Ett getingbo inför Premier Leagues sista omgång
Ett getingbo inför sista omgången

Bild från Bildbyrån

Ett getingbo inför sista omgången

Årets Premier League upplaga börjar komma mot sitt slut och EM börjar snart på riktigt.

En säsong som för några omgångar sedan såg ganska betydelselös ut har åter fått liv.

Fyra lag har fortfarande chansen att antingen rädda eller tappa säsongen, det återstår att se vilka som får spela i Europa nästa år…

När ridån för Arsenals chanser till Europa-spel nästa år slogs igen i semifinalen mot Villareal för två veckor sedan så verkar det fortfarande finnas en glipa kvar. Eftersom man gått felfritt i fyra omgångar därefter befinner man sig i ett läge där man har chans att knipa en European conference League plats. Inte den mest sprakande bedriften men likväl ett Europa-spel. För tack vare Tottenham och Reguilons två bortskänkta mål mot Aston Villa samt Evertons halvknackiga säsongavslut, står nu dessa lag endast en poäng ovanför Arsenal. Även West Ham har allt att spela för i sista omgången för att behålla sin Europa League plats där både Everton och Spurs kan gå om vid vinst. Det intressanta är dock vilka lag dessa ställs mot, för varken Tottenham eller Everton har lätta uppgifter framför sig. De förstnämnda ska åka till King Power Stadium för att möta Leicester och Everton ska resa till Etihad för att möta ligavinnaren. Arsenal har en lättare uppgift då man tar emot Graham Potters Brighton som man måste säga har varit en stor besvikelse i år. Man vet ju däremot aldrig vad man får utav dessa lag och det är väl också det som gör sista omgången ännu mer spännande. Ena matchen gör Bale hattrick lekande lätt och andra matchen tror man att hela truppen aldrig spelat en match tillsammans tidigare. Detta gäller även givetvis Arsenal där man inte minst mot Villareal såg ut som att man aldrig spelat en match ihop innan. Everton däremot har genomgående sätt ganska tråkiga ut. Knappt några mål framåt eller bakåt. Man bjuder på väldigt tråkig fotboll stundtals i förhållande till materialet man har i truppen. Att se en vinst borta mot Manchester City i sista omgången är ingenting jag räknar med, så länge vi inte ser en liknande ”panenka-miss" från Agüero igen. På det viset ser jag inte mycket saker att jubla över för tillfället i Everton. Tottenham har också en svår uppgift men betydligt lättare än Evertons. Leicester vann senast FA-cupen och har allt att spela för i den sista omgången för att knipa en fjärdeplats från Liverpool. Dessutom ser Leicester väldigt bra ut och kommer med största sannolikhet att vara uppumpade inför mötet i helgen. Man måste också anse att hemmalagen den sista omgången blir dopade med tanke på den hungriga hemmapubliken. Där är verkligen Leicester inget undantag!

En annan rolig aspekt är att inget lag förutom West Ham kan lägga sig för att spela avgjort. Leicester måsta ta tre pinnar för att ha chans mot Liverpool (om man utgår från att Liverpool vinner mot Crystal Palace). Där talar målskillnaden på fyra mål emot vid vinst hos bägge lagen. Tottenham och Everton sitter dock inte säkra på ett oavgjort resultat ifall Arsenal vinner hemma mot Brighton. Där måste man vinna sina respektive matcher. West Ham är de som tryggt kan spela oavgjort mot Southampton och ändå behålla sin sjätteplats. Ett ganska behagligt utgångsläge mot ett Southampton som inte har något att spela för i sista omgången. Det brukar ju lätt bli så i en avslagen sista omgång att man indirekt hos båda lagen bestämmer sig för att vara nöjda med oavgjort. Vilket självklart talar för West Ham som bör vara ganska garderade med tanke på deras utgångspunkt inför matchen, man får ju trots allt inte förlora.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget