Premiärpulsen med Bo Widlund

Bild från Bildbyrån

Premiärpulsen med Bo Widlund

Idag är inte vilken dag som helst. Det är premiär i hockeyallsvenskan där ett av lagen som inleder serien ikväll är Södertälje SK. Jag ringer upp supporten Bo Widlund som alltid finns på plats på läktaren när det är match i Scaniarinken för att ta tempen inför kvällens match.

Det är Bosses fru Britta som svarar. Trots att Britta håller på Leksand så har hon köpt en soffbiljett för att stödja Bosses kära SSK. Hon lämnar över telefonen till Bosse som svarar glatt. Han mår bra och håller på att göra sig i ordning inför kvällens match. Att missa en match som supporter kan ses som normalt men inte om man är Bo Widlund och inte missat en match i Scaniarinken sedan SSK mötte Haninge 1994.

Vi börjar lite med att prata om försäsongen. Bosse hade nämligen tagit sig till Scaniarinken för att försöka att se försäsongsmatcherna på tv, men träffade då på en medarbetare ifrån Södertälje SK kansli som bjöd upp Bosse på VIP-läktaren för att se matcherna. Han är noga med att betona att försäsong är försäsong och han är inte särskilt orolig för resultaten men han tycker att det har sett mindre bra ut. När vi frågar om några höjdpunkter så kommer matchen mot AIK direkt upp på tal.

– Vi spelar bra och släpper sedan upp dem, men vinner tillslut på straffar. Det var lilla stridsvagnen Heikkinen som satte den avgörande straffen. Det var skönt, minns Bosse.

Vi rör oss raskt vidare till premiären. Han berättar att han träffade åtta av SSK-spelarna i Mollys restaurang under tisdagen.

– En av dem var Evan Bouchard. Han var strålande tänd och jag passade på att hälsa honom välkommen till SSK, berättar Bosse.

Alla spelarna var så taggade på att det drar igång så jag är säker på att de kommer jobba hårt ikväll. Bosse som själv kommer att vara på plats är sedan länge inställd på att enbart 50 personer får gå på matchen och själv är han lite extra vaksam och försiktig i vardagen.

Jag frågar om han har något tips på resultat för kvällen men han poängterar att det kan gå hur som helst i en premiär och gissningen på resultatet håller han gärna för sig själv. Väsby är ett skickligt lag och ska inte underskattas säger Bosse.

På isen ikväll kommer Ludwig Blomstrand och Nick Olesen att försöka att öka på sin poängskörd i SSK-tröjan. När jag frågar om vilka två som han är extra spänd på att se så är det just dessa två herrar som han nämner. Ett val som är väl förståeligt då duon stod för 101 poäng sammanlagt under föregående säsong. Erik “Epa” Johansson är för vissa supportrar idag ett mer okänt namn. Han spelade 17 säsonger i Södertäljes A-lag mellan 1944-1960 samt flertalet landskamper för Tre Kronor. Det är nämligen den spelare som kommer till minnet som kommer när jag frågar honom om vem som är Bosses favoritspelare genom tiderna.

– Epa gick ner som back från forward och då blev han bara bättre vid 32-års ålder. Han var fantastisk och en riktig finlirare, förklarar Bosse.

Sist men inte minst frågar jag om det berömda klippet “Den första är alltid så jävla god”. Speciellt nu när hockeysäsongen drar igång så brukar främst ungdomar komma fram till Bosse med hänvisning till inslaget. Så har det varit de sista 4-5 åren berättar han.

– Det är viktigt att man säger vad man tycker. Jag personligen tycker ju att starköl är väldigt gott, förklarar Bosse.

Ni kan se klippet från Aftonbladets reportage här: “Han är Sveriges skönaste supporter”

Vad tror ni att slutresultatet blir i matchen? Kommentera nedan

Södertälje - Väsby 19:00 Fredag 2/10

Om du inte är en av de 50 som vunnit lotteriet på soffbiljetten så sänds matchen på C More