• Hem
  • KarlRbk
  • Leksands J20 överlägsna i seriefinalen

Leksands J20 överlägsna i seriefinalen

Medans Leksands IF seniorlag går på kräftgång i SHL så går det desto bättre för juniorerna. I förmiddags piskade laget dit självaste Frölunda på bortaplan med häpnadsväckande 2-7 efter en briljant målvaktsspel från Isak Posch och ett stundtals lysande anfallshockey, med Emil Heineman i spetsen.

Mikael Karlberg verkar ha fått iordning på sitt J20 lag i Leksand. J20-laget vann överlägset den norra SuperElit-serien innan jul med imponerande 68 insamlande poäng. Detta totalt 17 poäng före tvåan Djurgården. Att man sen skulle fortsätta att leverera i Top 10-serien mot de södra lagen var det nog ingen som skulle tro.

Idag kom säsongen hittills största test för gamle poängkungen Mikael Karlsbergs manskap, detta utan sin son Marcus Karlberg som stannade hemma i Dalarna för att spela med A-laget. Serieledarna Frölunda stod som motstånd. I Göteborg dessutom.

Men det dröjde bara 16 minuter in i första perioden när gästerna ledde seriefinalen med hela 4-0. Detta efter att man gjort tre mål på mindre än en minut.

Frölunda gjorde några tappra försök till att komma ikapp i andra perioden men när Isak Rosén gjorde 6-1-målet strax efter Frölundas 5-1 i slutet av andra perioden så dog matchen.

Tredjeperioden spelades bara av och Leksand vann tillslut med hela 7-2. Om man kommer lyckas göra en repris av säsongen 09/10 när man gick hela vägen är kanske för tidigt att säga. Men som det sett ut hela den här säsongen så är Leksand i topp för att stanna, och det ska bli väldigt intressant att följa det här laget.

Matchens spelare går såklart till tremålsskytten Emil Heineman. 18-åringen är nu uppe på imponerande 39 poäng på 26 matcher den här säsongen.

Imorgon väntar ännu en tuff match för Leksand när man åker ner till Växjö, medans Frölunda tar emot Brynäs i Frölundaborg.