Anders Limpar vill se Jonas Thern i landslaget

Bild från Bildbyrån

Anders Limpar vill se Jonas Thern i landslaget

Svenska landlanget är sig inte lik. Efter bara fyra poäng på sex matcher i Nations League väntar nu spel i tredjedivisionen - mot betydligt sämre motstånd framöver. Samtidigt är det många som ställer sig frågan om Janne Andersson är rätt person för att leda Sverige i fortsättningen.

Sverige fick bara med sig 1-1 i hemmamatchen mot Slovenien tidigare i veckan. Det innebar att svenska landslaget åkte ner en division i Nations League. Många har nu uttryckt sitt missnöje och vill få bort Janne Andersson från posten som förbundskapten. Skulle så bli fallet vet iallafall Anders Limpar vem han vill se som ersättare.

- Jag har min favorit klar och den här konstellationen skulle vara överlägsen, säger Anders Limpar till Bettingstugan.se och fortsätter:

- Om man tar Jonas Thern som förbundskapten. Med två assisterande tränare i Roland Nilsson och Jocke Björklund. Sen har man Kenneth Andersson som spelaransvarig. Den konstellationen är inte att leka med, de skulle göra stor succé. Jonas Thern är den bästa spelaren vi haft på 30-40 år och han har bevisat att han är en riktigt bra tränare.

Att sparka en tränare är inte alltid en lösning som innebära att det blir bättre. Om det är rätt väg för Sverige just nu?

- Det är alltid tragiskt när man sparkar en tränare. Jag tror ju på kollektivet. Det är aldrig en enskild persons fel. Men, nu har vi enormt duktiga unga spelare. Men vi får inte ut något. Då kan det vara dags för en förändring trots allt, säger Anders Limpar till Bettingstugan.se.