• Hem
  • Nedsläpp
  • Komfortabel seger för Västerås i Scaniarinken
Komfortabel seger för Västerås i Scaniarinken

Bild från Bildbyrån

Komfortabel seger för Västerås i Scaniarinken

1-6. så slutade matchen i Scaniarinken. Kanske inte ett resultat som motsvarade matchbilden helt, men en rättvis seger för Västerås. Ett väldigt positivt besked för en trupp som har haft problem med Covid-19, samtidigt var minerna bistrare i hemmalagets omklädningsrum för kvällen.

Hur var då matchen? Ett Södertälje som kämpade för att skapa chanser och när man väl kom dit så var man antingen icke effektiva eller så ville man spela in pucken i öppet mål. Västerås i sin tur hade lättare att komma fram till sina chanser. Dessutom så var man mer effektiva när chanserna väl dök upp. det såg enkelt ut.

Även denna match följde mönstret att många utvisningar drabbade lagen, framförallt SSK. Visst är domarnivån strängare i år på gott och ont, men nu har spelarna haft flera matcher på sig att vänja sig med nivån som satts. Dessutom så känns det som att flera utvisningar tas i så kallade “icke nödvändiga” delar av isen som exempelvis i offensiv zon. Även Västerås drog på sig utvisningar men inte i samma utsträckning som SSK.

Som alltid, försäsong är försäsong. Det kan vara svårt att säga vad Västerås match säger om försäsongen men att ta med sig 1-6 på bortaplan mot ett lag i samma division som dessutom är tippat högt upp i tabellen måste ses som ett positivt besked. Som Södertälje-supporter så bör man vara mer orolig. Det finns få ljusglimtar, tycker att Hugo Gustavsson gör en bra match utöver målet. Han river, sliter, vinner puckar och drar på sig utvisningar. Jag har tidigare skrivit om att försvaret har varit Södertäljes akilleshäl. Dessvärre så gav dagens match inget lugnande besked. Oftast fick spelarna i gul-svart flera chanser framför Sahlin och för ofta tog sig Västerås in på insidan av försvaret där de fick avsluta från slottet.

På pappret ser det bra ut för Södertälje, vad går då snett? Ja hade man kunnat svara på det hade man potentiellt varit tränare för Södertälje men vissa tecken kan man se. Försvaret lämnar mycket att önska. Dessutom så hamnar man mycket på utsidan när man anfaller och disciplinen måste upp ett snäpp. Annars så blir det en jobbig inledning på säsongen för SSK.