• Laporte matchhjälte i ligacupfinalen och Ken Semas Watford klara för Premier League

Bild från Bildbyrån

Helgen har bjudit på en hel del firande men också en del besvikelse hos flera lag. Laporte blev matchhjälte i ligacupfinalen, Ken Sema och Watford säkrade Premier League kontraktet för nästa år och West Bromwich tappade chansen att klättra i bottenstriden. Här kommer en wrap-up över helgens händelser.

Laporte matchhjälte i ligacupfinalen

Manchester City och Tottenham gjorde upp i Carabao-cup finalen (mer känd som Ligacupen) i helgen på Wembley stadium, inför publik! 8000 tappra supportrar hade tagit sig till Wembley stadium för att se Manchester City och Tottenham slåss om årets första titel och avgörandet kom sent. Efter 82 minuters spel blev Laporte matchhjälte när han relativt ostört fick nicka in 1-0 på en hörna från vänster vid Lloris bortre stolpe. Matchresultatet kan anses missvisande med tanke på Citys totala dominans där både Sterling och Foden nekades flertalet gånger av en storspelande Hugo Lloris och en uppoffrande Alderweireld. Det hade onekligen blivit en succéstart för Ryan Mason att ta hem en titel efter blott två matcher som manager för Tottenham. Frågan kvarstår dock om inte Spurs haft en större chans att vinna med Mourinho som manager. Det hade isåfall betytt att man vann sin första titel sedan 2008 när man då besegrade Chelsea i Ligacupfinalen med 2-1.

Ner och upp - Watford klara för Premier League

Ken Semas Watford har svarat för en fantastisk säsong i Championship och har studsat tillbaka till Englands högsta division efter seger mot Millwall med 1-0 i lördags. Målet kom på straff i elfte minuten av Ismaila Sarr och resultatet stod sig matchen ut. Detta innebar att man lyckats säkra avståndet mot tredjeplacerade Brentford där det nu skiljer 10 poäng mellan lagen med två matcher kvar att spela. Pontus Janssons Brentford har en match i handen och spelar nu för att hålla sig kvar på en kvalplats.

Stor chans missad av West Brom i jakten på Premier League kontraktet

Fortsatt jobbigt är det dessvärre för Sam Allardyce och West Brom som under lördagen var ytterst nära en blytung trepoängare borta mot Aston Villa . Efter ett självmål från Villas Tyrone Mings och mål av Pereira på straff såg West Brom ut att gå mot seger med 2-1 innan Villa på stopptid kvitterade genom Keinan Davis. Efter ett väldigt tveksamt agerande i eget straffområde av West Broms Kyle Bartley kunde inhopparen Davis stånga sig förbi och trycka in kvitteringsmålet i matchen 92:a minut. Väldigt stor besvikelse för West Brom som gick miste om möjligheten att ta in på Brighton som oväntat förlorade på lördagskvällen borta mot tabelljumbon Sheffield United.

Sam Allardyce var däremot inte rädd för att hylla sina spelare efter matchen:

”My players were absolutely fantastic. In the end, the third didn’t come our way. One slip and we paid the price.” Konstaterade Sam Allardyce på presskonferensen efter matchen.