Inget roligt Skoda Trophy för SSK

Bild från Bildbyrån

Inget roligt Skoda Trophy för SSK

I helgen spelades de två avslutande matcherna i Skoda Trophy för SSK. Dessvärre så slutade dessa med förlust 0-4 mot Djurgården och 1-4 mot Vita Hästen, alltså inget lugnande besked för supportrarna efter helgen. Mot Djurgården ska det vara klasskillnad. Värre är det att förlora hemma mot de allsvenska motståndet Vita Hästen så frågan är, bör man som supporter vara orolig?

Genomgående så hade Södertälje svårt att göra mål. Att göra ett mål på 180 minuter hockey är inte godkänt så ifall vi startar med målskyttet så saknades det inte chanser, i alla fall i dagens match. Med det sagt så var det en rättvis seger för Hästen då SSK inte heller var särskilt effektiva. Desto längre matcherna led kändes det som att fler och fler av stjärnorna ville göra det på egen hand. En annan sak som vi tidigare sett ifrån SSK är att man släpper in flera mål på kort tid. Dagens match var ingen katastrof från en början men självklart så sjunker betyget när laget släpper in 3 mål på 1:24.

Inte igen! så kan de ha låtit hos en del supportrar hemma i TV soffan. Det jag syftar på är såklart utvisningar där SSK drog på sig 18 minuter i utvisningsbåset under dagens match mot Vita Hästen. Trots att man enbart släpper in baklängesmål på ett av dessa så tappar man momentumet. Dessutom så tycker jag att man tar väldigt mycket onödiga utvisningar, i anfallszon eller att man helt enkelt är för het i vissa situationer.

Bör man då vara orolig för säsongen? Ja de är en klyscha men försäsong är bara försäsong. Däremot så är de ju självklart fördelaktigt att det ser bra ut under försäsongen eller att man iallafall ser intentioner och inte resultatet, det är svårt att säga att man gjorde. Sedan så ska man komma ihåg att det är 26 dagar till seriepremiär och att man i Södertälje får tillskott av Matt Bailey och Lukas Vejdemo. Dessutom så har man Ludwig Blomstrand avstängd samt Christopher Bengtsson och Lucas Carlsson på skadelistan, Skillnaden med dessa kan bli stor. Vissa säsonger vinner lag allt på försäsongen för att ändå komma sist, ja man kan helt enkelt inte säga än så länge. Ser det inte bättre ut i framtida matcher så kan oron börja smyga sig på...