Europatipset » Tisdag 2/6 » Analys & Tips | Victors Tips
Europatipset » Tisdag 2/6 » Analys & Tips!

Bild från Bildbyrån

Europatipset » Tisdag 2/6 » Analys & Tips!

Hej och välkomna till high chaparall. Senaste kupongerna har präglats av pålitliga favoriter och svag utdelning men den här gången finns suveräna förutsättningar för motsatsen. Värdetecknen står som spön i backen och här gäller det att hålla tungan rätt i mun på en färd som kräver hjälp av Fru Fortuna!

Här är tisdagens Europatips-kupong!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Kassaskåpet! - Frankfurt

Werder Bremen vantrivs på Weserstadion, sex hemmapinnar kontra 19 borta tyder närmast på någon form av fobi. Frankfurt visar form och agerar spöke. Något kassaskåp är det kanske inte, men väl en spännande spik då det är en kupong som vimlar av skrällchanser.

❗️ Varningen! - Pribram

Slavia Prag må vara serieledare men spelet på bortabana har inte gjort dem förtjänta av att streckas upp mot 90 procent ens mot jumbon.

1. Bröndby - Sönderjyske 2

Vi inleder i vårt södra grannland där 24 omgångar avverkats i Superligan. Bröndby har tappat en hel del senaste åren, forne fanbäraren Johan Larsson har vänt hem till Elfsborg samtidigt som målmaskinen Kamil Wilczek nu huserar i turkiska Göztepe. Femte plats med 23(!) poäng upp till Midtjylland vittnar om att den blågula storhetstiden är stendöd. Sönderjyske var stabila innan uppehållet och har dessutom ett mentalt övertag gentemot värdarna i Köpenhamn. Senaste ligamötet på Bröndby Stadium slutade med viktoria för de gästande lejonen och detsamma skedde i säsongens cupmöte samt seriespelets höstmöte i Haderslev. Med värdet österut satsar vi hela hoppet på de blåvita.

2. Austria Wien - Admira Wacker X

Anrika Austria Wien befinner sig i ett prekärt läge när det handlar om den österrikiska nedflyttningsrundan som nu sätter igång. Visserligen får The Violets äran att inleda högst upp på tornen, men det lär blir knallhårt då det blott skiljer tre pinnar till den sjätteplacerade jumbon. Admira Wacker ligger däremellan, på tredjeplatsen. Gästerna avslutade vårsäsongen med vinst hemma mot Altach men på resande fot finns två raka kryss noterade. Dessutom slutade båda 2019 års inbördes möten oavgjort. Som om inte det vore nog: Alla fyra tävlingsmatcher denna säsong har slutat med delad ära när Austria Wien kickat trasa. På denna luriga rad är spikkrysset vettigt i Österrikes huvudstad.

3. Pribram - Slavia Prag X

När Tjeckiens bästa lag ställs mot dess finrums raka motsats kan man tala om klassblandning. Från FK Pribrams jumboplats skiljer 46 brutala pinnar upp till Slavia Prag efter 26 spelade omgångar. Men ska bortalaget verkligen spikas uppåt 90 procent, därom tvistar de lärde. FKP har lyft sig på slutet och plockat fem poäng på sina senaste fyra framträdanden samtidigt som Slavia torskat två av sina senaste tre bortamatcher. Onekligen finns incitament för att dra i handbromsen på Stadion Na Litavce. Ska vi vara med i racet vid miljonutdelning är det högläge att blicka brett i hopp om korsdrag i hockeyfrillans hemland!

4. Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 2

Klockorna klämtar på Weserstadion. Ludwig Augustinsson och hans kamrater ligger näst sist i Bundesliga och med sex omgångar kvar måste tre pinnar plockas in gentemot lagen ovanför om nytt kontrakt ska säkras. Werder Bremen trivs synnerligen illa just på eget gräs, 1-3-9 är en alldeles förfärlig resultatrad. Samtidigt har inte Eintracht Frankfurt rosat marknaden på bortaplan men i lördags lyckades Örnarna triumfera mot Wolfsburg i varggrytet. Die Adler vann vårens cupmöte med 2-0 och tvåan tornar upp som en fullgod spik i denna just nu jämnt streckade fight.

5. Hannover - Dynamo Dresden 1

Från Augustinsson till ett svenskmöte en våning ner. John Guidetti har vaknat från de döda och målade återigen för Hannover som trots det fick åka bananbåt hem från Sandhausen efter 3-1 på tavlan. Sex poängs marginal till nedflyttningsstrecket bör dock hålla hela vägen in i mål. För Dynamo Dresden är det spegelvänt läge, gästerna bottnar tabellen och har sex pinnar upp till kvalplats. Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff löper stor risk att degraderas men två segrar på de senaste tre fighterna vittnar om att kapacitet finns hos östtyskarna. Hannover vann höstmötet men Dynamo segrade vid senaste besöket på HDI Arena. Gaffeln smakar gott!

6. Portimonense - Gil Vicente 1

Det är gott om portugisiska matcher på kupongen och först ut är ett möte mellan botten och mitten. Värdföreningen är nästjumbo inför onsdagens drabbning men brukar kunna hävda sig hemma på Estadio Municipal de Portimo. Poängplock i sju av elva duster på denna matta är inte illa pinkat. Besökarna från Barcelos ligger och skvalpar i mittenbassängen efter att ha avslutat våren med 1-1 hemma mot Santa Clara. Den här bataljen kan gå hur som helst men streckningen indikerar felaktigt att gästerna ska vara tydliga favoriter. Då knäpper vi tabelltittarna på näsan genom att lämna ettan åt sitt öde.

7. Famalicao - Porto 2

Nästa holmgång i Primeira Liga innehåller stormakten Porto som toppar tabellen efter 24 rundor. De blåvita gästerna går sin vana trogen en kamp mot Benfica och i nuläget skiljer en pinne. Senaste fem tävlingsmatcher erhåller facit 2-1-2 för Porto som åkte ur Europa League mot Bayer Leverkusen. Famalicao har gjort en supersäsong som nykomlingar och är med i racet om biljetterna till nästa säsongs Europaspel. I senaste hemmamatchen lyckades Familjen besegra Sporting Lissabon med ett par bollar. Den hårt streckade tvåan må vara trolig, men att smyga med ett potentiellt rensarkryss är inte fel.

8. Sturm Graz - Wolfsberger 1

Åter till Österrike och en saftig historia på Merkur Arena. Mästerskapsrundan är vad som gäller när Sturm Graz placerar sig på playoffplats. Hemmalaget avslutade vårsäsongen med att i de sista tre omgångarna inkassera ett resultat av vardera valör. Wolfsberger är tabellgranne och besitter således den andra playoffplatsen. Vargarna stämplade ur från våren med samma färska form som Sturm Graz, tre olika resultat. Till Wolfsbergers fördel talar höstens möte på denna arena, 4-0 då var ord och inga visor. Ettan ser mest inbjudande ut men när systemstorleken ökar är det lika bra att täcka hela spektrat.

9. Red Bull Salzburg - Rapid Wien 1

Vilket lag toppar den österrikiska tabellen om inte de flygande tjurarna. Red Bull Salzburg har endast hissat röd flagg två gånger på 22 tillställningar. Dock har mycket skett under säsongens gång, CL-succén har tappat både Haaland och Minamino. Rapid Wien ligger fyra poäng bakom serieledarna och trivs häpnadsväckande nog betydligt bättre borta än hemma. Formen är det inte heller något fel på hos Rapid som är förlustfria 2020. Den överstreckade ettan ska ha sällskap, så är det.

10. Sparta Prag - Teplice X

David Moberg-Karlsson. Efter sju besvikelser och åtta bedrövelser har västgöten fått stort förtroende i Sparta Prag och det har gett ljuvlig utväxling. Mål i fyra raka matcher är imponerande av den gamle IFK-aren. Dessvärre är inte laget Sparta på samma nivå som tidigare, på sjätteplatsen ligger DMK och company i farozonen för att missa slutspelet. Teplice slog nyligen topplaget Slovan Liberec och även om streckningen indikerar klassblandning så skiljer inte mer än tio poäng upp till Sparta Prag. Båda 2019 års inbördes slutade oavgjort och krysset är en vettig start, tätt följt av övriga tecken.

11. Marítimo - Vitória Setúbal 1

Vi dansar ner till Portugal igen där torsdagens föreställningar kompletterar kupongen. Två formsvaga herrskap strålar samman i Madeira för att freda sina platser på den nedre halvan av Primeira Liga. Gästerna har fyra poängs övertag i kraft av att vara ligans mest kryssbenägna gäng. Marítimo har inte vunnit sedan februari månad och för att finna Vitória Setúbals senaste viktoria får vi backa bandet ytterligare en månad. 0-0 slutade höstmötet på Estádio do Bonfim. Värdet får avgöra, valet faller på ettan.

12. Benfica - Tondela 1

Håll i hatten för här var det spikfest igen! Benfica har i skrivande stund gått steget längre än Slavia Prag och tickat över 90-procentsspärren. Portugals näst bästa lag möter faktiskt inte något ängagäng, Tondela är en stabil klubb som plockat poäng i lejonparten av säsongens bortamatcher. Lägg till det faktum att Benfica har spelat oavgjort i tre raka tävlingsmatcher så framstår stödkrysset som något fundamentalt att ha med på kupongen.

13. Guimaraes - Sporting 1

Får vi fresta med en sista smaskig spelprocent? Av streckningen att döma kan man anta att Sporting Lissabon har kvar Cristiano Ronaldo i laget men det är faktiskt inte 2003 längre. Guimaraes är bara fem pinnar fattigare än de grönvita gästerna. Värdlaget har tre raka triumfer i ryggsäcken samtidigt som Sporting fått på näbben i två kamper inom samma spann. Motsvarande möte förra säsongen vittnar ytterligare om att den här ettan smakar för bra för att vara sann, då vann Guimaraes med 1-0. Skippa tvåan och njut i fulla drag!

Gå direkt till Europatipset

144 rader
1. Bröndby - Sönderjyske 2
2. Austria Wien - A.Wacker x
3. Pribram - Slavia Prag 1x2
4. W.Bremen - E.Frankfurt 2
5. Hannover - D.Dresden 12
6. Portimonense - Gil Vicente 1
7. Famalicao - Porto x2
8. Sturm Graz - Wolfsberger 1
9. Salzburg - Rapid Wien 1x
10. Sparta Prag - Teplice 1x2
11. Marítimo - Vitória Setúbal 1
12. Benfica - Tondela 1x
13. Guimaraes - Sporting 1

1296 rader
1. Bröndby - Sönderjyske 2
2. Austria Wien - A.Wacker x
3. Pribram - Slavia Prag 1x2
4. W.Bremen - E.Frankfurt 2
5. Hannover - D.Dresden 1x2
6. Portimonense - Gil Vicente 1
7. Famalicao - Porto x2
8. Sturm Graz - Wolfsberger 1x2
9. Salzburg - Rapid Wien 1x
10. Sparta Prag - Teplice 1x2
11. Marítimo - Vitória Setúbal 1
12. Benfica - Tondela 1x
13. Guimaraes - Sporting 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget