn Hellkvist förespråkar en offensiv hockey och har inga problem att ge sina bästa spelare mycket istid. I bortalaget är det tvärtom – Gustav Lindvall är möjligen seriens bästa målvakt. Duon Lindström/Möller fortsätter en säsong till. Västerbottningarna är tippade i toppen i år. Tuff första match för Leksand, men förstakedjan har fungerat väldigt bra på försäsongen. Bra skrällchans, ettan inleder.

2. Frölunda - HV71 2

Vilken backsida Frölunda har värvat ihop. In har Stefan Elliott, Jesper Sellgren, Jens Olsson och Mattias Norlinder kommit. Elliott, som hade en fantastisk säsong hos motståndaren HV71 för två säsonger sedan. Forwardssidan och målvaktssidan är nästan identisk där dock Ryan Lasch är ett stort tapp som borde skada göteborgarnas powerplay. HV71 har gjort säsongens värvning när de lyckades låna Lias Andersson över hela säsongen. Lias gjorde tolv poäng på 15 matcher och gjorde spelarna omkring sig mycket bättre. Med fler powerplay-tillfällen i början av säsongen kan spelgeniet glänsa extra. Bättre målvaktssida hos bortalaget gör att vi streckar från höger, men här rekommenderas samtliga tecken.

3. Rögle - Linköping 2

Rögle chockade alla förra säsongen. Även om många hade de som ett potentiellt topp 6-lag var det väldigt få som tippade skåningarna som trea. Mycket tack vare SHL:s bästa spelare förra säsongen, Codie Curran, som nu har lämnat. Även Rögles bästa forward, Ted Brithén, finns inte kvar i Ängelholm. Detsamma gäller målvakten Roman Will. Tre tunga tapp. Någon ersättare för Curran har inte värvats. Förhoppningen är att värvningen Tambellini ska fylla Brithéns skridskor. I mål har “Bandyklubben” värvat in Johan Gustafsson, vilket är ett tydligt nedköp. Bortalaget från Östergötland hade en tung säsong 2019/20. Till årets säsong har Linköping satsat finskt med fyra nyförvärv från grannlandet i öst. Mest intressant är Oula Palve som haft riktigt bra leverans i powerplay. Tappet av Jonas “Monstret” Gustavsson är dock kännbart. även om Jussi Rynnäs är en habil målvakt. Stor risk att Rögle blir kraftigt överstreckat, då letar vi skrällen. Skippa den överstreckade ettan, X2.

4. Luleå - Färjestad 1

Luleå vann serien överlägset och hade varit stora favoriter om det hade spelats ett slutspel. Förändringar i truppen är främst att målvaktsstjärnan Joel Lassinantti har lämnat för KHL. Ersätter gör världens bästa 17-åring. Jesper Wallstedt rankas som den bästa målvakten i sin ålder och kommer troligen vakta målet för Sverige under JVM. Norrbottningarna har seriens bästa backsida – Lundkvist, Gustafsson och Sondell tillhör alla toppen av SHL. På forwardssidan är nyförvärvet Linus Klasen det stora affischnamnet, en värvning som förhoppningsvis ska kunna råda bot på målskyttet. Färjestad hade inga problem med den varan i fjol. Tappade Marcus Nilsson som vann poängligan. In får de Joakim Nygård som kan ersätta några av poängen. Luleå är med det sagt ett stabilare lag och detta är en lång resa för gästerna från Värmland. Bra spik.

5. MODO - Timrå 1

Två lag som storsatsar inför säsongen. Hemmalaget har främst tappat backar i form av Enström, Hedberg och Norlinder. Dessa har ersatts med potential. Det kan slå väl ut och har sett bra ut på försäsongen. Timrå har värvat in en ny målvakt i Jakob Johansson som kommer från en medioker säsong i SHL med Linköping. MODO kommer från en tät förlust mot storfavoriten Björklöven. Timrå å sin sida kommer från en straffseger mot ett svagt Mora. Tät match med derbykaraktär trots försäsong att vänta. En match många helgarderar, då letar vi spik. MODO är det bättre laget.

6. CSKA Moskva - Magnitogorsk 2

En väldigt tight match att vänta. CSKA har varit väldigt stabila bakåt i början av säsongen. Laget från huvudstaden har haft en okej utdelning framåt. Motståndarna från Magnitogorsk har haft ett väldigt bra målvaktsspel där både ryssen Koshechkin och finnen Olkinuora har stått för fina insatser. Framåt har det varit lite knackigt trots skottövertag i de flesta av sina matcher har det inte blivit många segrar. Här finns det en chans att Magnitogorsk blir väldigt lågt streckat. Matchen är som sagt jämn på förhand och det faktum att laget från Uralbergen haft lite oflyt med utdelningen på sina skott gör att skrällen ligger och väntar på oss. Tvåan först men gärna alla tecken.

7. Dinamo Minsk - Lokomotiv Jaroslavl 2

Belarus bidrag till KHL har inlett säsongen bra. En av vinsterna var dock en walkover-vinst mot Jokerit. Trots att defensiven inte har suttit för Minsk så har segrarna kommit. Lokomotiv har även de gjort det bra i början. Jaroslavl har haft ett lite tuffare schema, de har behövt besegra både Dynamo Moskva och Spartak Moskva. Enda förlusten har kommit mot SKA St. Petersburg. De svenska stjärnorna André Petersson och Magnus Pääjärvi Svensson har båda inlett säsongen strålande. Jaroslavl är ett bättre lag på förhand, bra tvåa. Till de större systemen plockar vi med krysset.

8. Tampa Bay - Dallas 2

Årets slutspel har främst handlat om nordiska backar och ryska målvakter. Finalen spelas mellan just två ryska målvakter. Dallas andrekeeper, Anton Khudobin, har spelat fantastiskt när Ben Bishop gått skadad. För Dallas har backarna Heiskanen och Klingberg varit viktiga och spelat mest av alla. På andra sidan isen står Victor Hedman som varit väldigt bra och har chansen att som back slå målrekord under ett slutspel. Offensivt har Brayden Point dragits med en skada som gjort att han behövt stå över matcher. Dallas har fått bra hjälp av sin tredjekedja, där Kiviranta fått ett genombrott. Risk att Tampa blir överstreckat. Alla tecken

Gå direkt till Powerplay

36 rader

1. Leksand - Skellefteå 1

2. Frölunda - HV71 1x2

3. Rögle - Linköping x2

4. Luleå - Färjestad 1

5. MODO - Timrå 1

6. CSKA Moskva - Magnitog. 12

7. Din.Minsk - Lok.Jaroslavl 2

8. Tampa Bay - Dallas 1x2

216 rader

1. Leksand - Skellefteå 1x

2. Frölunda - HV71 1x2

3. Rögle - Linköping x2

4. Luleå - Färjestad 1

5. MODO - Timrå 1

6. CSKA Moskva - Magnitog. 1x2

7. Din.Minsk - Lok.Jaroslavl x2

8. Tampa Bay - Dallas 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100