Powerplay » Fredag 25/9 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Fredag 25/9 » Analys & Tips!

Träningsmatcher inleder Powerplay-kupongen där vi försöker hitta skrällarna. Vidare bjuds vi på matcher från SDHL. Där vi hittar dagens bästa spik. Även en match som är mer oviss på förhand, där letar vi efter skrällen. Kupongen avslutas med NHL:s fjärde match i Stanley Cup-finalen. Tar Hedmans gäng ta ett steg närmare pokalen eller kan Klingbergs gäng lösa biffen?

⏰Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Brynäs Dam

Brynäs problem förra året var försvaret, det har rättats till och Gävleklubben är en av guldfavoriterna. Brynäs har offensiva spelare som kan avgöra. Lara Stalder har redan gjort 2+2 på tre matcher. Mer poäng att vänta denna fredag.

❗️ Varningen! - Troja/Ljungby

Laget från västra Kronoberg är tippade i toppen av hockeyettan, Tingsryd är tippade i botten av Hockeyallsvenskan. Detta kan mycket väl vara försmak för vad som väntar i ett kval till våren. Troja/Ljungby har absolut chans att skrälla, TAIF har haft svårt att göra mål under försäsongen. Spännande tvåa!

1. Vita Hästen - Västervik 2

Vita Hästen fick sig en lektion av Västerås i onsdags, 8-0 förlorade Norrköpingslaget med. En riktigt svag andra period gjorde att siffrorna sprang iväg. Nu väntar Västervik. Lagen spelade mot varandra för en vecka sedan. Då spelades matchen i Småland och Västervik vann med 2-1. En batalj där smålänningarna skapade fler chanser och var det bättre laget. Men det var väldigt tafatta avslut, och de flesta skapade inte några större problem för Adam Werner. En oviss match på förhand. Vita Hästen bör kunna studsa tillbaka från förra matchen och Västervik är ungefär lika bra. Alla tecken tas med.

2. Tingsryd - Troja/Ljungby X

Kronobergsderby härnäst! Tingsryd spelade 1-1 mot Kristianstad efter ordinarie tid på onsdagen och vann sedan efter straffar. En match som var tight och chansfattig. Troja/Ljungby, som huserar i hockeyettan, genrepade även de i onsdags. Då tog de emot Borås hemma, en konkurrent i serien, slutresultatet skrevs till 5-1. Till denna match kan även nyförvärvet i Troja, Hampus Gustafsson, få debutera. Gustafsson spelade förra säsongen i Rögle, det är en bra värvning sett till vilken division Troja tillhör. Vi streckar hela vägen och hoppas att derbykaraktären kan hjälpa Troja att nöta ner ett trubbigt Tingsryd.

3. Brynäs Dam - MODO Dam 1

Brynäs har satsat rejält och är en av favoriterna till att vinna guldet i vår. Förra säsongen blev det en tredje plats. TIll årets säsong har Gävleklubben värvat in väldigt tunga internationella spelare i Rosa Lindstedt, Jaycee Gebhard och Anna Meixner. Brynäs har dessutom fått behålla Lara Stalder som gjorde 71 poäng på säsongens 36 matcher, 42 av dessa var mål. Modo är ett klart sämre lag och har tunnare trupp än hemmalaget. Det finns spets hos Modo i Olivia Carlsson, Paula Bergström och Lina Ljungblom. Bakom dessa är det dock ganska tunt. Brynäs bör vinna matchen enkelt. Spiketta!

4. AIK Dam - SDE HF Dam 1

Två lag som kom efter varandra i tabellen förra säsongen drabbar samman i den kungliga huvudstaden. Det är på pappret två ganska jämna lag. AIK har värvat in ny målvakt i Jule Flötgen, tyskan är en uppgradering på förra säsongens etta. Stockholmarna har en väldigt bred trupp och det skiljer inte så mycket mellan första- och tredjekedjan. SDE har mer spets än AIK och en väldigt bra målvakt i Lindsey Post, en av de bästa i hela serien. Gnaget har ungefär samma trupp som förra säsongen och borde kunna lämna bottenträsket vart det lider. SDE är snäppet bättre än AIK, men hade problem med att hålla sig borta från utvisningsbåset. Gaffeln räcker långt.

5. Herlev - Rungsted 1

Rungsted smällde till med ett meriterat nyförvärv på onsdagen. Patrick Russell lånas in från Edmonton under början av säsongen. Trots tidigt 0-2 underläge i senaste matchen kunde Rungsted göra efterföljande sex mål och vinna matchen med 6-2. Herlev spelade i onsdags då laget åkte till Odense och vann med klara 5-2. En match “Örnarna” hade kontroll på från start, svenske Alexander Lindqvist-Hansen, tidigare i bland annat Södertälje, gjorde ett mål och två assist. Inte nog med det Lindqvist-Hansen var på isen vid fyra av Herlevs fem mål framåt. Det är två topplag som möts. Värdarna bör vara favoriter, men i en målglad liga räcker gaffeln långt.

6. Odense - Herning 2

Odense tog emot Herlev under onsdagskvällen. En match som var avgjord efter 30 minuter när Herlev hade gjort 3-0. Trots två snabba reduceringar kom Odense inte närmare och slutresultatet blev 2-5. Henry Hardarson var Odenses bästa spelare och gjorde 1+1. Den tänkta poängkungen har inlett med fyra pinnar på säsongens två inledande matcher. Viktigt för Herning att hålla koll på den vasse dansken. Herning började säsongen med att möta de kanske två bästa lagen i serien. Det gick som förväntat – två klara förluster. “Rävarna” gick tidigt upp i en 2-0 ledning mot Rungsted, men tappade helt och det blev en klar förlust. Dagens match är mot ett beskedligare motstånd och det finns goda chanser för tre poäng. Större system plockar med ettan också.

7. Aalborg - Frederikshavn 1

Aalborg är ett tippat topplag, de besegrade Sönderjyske på onsdagen. Mycket tack vare duon Martin Lefebvre och Martin Höjbjerg som båda gjorde två mål var. Höjbjerg hade en bra säsong redan förra året, medan backen Lefebvre hade skadeproblem och endast spelade åtta matcher. Bortalaget Frederikshavn har börjat säsongen knackigt, det blev en klar förlust mot Rödovre, ett lag som Frederikshavn ska slå. Det krävs att de kommer upp både ett och två snäpp om de ska hota Aalborg. Det finns inte mycket som tyder på det. Formen är god på hemmalaget och på pappret är Aalborg ett bättre lag. Stabil etta.

8. Dallas - Tampa Bay 2

Dallas vann första matchen, då var inte Tampa Bay med från start. Men i efterföljande två har Tampa Bay flugit ut i första perioden och tagit klara ledningar. Svenske Victor Hedman gjorde natten till torsdag sitt tionde mål och är nu bara två mål ifrån att slå Paul Coffeys målrekord. Tampa Bay fick även till nattens match tillbaka lagkaptenen Steven Stamkos, rehaben verkade ha fungerat för kanadensaren när han smällde in 2-0 i början av matchen. Det var ungefär det han hann med att göra, med under tre minuter speltid så är det tveksamt om han kommer till spel här. Tampa Bay till under 50 procent är en väldigt bra tvåa, som absolut kan stå själv.

Gå direkt till Powerplay

36 rader

1. Vita Hästen - Västervik 1x2

2. Tingsryd - Troja/Ljungby 1x2

3. Brynäs Dam - MODO Dam 1

4. AIK Dam - SDE HF Dam 12

5. Herlev - Rungsted 12

6. Odense - Herning 2

7. Aalborg - Frederikshavn 1

8. Dallas - Tampa Bay 2

216 rader

1. Vita Hästen - Västervik 1x2

2. Tingsryd - Troja/Ljungby 1x2

3. Brynäs Dam - MODO Dam 1

4. AIK Dam - SDE HF Dam 1x2

5. Herlev - Rungsted 12

6. Odense - Herning 12

7. Aalborg - Frederikshavn 1

8. Dallas - Tampa Bay x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100