I den andra delen av genomgången från transferfönstret tar vi en titt på desto positivare saker och lägger fokus vid vilka klubbar som lyckats bäst och tittar på fönstrets bästa övergångar.
Bästa värvningarna:
1. Leonardo Bonucci, Juventus till Milan
Det skar sig mellan Leonardo Bonucci och Max Allegri, vilket gav Milan möjligheten att göra transferfönstrets största kap. Bonucci ville prompt, på grund av sin sjuke sons hälsotillstånd, stanna kvar i Italien vilket kraftigt försämrade Juventus position. Bonucci hade kunnat gå utomlands för betydligt större peng, i stället hamnade en av världens absolut bästa mittbackar i AC Milans ambitiösa projekt, samtidigt som man försvagar en direktkonkurrent. Vincenzo Montella lär ha dansat av lycka när Milan lyckades säkra hans nya kapten.
2. Grzegorz Krychowiak, PSG till West Bromwich
Hur hamnade vi här, egentligen? Storklubbarna stod ju på kö för Gzregorz Krychowiak efter ett par fantastiska säsonger i Sevilla och PSG applåderades när de säkrade polacken. Krychowiaks säsong i Paris blev dock ett stort misslyckande och han startade endast sju ligamtcher. Den defensive mittfältarens egenskaper lär dock komma betydligt bättre till användning i West Bromwich. Till och med Tony Pulis måste le brett över att ha lyckats säkra Krychowiak på lån under en säsong. Det är en klassmittfältare.
3. Blaise Matuidi, PSG till Juventus
Juventus har onekligen öga för en bra affär. Blaise Matuidi har varit en nyckelspelare i såväl PSG som Frankrike i många år, men fick i fjol lite tuffare att ta plats i startelvan i konkurrens med Adrien Rabiot. Matuidi är dock fortfarande en utmärkt fotbollsspelare och vid 30 års ålder har den löpstarke tvåvägsspelaren mycket fotboll kvar i sig. 20 miljoner euro är inget annat än ett kap i jämförelse med vad andra mittfältare gått för under transferfönstret.
4. Nemanja Matic, Chelsea till Manchester United
Antonio Conte var inte nöjd över att bli av med Nemanja Matic, trots köpet av Tiémoué Bakayoko. Efter Matics inledning i Manchester United är det enkelt att förstå varför. Serben är oerhört mångsidig och precis det som José Mourinho behöver för att balansera sitt mittfält rätt. Han är aggressiv, rörlig och hans passningsspel kommer vara vitalt för hur United initierar sina anfall. Han har redan gjort avtryck och United ser ut som ett helt annat lag med Matic bredvid Paul Pogba.
5. Renato Sanches, Bayern München till Swansea
Paul Clements kontakter i Bayern München möjliggjorde att Swansea kunde säkra ett av fönstrets allra märkligaste övergångar när portugisiske supertalangen Renato Sanches hamnade i Wales. Sanches hade en tung första säsong i Bundesliga med knappt om speltid, vilket märkbart påverkat hans självförtroende. Men det bor en stor spelar i Renato Sanches och i Swansea har han alla möjligheter att hitta tillbaka till formen igen.
6. James Rodríguez, Real Madrid till Bayern München
Bayern München har, till skillnad från många andra storklubbar, för vana att bygga ramstarka lag utan att betala sanslösa överpriser. Och värvningen av James Rodriguez kan inte ses som annat än ett kap. James lyckades inte riktigt lägga beslag på en startplats i Real Madrid, åtminstone inte sedan Carlo Ancelotti lämnade, men gjorde ändå 36 mål och 41 assist i den vita tröjan. När James fick ta emot guldskon i VM 2014, efter att han gjort sex mål för Colombia, utropades han till en potentiellt blivande Ballon d'Or-vinnare. Med en tränare i Ancelotti som tror på honom och vet hur han ska användas kan James Rodríguez bli hur bra som helst.
7. Aaron Mooy, Manchester City till Huddersfield
Huddersfield och David Wagner visste precis vad de fick, och precis vad de ville ha. Aaron Mooy var Huddersfields bästa spelare under Championship-säsongen och att säkra mittfältaren från Manchester City för en så liten summa. Det är konstigt att inte fler klubbar var intresserade. Australiensaren må ständigt gå på fyrans växel, men han är mångsidig och passar Wagners stil perfekt.
8. Michael Keane, Burnley till Everton
Flera större klubbar sades vara intresserade av den forne Manchester United-talangen som blomstrade i Burnley, men Everton agerade snabbt och lade tidigt beslag på den unge mittbacken. Keane är skicklig och robust i defensiven men är också väldigt bekväm med boll. Han är dessutom ung och fortfarande utvecklingsbar. Everton har säkrat en mittback för Ronald Koeman att bygga sitt lag på, potentiellt för ett decennium in i framtiden.
9. Franck Kessié, Atalanta till Milan
Franck Kessié var briljant för sensationslaget Atalanta under fjolåret och hade många storklubbars ögon på sig. Milan lade beslag på mittfältaren och Kessié har inlett imponerande även i den rödsvarta tröjan. Kessié är en dominant närvaro på centralt mittfält och trots sin ringa ålder på 20 år är han redan väldigt komplett och mångsidig. Franck Kessié skulle kunna vara en nyckelspelare för Milan i många, många år framöver.
10. Youri Tielemans, Anderlecht till Monaco
Trots att många storklubbar följt honom i många år lyckades Monaco säkra den belgiske supertalangen för en relativt låg summa på 25 miljoner euro. 20-årige Youri Tielemans har varit ordinarie i Anderlecht i många år och gjorde hela 13 ligamål under fjolårssäsongen, när Anderlecht vann titeln. Tielemans har sakta integrerats i Monaco av Leonardo Jardim och har fått nöja sig med att ta plats på bänken inledningsivs, men Tielemans har alla egenskaper för att bli en mittfältare av yttersta världsklass om Monaco och Jardim lyckas utveckla hans stora talang ytterligare.
Bubblare: Dani Ceballos (Real Betis till Real Madrid), Romelu Lukaku (Everton till Manchester United), Ruben Neves (Porto till Wolves), Bertrand Traoré (Chelsea till Lyon), Sandro Ramirez (Málaga till Everton), Nathan Aké (Chelsea till Bournemouth), Mohamed Salah (Roma till Liverpool), Geoffrey Kondogbia (Inter till Valencia), Corentin Tolisso (Lyon till Bayern München), Jeremy Toljan (Hoffenheim till Dortmund), Kevin Kampl (Leverkusen till RB Leipzig), Harry Maguire (Hull till Leicester), Milan Skriniar (Sampdoria till Inter)
Transferfönstrets vinnare:
Manchester United
José Mourinho visste precis vad han ville med det här transferfönstret, och Ed Woodward levererade nästintill allt som portugisen önskade om. Manchester United agerade snabbt och tidigt och säkrade tre av de fyra nyckelvärvningarna Mourinho pekade ut. Romelu Lukaku ger Uniteds offensiv en ny dimension med sin kraftfullhet, intelligens, ambition och styrka i djupledsspelet. Nemanja Matic är precis den mittfältare United saknat och effekten på hela laget, och Paul Pogba i synnerhet, har varit kännbar från första minuten. Victor Nilsson Lindelöf har inte riktigt kommit igång än, men är en spelare Mourinho har bra koll på och han kommer få tid att växa in i United-kostymen. Det enda smolket i Mourinhos glädjebägare är att man inte lyckades lösa den vänsterspringare - Ivan Perisic - som Mou ville, men att få tillbaka Zlatan Ibrahimovic är bra plåster på såren. Manchester United är ett betydligt starkare lag efter den här sommaren, vilket säsongsinledningen också vittnar om.
Milan
Ska vi ta dem en efter en? Franck Kessié, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, André Silva, Fabio Borini, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Antonio Donnarrumma, Lucas Biglia, Leonardo Bonucci och Nikola Kalinic. Milan har låtit de kinesiska pengarna flöda och byggt ett helt nytt lag som ska ta Milan tillbaka till fornstora dagar.
Tony Pulis
Han fick behålla Jonny Evans, trots storklubbarnas försök att slita åt sig nordirländaren, och har förstärkt lagt med Gareth Barry, Ahmed Hegazi, Oliver Burke och chocklånet av Gzregorz Krychowiak från PSG. Tony Pulis kan vara nöjd.
Paris Saint-Germain
Om vi bortser från alla bakomliggande faktorer (vilket vi förstås inte ska göra…) så lär PSG inte ens kunnat drömma om en så framgångsrik transfersommar. Med Neymar och Kylian Mbappé har PSG två spelare att bygga hela deras framtid på.